Aromalı Türk Kahvesiyle Starbucks'a Rakip Oluyorlar

Antalyalı girişimci Turgay Kaya ve ortağı Ahmet Öner'in Aromalı Türk Kahvesi, tadıyla ve kokusuyla tüketici tarafından beğenildi. Kısa bir süre önce piyasaya çıkmasına rağmen aromalı Türk kahvesi Suriye, Ukrayna ve Almanya'dan bayilik teklifleri aldı. İşte detaylar..

Antalyalı girişimci Turgay Kaya ve ortağı Ahmet Öner'in aromalı Türk kahvesi Daily Katre, tadıyla ve kokusuyla tüketici tarafından beğenildi. Kısa bir süre önce piyasaya çıkmasına rağmen aromalı Türk kahvesi Suriye, Ukrayna ve Almanya'dan bayilik teklifleri aldı.

Turgay Kaya, "Türk kahvesine hak ettiği itibarı kazandırmak istiyoruz. Türk kahvesi satan zincir bir marka yok. Biz ilk olacağız." dedi. Mukka markasıyla üç segmentte 11 çeşit doğal aromalı Türk kahvesi üreten Turgay Kaya, 30'a yakın da menü çıkardı. Çilek, portakal, krema, çikolata, tarçın, vanilya, fındık, damla sakız, keçiboynuzu, kakule aromalarıyla tüketicinin beğenisine sunulan kahveler, yoğun ilgi görüyor. Daily Katre konseptiyle Türk kahvesini global bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Kaya, kısa bir süre önce piyasaya çıkmalarına rağmen Suriye, Ukrayna ve Almanya'dan bayilik teklifi geldiğini söyledi.

Araştırmalara göre Türkiye'de halihazırda yüzde 90 pazar payıyla en fazla Türk kahvesi tüketiliyor. Global markaların kahveyi süsleyerek sunması ile birlikte expresso, cappucino ve filtre kahvelerin tüketiminde artış yaşanıyor. Türk kahvesinde ise düşüş gözleniyor. Genç nüfusun Türk kahvesi yerine yabancı markaları tercih etmesi Kafeda Lezzet Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kaya ve ortağı Ahmet Öner'i harekete geçirdi. Türk kahvesini daha iyi bir görünümle sunmak amacıyla yola çıkan Kaya ve Öner, 11 çeşit aromalı Türk kahvesi üretti. Bu çeşitlerden de 30'a yakın menü oluşturdu. Tamamen doğal aromalardan üretilen çeşitler, piyasaya çıkar çıkmaz tüketiciler tarafından beğenildi.

Türk kahvesinde ulusal bir marka çıkarmak istediklerini ifade eden Kaya, "Bundan hareketle Daily Katre ismini oluşturduk. Farsça kökenli bir kelime olan katre su damlası anlamına gelir. Dolayısıyla 'katre' ile Doğu'yu, 'daily' ile de Batı'yı bir araya getirmek istedik. Bunu logomuza da yansıttık. Logomuzla kahvenin iki dünyayı birleştirmesine vurgu yapıyoruz." diye konuştu.

Mukka markasını Yemen'de kahvenin çıktığı yer olan Muha şehrinden esinlenerek oluşturduklarını dile getiren Turgay Kaya, geleneksel seriyi üretmek için Osmanlı döneminde kahvenin nasıl öğütüldüğüne kadar birçok araştırma yaptıklarını kaydetti. Osmanlı döneminde öğütülen kahveleri özel mikroskoplarla ölçtüklerini anlatan Kaya, "Şu anda ürettiğimiz kahve 85 mikron seviyesinde. Yani kına boyutunda kahve üretimi yapıyoruz. Piyasada genelde kahvenin incelik boyutu 110-115 mikron seviyelerinde." dedi. Kaya, geleneksel serideki çeşitlere Türk kahvesinin dünyaya yayılmasına büyük emeği geçen Şazeli, Özdemir Paşa ve Nurbanu Sultan'ın ismini verdiklerini dile getirdi.

Yıl sonuna kadar 50 franchising hedefliyoruz

Günlük 2 ton kahve kavurma ve paketleme kapasitesine sahip olduklarını aktaran Kaya, "4 ay içinde 6 tane bayilik verdik. Yıl sonuna kadar 50 franchising hedefliyoruz. Ayrıca nisan ayına kadar Antalya'daki yapılanmamızı tamamladıktan sonra İstanbul'a açılacağız." dedi.

Kafeda ve diğer markaları ile ilgili çok daha detaylı bilgiye markaların web sitelerinden ( www.kafeda.com, www.mukka.com.tr, www.dailykatre.com ) ve şu sunum dosyasından ulaşabilirsiniz.

Derleme haberimizin kahramanları olan Turgay Kaya ve Ahmet Öner'e başarılar diliyor, sahip oldukları bilgi ve birikimlerine kattıkları heyecanlarıyla yollarının açık olacağına yürekten inanıyoruz. Umarız Girişim Haber ekibi olarak bizde İstanbul'da en kıza zamanda Daily Katre markalı Aromalı Türk Kahvelerini deneme imkanı buluruz :)

Sıcak içecek sektörüne yönelik yatırım düşüncesi olan yatırımcılarımızın ve kahve tiryakisi okurlarımızın ilgi ve bilgilerine, dikkatlerine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.376 kişi okudu.
Kategori: Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor