Girişimci Ruhlar Alphan Manas İle Buluşuyor!

JCI İstanbul'un çalışmalarına devam ettiği 'GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ' projesinin önemli bir ayağı olacak 'GİRİŞİMCİ RUHLAR BULUŞUYOR' söyleşileri 17 Mayıs akşamı başlıyor! İşte detaylar..

JCI İstanbul'un çalışmalarına devam ettiği 'GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ' projesinin önemli bir ayağı olacak 'GİRİŞİMCİ RUHLAR BULUŞUYOR' söyleşileri 17 Mayıs akşamı başlıyor!

Her ay, kendi girişimcilik öyküsüyle bir başarı hikayesi haline gelmiş bir girişimcinin tecrübelerinin dinlenebileceği söyleşilerin ilk konuğu; Türkiye çapında Girişimcilikle ilgilenenlerin beğeniyle takip ettiği yarışma 'Dragon's Den'in değerli yatırımcısı AlPHAN MANAS olacak.

İstanbul Beyoğlu Belediyesi'nin sponsorluğu ve Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi gençlerinin de katılımı ile ÜCRETSİZ gerçekleştirecek bu etkinliğe tüm JCI üye ve aday üyeleri davetli.

Kısaca Alphan Manas

Girişimcilik hayatına Exim, Planet ve Teknoser gibi yenilikçi şirketleri bünyesinde bulunduran Teknoloji Holding'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu eş başkanı olarak başlayan Alphan Manas, 18 yılın ardından 2006 yılında Teknoloji Holding ile yollarını ayırmış ve merkezi Hollanda’da bulunan Brightwell Holdings BV’yi kurmuştur. Teknoloji Holding ve daha sonra Brightwell Holdings BV çatısı altında özel yatırımcı sıfatı ile bankacılık, enerji ve bilişim sektörlerinde birçok şirketi sıfırdan yaratmak veya yatırım yapmak suretiyle toplam 600 milyon USD değer yaratarak stratejik ortaklara satılmasını sağlamıştır. Alphan Manas'ın iş modellerini oluşturduğu şirketlerin yıllık ciroları toplam 4 milyar USD’yi geçmiştir.

Türkiye’de birçok altyapı projesine öncülük eden ve katkıda bulunan Alphan Manası'ın söz konusu projelerinden bazıları; İlaçlarda Barkod Uygulaması, Köprü ve Otoyollarda Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), 1997 Nüfus Sayım Projesi, Uzaktan Otomatik Sayaç Okuma (AMR) ve İddaa (Sabit İhtimalli Bahis) olarak sayılabilir.

Tüm bu başarılı projelerin hayata geçirilmesinin yanı sıra Alphan Manas, kurucusu ve/veya yöneticisi olduğu birçok dernek ve kuruluş ile de fark yaratmaya ve topluma fayda sağlamaya devam etmektedir. Bu kapsamda Alphan Manas;

    World Future Society (Dünya Fütüristler Birliği) Türkiye Başkanı
    Türkiye Fütüristler Derneği’nin Kurucularından ve Onursal Başkanı
    İstanbul Girişimciler Derneği (İSGİD) Kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi
    TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi
    MENSA 'Üstün Yeteneklileri Destekleme Derneği' Kurucularından ve Başkanı
    Kamboçya İstanbul Fahri Başkonsolosu
    TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubu Başkanı
    ESİAD (Ege Sanayicileri ve İş adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesidir.

Teknoloji ve inovasyon içeren onlarca patent aldığı için “mucit” olarak da tanınan Alphan Manas, gelecekteki uygarlıklara daha iyi bir yaşam tarzı, ortam ve ürünler sağlamak üzere fikirler geliştirmeye, çalışma ve tecrübelerini Türkiye ve yurt dışında verdiği konferanslarla toplumla paylaşmaya devam etmektedir...

LCV (katılım ve kayıt) için etkinlik afişini inceleyebilirsiniz.

Bu etkinlik haberimizi tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.615 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor