Bataklığı Bahçe Yaptı, Yılda 60 Ton Kivi Üretiyor

Bartın'da 2002 yılından beri tekstil üretimi gerçekleştiren Yonca-Tim Tekstil Tarım Şirketi meyve üretiminde de adından söz ettirmeye başladı. Otlak ve balçık araziyi büyük bir özveri ve çalışma ile tarıma açıp modern şartlarda kivi üretimi yapmaya başlayan firma yılda 60 ton kivi üretmeyi başardı. Bartın'da Yonca - Tim Tekstil Tarım Şirketi tarafından yapılan soğuk hava ve kivi depolama tesisi yapılan törenle hizmete açıldı. Akçalı köyündeki soğuk hava ve kivi depolama tesisinin açılış törenine Bartın Valisi İsa Küçük, BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan..

Bartın'da 2002 yılından beri tekstil üretimi gerçekleştiren Yonca-Tim Tekstil Tarım Şirketi meyve üretiminde de adından söz ettirmeye başladı. Otlak ve balçık araziyi büyük bir özveri ve çalışma ile tarıma açıp modern şartlarda kivi üretimi yapmaya başlayan firma yılda 60 ton kivi üretmeyi başardı.

Bartın'da Yonca - Tim Tekstil Tarım Şirketi tarafından yapılan soğuk hava ve kivi depolama tesisi yapılan törenle hizmete açıldı. Akçalı köyündeki soğuk hava ve kivi depolama tesisinin açılış törenine Bartın Valisi İsa Küçük, BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, BTSO Başkanı İsmail Toksöz, Tarım Müdür Vekili Cengiz Karabulak, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, kivi projesi koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pekmezci, Yonca - Tim Tekstil Tarım firması Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Aydın, ağabeyi Ay-Tim Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gül Aydın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yonca - Tim Tekstil Tarım firması tarafından yapılan soğuk hava ve kivi depolama tesisi hakkında bilgiler veren kivi projesi koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pekmezci, Akçalı köyünde 150, Terkehaliller köyünde ise 60 dönüm olmak üzere 210 dönümlük arazi üzerinde kivi üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

1 milyon 500 bin lira değerindeki 600 tonluk meyvenin saklanabileceği, 530 metrekarelik alanda paketleme salonunun yer aldığı soğuk hava ve kivi depolama tesisinin en son teknoloji ile yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Mustafa Pekmezci, açılışı gerçekleştirilen tesis sayesinde üstün kalite ile üretilen kivinin değerinde satılabileceğini ifade ederek tesiste kivi dışında da meyvelerin saklanabileceğini bildirdi.

Bartın'ın tarıma elverişli topraklara sahip olduğuna dikkat çeken Vali İsa Küçük ise toprakları değerlendirerek örnek bir çalışma ile kivi üretimi yapan firma sahiplerini tebrik etti. Bartın Müftüsü İsmail Bayrak'ın yaptığı duanın ardından davetliler tarafından soğuk hava ve kivi depolama tesisinin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

Azimle çalışınca güzel neticeler elde ediliyor

İtalya'dan getirdikleri 10 bin kivi fidesiyle 210 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 15 bin kivi ağacı ile üretim yaptıklarını anlatan Yonca-Tim Tekstil Tarım Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Aydın, Terkehaliller köyünde bulunan 60 dönümlük kivi bahçesinden ilk etapta yılda 60 ton kivi üretimi hedeflediklerini söyledi.

Bartın ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmanın, üretim ve istihdam sağlamanın verdiği keyif ve heyecanla çalışmalar yaptıklarını belirten Aydın, azimle isteyerek çalışınca güzel neticeler alındığını sözlerine ekledi.

Bartın Valisi İsa Küçük ve beraberindeki heyet daha sonra Kerem Aydın ve ağabeyi Gül Aydın'ın eşliğinde tesisleri ve kivi bahçelerini gezdi. Dalında kivileri inceleyen Vali Küçük ve beraberindeki heyet, üretimi yapan firma sahiplerini tebrik etti.

Daha sonra firma sahipleri tarafından törene gelen davetlilere Bartın OSB'deki tekstil fabrikası sosyal tesislerinde yemek ikramında bulunuldu.

Bu içeriği 5.207 kişi okudu.
Kategori: Yatırım, Yeni Girişim, Tarım / Hayvancılık

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor