Kiler, Doğu ve Güneydoğu'ya İddialı Giriyor!

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük perakende zinciri Kiler Perakende Grubu, tüm Türkiye hedefinin önemli bir ayağı olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne giriyor. İşte detaylar..

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük perakende zinciri Kiler Perakende Grubu, tüm Türkiye hedefinin önemli bir ayağı olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne giriyor.

Diyarbakır’da kurulan 3 bin metrekarelik lojistik merkezi, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa illeri ile daha önce mağazası olan illerde açılan ve açılacak olan 27 mağaza için 15 milyon liralık yatırım yapan Kiler, iki yeni bölgede 800 kişiye istihdam sağlayacak.

2011 Ocak ayında halka arz olan Kiler Holding’in amiral gemisi Kiler Perakende Grubu, elde edilen kaynakla yeni yatırımlarını hızlandırıyor. Diyarbakır’da kurulan 3 bin metrekarelik lojistik merkezi, yeni illerde ve mevcut bazı illerde açılan ve açılacak olan mağazaları için 15 milyon lira yatırım yapan Kiler, 800 kişiye istihdam sağlayacak. 2011’in ilk yarısı bitmeden 31 ilde 197 mağazaya ulaşacak Kiler’in bölgedeki ilk dört mağazasının açılışı 30 Mart 2011 (yarın) tarihinde Diyarbakır’da yapılacak. 

Hedeflerine her geçen gün daha da yaklaşan Kiler Perakende Grubu’nun basın toplantısında konuşma yapan Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, “17 yıl önce başladığımız organize perakende sektörü hikayemizde bizim için çok önemli olan dört kırılma noktası yaşadık. Bu kırılma noktaları; ticaret hayatımıza başladığımız 1984 yılı, geleneksel perakende anlayışından organize perakendeye geçtiğimiz 1994 yılı, bizden daha büyük bir perakende grubu olan Ankara Canerler grubunu satın aldığımız 2004 yılı ve son olarak halka arzımızı gerçekleştirdiğimiz 2011 yılıdır. Halka arz sürecinde de belirttiğimiz gibi halka arzdan elde ettiğimiz kaynağı yatırıma dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni bölgeler ve iller bize heyecan veriyor” dedi.

Diyarbakır’da açılacak 4 yeni mağaza ile 28 ilde 182 mağazaya ulaşan Kiler’in iki bölgeye yönelik yatırım ve büyüme planlarını paylaşan Kiler Genel Müdürü Nihat Özdemir görüşlerini, “Kiler olarak, 1994 – 2004 yılları arasında İstanbul ve İzmit’te organik ve inorganik büyümeler gerçekleştirdik. 2005 ve 2006 yıllarında Ankara Canerler ve Trakya Gülerler marketlerini satın aldık. 2007’de bazı illerde sağladığımız organik büyümenin yanı sıra Adana’daki Karınca ve Yimpaş’ın 15 mağazasını satın alarak büyümemizi sürdürdük. Organik olarak büyümeye devam ettiğimiz 2009 -2010 yıllarının ardından, bu yıl yatırımlarımızı Doğu ve Güneydoğu; İç Ege ve Orta Karadeniz bölgesi olmak üzere toplam üç ana bölgede gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Lojistik merkezi ve tüm yeni mağazalar için 15 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. 800 kişiye iş imkanı sağlayacağız.” sözleriyle ifade etti.

Gıda sektörüyle ilgilenen girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.229 kişi okudu.
Kategori: Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor