Dünyanın En Eğlenceli 8 İş Fikri Seçildi

World of Mysteries isimli bir blog adresinde dünyanın en eğlenceli 10 işi belirlendi. Bu işler arasında ada bakıcılığı, lüks yatak test ediciliği, su kaydırağı müfettişliği, şarap tadıcılığı, şeker tadıcılığı, oyun testciliği gibi fikirler bulunuyor.

World of Mysteries isimli bir blog adresinde dünyanın en eğlenceli 10 işi belirlendi. Bu işler arasında ada bakıcılığı da var, su kaydırağı müfettişliği de bulunuyor.

1. 34 yaşındaki Ben Southall’ın Hamilton Adası’na 6 ay bakarak 111 bin dolar kazanmasını sağladı.

2. Lüks yatak test edicisi: 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Roisin Madigan lüks yataklarda uyuyarak onları test ediyor ve yatak başına 1500 dolar kazanıyor. Madigan sabah 10’dan akşam 6’ya kadar vaktini lüks yataklarda geçirip, iyi bir yatak ve uykunun yararlarını blogunda yazıyor.

3. Su kaydırağı müfettişi: Tommy Lynch sadece bu yıl 27 bin mil yol yaptı. 29 yaşındaki Lynch yükseklikleri, hızı, su miktarı gibi konular üzerinden su kaydıraklarını test ediyor.

4. Şarap tadıcısı ve blogcu Hardy Wallace ayda 10 bin dolara şarapları tadarak onlar hakkındaki bilgileri facebook ve Twitter adresinde güncelliyor.

5. Şeker tadıcısı Harry Willsher ise gizli tariflerle yapılan şekerleri tatmak. Bu en iyi iş olarak görülmese de en tatlısı olduğu aşikar.

6. World of Warcraft oyun testçisi Dünyanın en meşhur oyunlarından World of Warcraft (Wow) oynayan ve iki 80. seviyeye gelerek saatte 200 altın kazanabilenler oyunun yeni sürümünü önceden test etmek için işe alınıyor. Tabii günde en az 4 saat bu oyunu oynamak seçilmek için artı bir şans yaratıyor.

7. Müze eğlence müdürü 6 yaşındaki Sam Pointon York bölgesinde bulunan Ulusal Demiryolu Müzesi’ne oyuncak trenini kullanmaktaki başarısını anlatan bir mektupla başvurmuş.

8. Google haritası için kameralı bisikletçi İki şanslı bisikletçi Google tarafından işe alınarak, bisikletlerinin arkasına asılan kameralar sayesinde başkent Paris’te arabaların giremediği tarihi yerlere gidiyor ve fotoğraflarını çekiyor. Bisikletçiler turlarını yineleyerek Google haritasına da yeni fotoğraflar gönderiyor.

Bu içeriği 10.132 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, İş Fikirleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Sonraki Haber »

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor