Girişimciler "Girişimcilik Zirvesi 2011" ile İTÜ'de Buluşuyor!

Girişimcilik, kalkınmada geri kalmış bölgelerde toplumsal ve ekonomik uyumun güçlendirilmesine, ekonomik faaliyetlerin canlanmasına ve iş yaratılmasına ya da işsiz kişilerin iş yaşamıyla entegrasyonuna da katkıda bulunabiliyor. İTO ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan “Girişimcilik Zirvesi 2011″; farklı sektörlerden farklı bakış açıları, başarı hikayeleri, yeni fikirler ve sürpriz aktivitelerle girişimciliğe meraklı üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini çekiyor.. İşte detaylar..

Türkiye’nin işsizlik-istihdam dengesi en önde gelen sorunlarından biri olma özelliğini uzun yıllardan beri koruyor. İlgili veriler ve istatistikler, yüksek nüfus artışı ve işletmelerdeki otomasyon artışının, söz konusu sorunun kısa ve uzun vadede geçerliliğini koruyacağına işaret ediyor. GSMH’deki büyüme pek çok başka faktörden etkilense de, araştırmalar, girişimciliğin ekonomik büyümeye en fazla katkıda bulunan faktör olduğunu göstermekte. Girişimcilik, kalkınmada geri kalmış bölgelerde toplumsal ve ekonomik uyumun güçlendirilmesine, ekonomik faaliyetlerin canlanmasına ve iş yaratılmasına ya da işsiz kişilerin iş yaşamıyla entegrasyonuna da katkıda bulunabiliyor.

İTO ana sponsorluğunda 26 Nisan 2011 Salı günü gerçekleşecek olan “Girişimcilik Zirvesi 2011″; farklı sektörlerden farklı bakış açıları, başarı hikayeleri, yeni fikirler ve sürpriz aktivitelerle girişimciliğe meraklı üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini çekiyor..

İşte Girişimcilik Zirvesi 2011′in Programı: ( 26 Nisan 2011 Salı )
13.00-14.30
Panel: “İnternet Girişimciliği”
-Burak Büyükdemir- Etohum.com Kurucusu
-Emre Kurttepeli- Mynet.com Kurucusu
-Tümay Asena- Nokta Medya(izlesene.com, sinemalar.com, …) CEO’su
-Ömer Ekinci- Quizy.me Kurucusu, 2009 Yılın Genç Girişimcisi

15.00-16.30
Panel: “Türkiye’de Girişimcilik”
-Aynur Bektaş- TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı
-Fuat Sami- Labx Kurucu ve Genel Müdürü
-Mustafa Kaplan- Kosgeb Genel Başkanı*
-Pınar Eczacıbaşı- GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı*
*Katılımı henüz kesinleşmemiştir.

17.00-18.30
Panel: “Farklı Bir Yol: Girişimcilik”
-Ercan Yarış-Fizy.com Kurucusu
-Haluk Okutur-Simit Sarayı Kurucusu
-Özbek Özşahin-Exotic Meyve Suları Kurucusu
-İhsan Elgin-Özyeğin Üniversitesi Kuluçka Merkezi Müdürü

Siz de girişimciliğin büyülü dünyasına bir adım atmak, adlarını sık sık duyduğunuz iş adamlarının başarı hikayelerini dinlemek, girişimcilik potansiyelinizi artırmak istiyorsanız “Girişimcilik Zirvesi 2011″i kaçırmayın.

Girişimcilik Zirvesi 2011′e hazır mısınız?

-Kayıt www.itugirisim.org adresinden gerçekleşmektedir.
-Etkinlik okul sınırı olmadan herkese açık ve ücretsizdir.
-Katılımcılara İTÜ Girişimcilik Kulübü onaylı katılım sertifikası verilecektir

İ.T.Ü. Girişimcilik Kulübü Hakkında

Kulübün Amacı: Özelde İTÜ’de, genelde ise Türkiye çapında  genç girişimci bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve bu konuda  kendi içinden öncüler yetiştirilebilmek amacıyla kendi alanında kolay ulaşılabilir, aktif ve saygın bir öğrenci kulübü olmaktır.

Prof.Dr.Ramazan Evren danışmanlığında İTÜ’lü  girişimci gençler önderliğinde 2006 yılında kurulmuştur. İTÜ´de girişimcilikle ilgili gerek akademik düzeyde, gerekse öğrencilerin sosyal hayatlarında uygulamaya yönelik herhangi bir çalışmanın olmamasını çıkış noktası olarak gören İTÜ Girişimcilik Kulübü, bu ülkenin en büyük girişimcilerini yetiştirmiş olan İTÜ´de bu alandaki boşluğu doldurmayı hedefler.

İTÜ Girişimcilik Kulübü’nün idare merkezi İTÜ İşletme Fakültesi olmakla birlikte tüm bölümlerden öğrencilere açık bir kulüptür ve halihazırda çok çeşitli bölümlerdeki öğrencilerden oluşmaktadır.
Prof.Dr.Ramazan Evren danışmanlığında İTÜ’lü  girişimci gençler önderliğinde 2006 yılında kurulmuştur. İTÜ´de girişimcilikle ilgili gerek akademik düzeyde, gerekse öğrencilerin sosyal hayatlarında uygulamaya yönelik herhangi bir çalışmanın olmamasını çıkış noktası olarak gören İTÜ Girişimcilik Kulübü, bu ülkenin en büyük girişimcilerini yetiştirmiş olan İTÜ´de bu alandaki boşluğu doldurmayı hedefler.İTÜ Girişimcilik Kulübü’nün idare merkezi İTÜ İşletme Fakültesi olmakla birlikte tüm bölümlerden öğrencilere açık bir kulüptür ve halihazırda çok çeşitli bölümlerdeki öğrencilerden oluşmaktadır.

Başarılı ve verimli bir zirve olmasını diliyor, İstanbul'da yaşayan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm girişimci okurlarımzın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.400 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor