Kıbrıs Dağlarına Keçiboynuzu Dikilecek

Çevre ve Orman Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs'ın dağlarını keçiboynuzu ağaçlarıyla yeşillendirecek.Kuzey Kıbrıs'ta en önemli gelir kapılarından olan keçiboynuzu pekmezi için yüz binlerce ağaç dikilecek.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs'ın dağlarını keçiboynuzu ağaçlarıyla yeşillendirecek. Kuzey Kıbrıs'ta en önemli gelir kapılarından olan keçiboynuzu pekmezi için yüz binlerce ağaç dikilecek.

Akdeniz ikliminin ağacı olan ve Kuzey Kıbrıs'ta evlerde dahi yapılıp satılan keçiboynuzu pekmezi daha büyük ve modern tesislerde işlenerek Kıbrıs pekmezi olarak dünyaya ihraç edilecek. Kuzey Kıbrıs'ı bu meyvenin üretim üssü haline getirmeye hazırlanan Orman Bakanlığı, ürünün faydaları hakkında da bir rapor hazırladı. Rapora göre keçiboynuzu pekmezi öksürükten bağırsak kurtlarına, kansızlıktan sigara tiryakilerinin kanındaki nikotini temizlemeye kadar birçok derde deva.

Keçiboynuzu pekmezi kalsiyum bakımından sütten 3 kat daha zengin. İçindeki E vitamini öksürüğün, gribin, kemik erimesinin ve kansızlığın ilacı. Balgam söktürücü özelliği ile göğsü yumuşatıp, bronşları açıyor, nefes darlığını gideriyor. Alerjik nefes darlığı çekenlere keçiboynuzu pekmezi tavsiye ediliyor. Yüksek ham selülozuyla bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı etkili.

Diş ve diş etlerini kuvvetlendiriyor. Yüksek sodyum ve potasyum içeriğiyle tansiyon ile ciğerleri düzenliyor. Kanın zehirli maddelerini temizliyor. Akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahip. Kalp çarpıntısını önlüyor. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor.

Cihan Haber kaynaklı haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 5.841 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Tarım / Hayvancılık, Yatırım

Yorumlar

Kıbrıs
Kıbrıs
Bu ağaçları yetiştirmeye uygun olan adamızda umarım bu amaçta başarılı olurlar.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor