İyi İş Planlayan Üniversiteliye 15 Bin Lira Ödül

Çukurova Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) kuruluş protokolü imza töreni sonrası açıklamalarda bulunan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, girişimci üniversitelilere yönelik çalışma başlattıklarını belirterek 'İş Planı Ödülleri' vereceklerini söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayileri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB), iş kurma fikri olan ve en iyi işi planlayan üniversiteliye 15 bin lira ödül verecek.

Çukurova Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) kuruluş protokolü imza töreni sonrası açıklamalarda bulunan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, girişimci üniversitelilere yönelik çalışma başlattıklarını belirterek 'İş Planı Ödülleri' vereceklerini söyledi.

Her üniversiteden seçilmiş başarılı 6 projeden 3'üne ödül vereceklerini kaydeden Kaplan, "Tüm gençlerimizden yarın iş kurarım düşüncesiyle iş planı yapmalarını istedik. Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncü olan öğrencilerimize de 5 bin lira ödül vereceğiz." şeklinde konuştu.

KOSGEB'in girişimcilere vereceği desteklerin büyük yankı bulduğunu anlatan Kaplan, "Vereceğimiz miktarlar çok cazip geldi. Maalesef destekleri işini kuran herkes alacakmış gibi de algılandı. Şu ana kadar 12 bin girişimciyi eğittik. Kendi iş fikirlerinin ne kadar yapılabildiğini gördüler. Destek öncesi, 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitiminden geçiriyoruz. Ayrıca İŞKUR ve YÖK gibi farklı kurumlarla yaptığımız protokol çerçevesinde gençlere yönelik girişimcilik programları açacağız. Üniversitelilerimiz kendi bölüm ve fakültelerin girişimcilik dersleri açılması konusunda irtibata geçsinler."

Kobi'lere Halka Arz Desteği

KOBİ'lerin gelişen işletmeler piyasasından pay almalarına yönelik yeni bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Mustafa Kaplan, "KOBİ'lere 3-4 aşamada destek olmak istiyoruz. Sermaye piyasalarına açılırken bağımsız denetim kuruluşlarından alacakları denetim hizmetlerini masraflarını karşılayacağız. Aracı kuruluşlar üzerinden alacakları bazı hizmetler olacak onları destekleyeceğiz. SPK ve Borsa'ya kaydolma harçları ve bazı giderleri var onları destekleyeceğiz. Bir de İMKB bünyesinde onlara piyasa danışmanlığı adı altında bir mekanizma kuruluyor. Sermaya piyasalarına yönelik danışmanlık hizmetlerini de destekleyeceğiz. KOBİ'ler sermaye piyasalarına çok kolay bir şekilde tüm masraflarını karşılayacak kadar destek alacak." dedi.

KOBİ'lerin artık daha kurumsallaşma ve daha şeffaf olmaları için adımlar attıklarını aktaran Kaplan, "Sadece sermaye piyasalarına açılmak isteyenlere değil, tüm KOBİ'lerin bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenme konusunda denetim masrafların karşılamak istiyoruz. Bağımsız denetim kuruluşundan aldığı rapor yeni bir ortak bulmak istenildiğinde önemli bir kapı açacaktır. Bankalardan kredi almada teminat bulmada bir çok kapıyı açacaktır. Bazı kalemlerde yüzde 100'e kadar destek vereceğiz." ifadesini kullandı

Cihan kaynaklı haberimizi girişimci ve yatırımcılarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. Girişim Haber olarak; yarışmaya katılacak arkadaşlara başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.413 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite, Etkinlik, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor