Facebook'a Rakip Diaspora

Facebook'a alternatif olarak tasarlanmış açık kaynak kodlu bir sosyal ağ yapısı olan Diaspora'nın yaratıcıları, henüz yazmaya başladıkları kodları Eylül 15'te tüm dünyayla paylaşacak.

Facebook'a alternatif olarak tasarlanmış açık kaynak kodlu bir sosyal ağ yapısı olan Diaspora'nın yaratıcıları, henüz yazmaya başladıkları kodları Eylül 15'te tüm dünyayla paylaşacak.

Bu senenin başlarında, önemli güvenlik değişimlerinden sonra Facebook'ta bir karmaşa yaşandı. Kullanıcılar kendileri hakkındaki bilgileri herkesle paylaşmaktan hoşnut değildi, bu yüzden şikayet etmeye başladılar.

Bu kriz sürerken, New York Üniversitesinde okuyan 4 genç, Facebooka alternatif açık kaynak kodlu bir ağ sistemi yaratmaya karar verdiler. Amaçları yaz projleri için 10.000$ lık bir bağış toplayabilmekti. Ama kendilerini bile şaşırtacak bir gelişme oldu ki yapılan bağışların tutarı 100.000$'a ulaştı. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg bile bu projeye destek verdi.

Daha sonra, projelerinin kodlarıyla uğraşan Diaspora takımından bir süre ses seda çıkmadı. Ama bugünün erken saatlerinde bloglarından duyurdukları haber şu şekildeydi: "Diaspora projesi üzerine çalışmalarımız sürüyor ve Eylül 15'te açık kaynaklı kodlarıyla beraber piyasaya süreceğiz. "

Projenin Başlangıcı

Diaspora sadece basit bir yaz projesi olarak düşünülüyordu, ama karın artması proje grubunun planlarını değiştirdi. Diaspora'nın gelişim süreci uzatıldı.

Diaspora'nın blogunda yapılan açıklamalar şöyle: "Diaspora'yı piyasaya sürdükten sonra çalışmalarımızı bitirmeyeceğiz. Ilya ve Raphael okullarını bitiyor ve artık Diaspora'yı uzun soluklu bir proje olarak dikkate alıp Diaspora üzerine yoğunlaşacağız."

Diaspora nasıl bir şeye benzeyecek? Grubun fikri şöyle 'açık bir dizayn üzerinde paylaşım içerikli'. Açık kaynak kodlu sosyal ağların özelliklerinden birisi bu işi kolaylaştıracak ve kullanıcılar sitenin içeriğine neler eklenip neleri paylaşmak istediklerine kendileri karar verecek. Sitenin son hali dört gözle bekliyoruz..

Kaynak : turkavenue.com

Bu içeriği 4.153 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor