ETohum'un Seçtiği 40 İnternet Girişimi Açıklandı!

Girişim Haber ekibi olarak bizimde katıldığımız, 29 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak düzenlenen 2011 ETohum Girişimcilik Zirvesinde; 2010 yılı sürecinde gelen başvurular arasından Etohum yatırımcı komisyonunca seçilen 40 internet girişimi açıklandı. 2010 yılında başvuruda bulunan 2200 girişimci ve gelinen 1000 proje arasından seçilen ilk 40 internet girişim şunlar oldu..

Girişim Haber ekibi olarak bizimde katıldığımız, 29 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak düzenlenen 2011 ETohum Girişimcilik Zirvesinde; 2010 yılı sürecinde gelen başvurular arasından Etohum yatırımcı komisyonunca seçilen 40 internet girişimi açıklandı.

2010 yılında başvuruda bulunan 2200 girişimci ve gelinen 1000 proje arasından seçilen ilk 40 internet girişim şunlar oldu;

Betikus: ODTÜ mezunu Deniz Aslı Soykurum Çetin ve Atılım Çetin tarafından kurulan Betikus girişiminin ilk ürünü olan Gideros; bir mobil oyun geliştirme aracı. Gideros sayesinde, oyun geliştiricilerin oyunu bir kez yazıp, birden fazla platformda piyasaya çıkarması mümkün olacak.

Oyuncakdenizi: İTÜ Jeoloji Mühendisliği ve İTÜ MBA mezunu Serkan Hondur tarafından kurulan oyuncakdenizi.com oyuncak alışveriş sitesi.

Sınavo: İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun M. Murat Demir ve Özgür Erten tarafından kurulan sinavo.com sınavlara hazırlanan öğrencilerin internet üzerinde soru çözmelerini bir oyun haline getiren ve eğlenceli olarak sunan, öğrencilerin performanslarını algılayarak verimliliklerini arttıran bir servis geliştirmekteler.

Malzemem.com : Tuğberk Keselioğlu ve Timur Tandoğar tarafından kurulan Malzemem.com yapı, ışıklandırma, elektrik, hırdavat, havuz, sauna, iş güvenliği vb. sektörlere ait 10.000’in üzerinde ürünü, 3 gün içerisinde Türkiye’nin her yerine ulaştıran online yapı marketi.

Sepeteindir.com: Kocaeli Üniversitesi mezunu Kaan Veral tarafından kurulan sepeteindir.com her gün fırsat bir ürünün yanı sıra sıradışı ürünler satan eticaret sitesi.

Gamezboy: Uğur Tuncel tarafından kurulan Gamezboy bir mobil oyun şirket. Nokia Ovi Store’da başarılı 4 oyun olan Fetih, İstila, bu karayı al parayı, davul ve zurna oyunlarını geliştirmiş.

Terapi.com: Önder Eren ve Hakan Tekinaslan tarafıdan kurulan terapi.com psikolog, psikiyatr ve koçlar ile bu uzmanlıklara ihtiyaç duyan danışanları buluşturan Terapi.com, bir online terapi portalı.

Keyground: Cem Evren Ateş ve Can Ateş tarafından kurulan Keyground, İnternet üzerinden video yayınlama ihtiyacı duyan kurumlara videolarının daha hızlı ve kaliteli yayın olanağı sağlarken yayınlama maliyetlerini de düşüren bir video platformu.

Sporcutv: Burak ulukanlı, Oya Sarıer ve Erhan Bağrıaçık tarafından kurulan Sporcutv.com spor sektörünü internet ortamında bir araya getirmeyi amaçlayan bir platform.

Smartnews: Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Erdem Özkan tarafından kurulan smartnews kullanıcıların sosyal medyada popüler olan ve olacak haberlere ulaşmasını sağlamak için geliştirilen bir sistem. SmartNews’ in temelinde insanların sosyal medyada paylaşım davranışlarını matematiksel olarak modelleyen ve bir haberin ne kadar popüler olacağını istatistiksel olarak tahmin eden bir algoritma yatmakta.

Uzmankirala.com: Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliğinde okuyan 21 yaşındaki Murat Turan tarafından kurulan uzmankirala.com proje bazlı çalışan uzmanları, proje bazlı iş yaptırmak isteyen işverenler ile buluşturan elektronik ticaret platformu.

Animalwars: YTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu İrfan kaya ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun Hüseyin Kuşçu tarafından kurulan AnimalWars mobil ortamı hedefleyen çok kullanıcılı rol yapma oyunu(RPG). Oyuncular oyunda bakıp büyüttükleri hayvanlarla çeşitli maceralara girip hayvanlarını geliştirmekte, sanal ortamda birbirleriyle iletişim, ticaret ve karşılaşma yapabilmekteler.

Petarkadas: Umut Akyol ve Şafak Akyol tarafından kurulan Petarkadas.com insanların ve tüm evcil hayvanalrın (köpek, kedi, kuş, kemirgen, sürüngen…) eğlenceli vakit geçirebilecekleri, bir yandan da bilgilenip, sosyalleşebilecekleri, evsiz hayvanların sahiplendirilebileceği bir topluluk sitesi.

Medra: ODTÜ Bilgisayar ve Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun 3 arkadaş olan Burak Oğuz, H. Özgür Batur ve H. Kerem Cevahir tarafından kurulan Medra şirketinin ilk ürünü olan MyDLP kişilerin ve kurumların özel bilgilerini korumasına olanak sağlayan açık kaynak kodlu bir proje.

Gayrimenkulübü.com: Gökhan Acar tarafından kurulan Gayrimenkul Kulübü, gayrimenkul almak isteyen bireylerin organize bir topluluk olarak inşaat firmalarından %30’lara varan indirimler aldığı gayrimenkul yatırım kulübü.

Kucukoteller.com.tr: Bilkent Üniversitesi mezunu İzim Bozada tarafından kurulan kucukoteller.com.tr Türkiye’deki butik ve küçük otellerin, kişiye özel seyajat tercihlerinin çok özel fiyatlarla sunulmasını sağlayan servisi vermeyi amaçlamakta.

We-decide.net: Berkeley mezunu Erdem Ovacık ve Stanford mezunu Kutlu Kazancı tarafından kurulan We-decide.net kurumların karar alma sürecinde yardımcı olacak sanal fikir borsası altapısı üzerinde, kullanıcıların fikirleri yaratıp, alıp satmaları, geliştirmelerini sağlıyor.

eczagrup.com: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümü mezunu Ekrem Aksoy ve İbrahim Aksoy tarafından kurulan e-eczadeposu.com fikri Türkiye çapında faaliyet gösteren 120 kadar reçeteli ilaç dağıtıcı firma ile 24000 kadar eczane arasındaki ilaç tedarik sisteminde faaliyet gösterecek yeni bir platform.

Gamester: Volkan Taban, Onur Karcı ve Turan Yiğitbaşı tarafından kurulan Gamester sosyal oyun şirketinin ilk ürünü olan Townster, oyuncuların kendi şehirlerini kurup kira geliri toplayarak ya da arkadaşlarının şehirlerinden bina satın alarak emlak kralı olmalarına imkan tanıyan bir şehir planlama ve emlakçılık oyunu.

Kiraliknevarsa.com: Sabancı Üniversitesi okuyan Mert Sevilli ve Oğuzhan Kara tarafından kurulan kiralıknevarsa.com Türkiye’de akla gelebilecek her çeşit kiralamanın anında online olarak yapılabileceği bir platformdur. Araç Kiralama, Yat-Gulet Kiralama, Hava Taşıtları Kiralama ve Kiralık Emlak’tan oluşmakta.

Grupguru.com: Sabancı Üniversitesi mezunu Sarp Centel ve Bahçeşehir Üniversitesi mezunu Sarp Erdağ tarafından kurulan Grupguru.com şehrinizdeki fırsatları takip etmeyi kolaylaştırıyor. Yaşadığınız şehirdeki indirimleri bir arada toplar ve size ilgilendiğiniz fırsatları öneriyor.

6q.net: Okan Yıldırım, Ramazan Akman ve Mustafa Arslan tarafından kurulan 6q.net bir online oyun şirketi. Bilgi yarışmaları, kelime, masa ve kart oyunlarına odaklanan şirketin, 2011 itibariyle ürün gamında 10′dan fazla oyun bulunmakta.

Shoppio: Gökhan Beseb ve Mehmet Umut Atasever tarafından kurulan Shoppio, Facebook’ta ilk Türkçe Sosyal Pazar yeri uygulamasını başlatmayı hedef edinmiş bir teknoloji girişimi. Bu uygulama, işletmelere/ bireylere ürün ya da hizmetlerini Facebook’ta listeleme ya da online satış yöntemi ile alıcılara sunma imkanı sağlamakta.

Mofcon: Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun İbrahim Yıldız tarafından kurulan Mofcon B2B sosyal business network projesi.

Proje Shop: Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Yüksel Eminoğlu tarafından kurulan Projeshop B2C ve B2B hazır elektronik ticaret altyapıları ve sanal mağazalar açmayı sağlayan yazılım yapıyor.

Taksicep.com: Münih Teknik Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun ola Alper Öztürk tarafından geliştirilen yeni nesil taksi çağırma sistemi olan TaksiMobil, mobil cihazlardaki GPS teknolojisini kullanarak müşterilerin çağrılarını en yakında bulunan ve müsait olan taksiye yönlendiriyor. Taksinin çağrıyı kabul etmesiyle, müşteriye, çağırılan taksinin plaka bilgisi, uzaklığı ve tahmini varış süresi gerçek zamanlı olarak iletiliyor.

Kuponomi.com: İTÜ Mimarlık’t mezun olan Sani Levi tarafından kurulan Kuponomi.com kaçan fırsatların takas yeridir. Grup satın alma sitelerin alıp kullanamayacağınız fırsat kuponlarınızı değerlendirilebilecek pazar yeri.

Doktorfil: YTÜ Elektronik ve Haberleşme Müh. mezun ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Onur Özkol ve Erdem Özkol tarafından kurulan Doktorfil projesi kablosuz tansiyon aleti, kablosuz baskül, kablosuz şeker ölçüm cihazının satışı ve bunların internet servisleri ile ilgili.

Gereko: ODTÜ Endüstri mühendisliği mezunu Ayşe Biçer tarafından 2010 yılında kurulan Gereko.com , gündelik hayatta karşılaşılabilen, “evimi taşıyacağım, iyi bir taşıma şirketi gerek”, “bebeğimi bırakabileceğim bakıcı gerek”, “düğün için organizasyon firması gerek” gibi ihtiyaçlar için başvurabileceğiniz, bu tip hizmetleri sunan şahısların ve firmaların (hizmet verenler) sisteme kayıt olarak, isteklerinizi karşılamak için teklif verip sizinle iletişime geçebildikleri internet platformu.

Hementemizle: Turgut Yazıcı, Fatih Şaki vepars Kunt tarafından kurulan hementemizle.com kurutemizleme sektöründe tedarikçileri online bir ortamda birleştirmek ve tüketicilere tek bir yerden tüm hizmetleri sunmakta.

Zibumi: Elif Buğdaycıoğlu, Serhat Bayılı ve Zeynep Bilirgil Direskeneli tarafından kurulan Zibumi bir oyun şirketi. Halen ODTÜ Teknokent Galyum Ankara adresinde faaliyetlerini sürdürmekte. Flash oyunlarını www.zibumi.com, şirket ve proje bilgilerini ise www.zibumigames.com bulmak mümkün.

Firmanya: Ceki Mitrani ve Metin Bencuya tarafından kurulan Firmanya.com dünyanın ilk kurumlara yönelik grup satın alma sitesi. Şirketlere ve şirket çalışanların yönelik hizmet ve ürünlerin tanıtıldığı ve %80e varan indirimlerle sunulduğu sitede günlük bazda yayımlanan kampanyaların üyelerimize gönderilen email ile duyurulması şeklinde çalışmakta.

Gezara: Onur Sencer, Hüsnü Babayiğit ve Dağhan Ekmekçioğlu tarafından kurulan gezara.com; konum bazlı bir keşif uygulaması. Bu uygulama kişilerin dışarıdayken ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik bir uygulama. Bu uygulama, size yakın olan mekan, etkinlik ve indirim fırsatlarını bulmanıza yarıyor, istediğiniz kategoride mekanlarının nerede oldugunu ve nasıl gidebildiğini gösteriyor.

Pembepanjur.com: Haluk Akın ve Seda Berber tarafından 2010 yılında kurulan Pembepanjur.com , üyelerine “uzun süreli ve ciddi ilişki” amaçlı bilimsel eşleştirme sunan bir servis.

Memlekettengelsin.com: Üç girişimci genç ortak Veysel Karakaya, Ali Can Akkaş ve M. Emre Gül tarafından kurulan memlekettengelsin.com Türkiye’nin yerel lezzetlerini ve yöresel ürünlerini internet üzerinden satmakta.

Goma: İTÜ elektronik fakültesinden mezun Ozan Dikerler ve İTÜ bilgisayar mühendisliğinde halen öğrenci olan Övünç Dalkıran tarafıdan kurulan GOMA, web tabanlı bir mobil uygulama yaratma aracı.

Games’nGamers: Ahmet Cemil Cerenoğlu tarafından kurulan Games’nGamers kitlesel oyun kullanıcılarının ortak ihtiyaçlarını çözmeyi hedefleyen bir sosyal ağ projesi.

Cheetah Mobile: Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Emrah Ayanoğlu tarafıdann kurulan Cheetah Mobile, mobil uygulamalar ve oyunlar geliştirilmek üzere kurulacak olan bir oyun şirketi.

Lokaid: ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Koray Balcı ve ODTÜ Matemetik’ten mezun Orçun Topdağı tarafından kurulan Lokaid, Cep telefonu uygulamalarının ortak altyapısını oluşturan İnternet servisi. Yeni nesil cep telefonlarının sağladığı yer bilgilerini mekan (cafe, sinema, mağaza, vs) bilgisine dönüştürüyor. Kullanıcıların bu mekanları sosyal ağlarında paylaşmalarını sağlıyor. Bu bilgileri yorumlayarak kullanıcıya sunulabilecek hizmetler için uygulama geliştiricilere platform oluşturuyor.

ETohum kaynaklı bu haberimizi girişimci ve yatırımcı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor