Peru, Türk Yatırımcıları Bekliyor

Peru'nun başkenti Lima'da bulunan Peru Cumhuriyet Meclisi'nde açıklama yapan Milletvekili Diaz, Türkiye ile Peru arasındaki ilişkilerin 5 yıl önce başladığını, son üç yılda ise hız kazandığını belirtti. Diaz, Türkiye'nin Peru'ya büyük önem verdiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Peru'nun başkenti Lima'da bulunan Peru Cumhuriyet Meclisi'nde açıklama yapan Milletvekili Diaz, Türkiye ile Peru arasındaki ilişkilerin 5 yıl önce başladığını, son üç yılda ise hız kazandığını belirtti.

Diaz, Türkiye'nin Peru'ya büyük önem verdiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Peru'ya büyükelçi atama çalışmasının da bu önemin göstergesi olduğunu vurgulayan Diaz, şöyle devam etti:

''2007 yılında merkezi Türkiye'de bulunan Kimse Yok mu Derneği'nin buraya gelmesi ve depremzedelere yardım etmesi, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirdi. Daha önceki dönemlerde ülkemiz, Türkiye'ye bir büyükelçi atamıştı. Ancak ülke bütçesinin yetersizliği nedeniyle bu ilişkiler dondurulmuştu. Bu ilişkilerin yeniden başlaması, bizleri mutlu etmiştir.''

Bu ilişkilerin, iki ülkede de büyükelçiliklerin açılmasıyla daha da gelişeceğini ifade eden Milletvekili Diaz, bu ilişkilerin daha da gelişmesini, Türk yatırımcılarının Peru'da iş yapmasını istediklerini vurguladı.

Yabancı Yatırımcıya Her Türlü Kolaylık Sağlanıyor

Hanibal Huerta Diaz, Peru'nun son yıllarda Latin Amerika'da en hızlı gelişen ülkelerden birisi olduğunu belirterek, ülke olarak yabancı Sermayeci ve Yatırımcıya açık olduklarını ifade etti.

Hükümet olarak yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını, bu yatırımcıları yasalarla da koruma altına aldıklarını vurgulayan Diaz, ülkenin yer altı kaynakları bakımından önemli zenginliklere sahip olduğunu, bu zenginliklerin ülkenin gelecekteki en büyük avantajı olacağını söyledi.

Türkiye'deki yatırımcıların da bu kaynaklara büyük ilgi göstermeye başladığını ifade eden Diaz, şöyle devam etti:

''Biliyoruz ki Türkiye bölgesinde önemli potansiyele sahip bir ülkedir. Hükümet olarak Türk yatırımcılarını kollarımız açık şekilde ülkemize bekliyoruz.

Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Özellikle Selva bölgesinde büyük yer altı kaynaklarımız vardır. Türk iş adamlarının dikkatini bu bölgeye çekmek istiyoruz. Bizim birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmamız vardır. Bu ülkeler arasında Avrupa ülkeleri de yer almaktadır. Türkiye ile neden olmasın?''

Peru hükümeti ile diğer Latin Amerika ülkeleri arasında vize uygulamasının bulunmadığını hatırlatan Milletvekili Diaz, ''Ülkemize vizesiz giriş uygulamasının, Türkiye'ye kadar uzamasını istiyoruz. Büyükelçiliğin açılmasıyla bu çalışmalar da hız kazanacaktır'' diye konuştu.

Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında güzel bir misafirperverlik örneği ile karşılaştığını bildiren Diaz, Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olduğunu ve bu gelişmişlik karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Kaynak : ntvmsnbc

Bu içeriği 4.014 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Ulusal, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor