20 Yıl Esnaflık Yaptı, Artık Yılda 50 Bin Bebeği Giydiriyor!

Bazı başarı hikâyeleri tüccarların iş şevkini artırır. 20 yıl önce Mahmutpaşa’da başlayan Hızır Albayrak’ın hikâyesi de bu türden. Detaylar haberimizde..

Bazı başarı hikâyeleri tüccarların iş şevkini artırır. 20 yıl önce Mahmutpaşa’da başlayan Hızır Albayrak’ın hikâyesi de bu türden. 25 metrekare alanda bebek ihtiyaçlarına yönelik birkaç parça tekstil ürünü satarak işe başlayan Albayrak, bebek ürünleri üzerine sektörleşmeyi aklına koyunca Allah ‘yürü ya kulum’ demiş.

Albayrak da bunun üzerine 1994 yılında üç arkadaşı ile işbirliğine giderek ‘Bebe Çeyiz Sarayı’ şirketini kurmuş. Zamanla kendini geliştiren şirket, Eminönü’ndeki Havuzlu Han’daki dükkânını 25 metrekareden 3 bin metrekareye genişletmiş. Esnaf arkadaşları, Havuzlu Han’ı bir bebek ürünleri alışveriş merkezine çeviren Albayrak’a ‘Yakında hanın tamamını alacaksın herhalde!’ diye takılıyor.

Albayrak bu takılmalara karşı mütevazı duruşla cevap veriyor, ancak şirket şu an 2.700 parça ürünü satabilecek büyüklüğe ulaşmış durumda. Chicco, Pierre Cardin, Kraft gibi bebek ürünleri sektöründeki 70 şirketle işbirliği gerçekleştiren Albayrak, bir süre Eczacıbaşı Holding bünyesindeki Nivea Baby’lerin çantalarını da temin ediyordu. Şimdi 2 milyon lira ciroya ulaşan şirket, Anadolu’daki 400 büyük dağıtıcı ile işbirliği içinde.

Geldikleri noktayı “Türkiye’de her yıl 1 milyon 400 bine yakın bebek doğuyor. Bunun en az 50 binini baştan aşağı biz giydiriyoruz.” diyen işadamı, bebek ürünlerini bir sektör haline getirdiklerini, şu an ülkede birçok şirketin Bebe Çeyiz Sarayı ile çalışarak markalaştığını belirtiyor: “Aziz Bebe, Tomurcuk Bebe, Ufaklık Bebe, Mini Damla, Bahar Bebe. Bunlar markalaşmış ve değer vaat eden rakiplerimiz. Birçok firma bizimle iş yaparak markalaştı. Funny Patik mesela. Biz 150 bin liralık mal alıyoruz her yıl bunlardan. Şimdi 80′den fazla çalışanı var. Ve Çin’den alımlara adeta darbe vurdu. Çünkü daha ucuza satış yapıyor.” 10 milyon dolar ciroyu aşan e-bebek’in Bebe Çeyiz Sarayı’nı örnek alarak piyasaya girdiğini ve işini bu modeli kullanarak genişlettiğini aktarıyor.

Yıl Sonuna Kadar 43 Şube Açacak

Bebe Çeyiz Sarayı’nın şu an kendi adımızı taşıyan 7 şubesi mevcut. Bu sayı yıl sonunda 50′ye ulaşacak. Bunun belli bir kısmı Avusturya, Belçika, Libya, Gürcistan’da olacak. Şirketin cirosu ise 2010′da 2 milyon liraya ulaştı. Bunun yüzde 10′u ihracat gelirlerinden sağlandı.

Bebe Çeyiz Sarayı Hakkında

Bebe Çeyiz Sarayı 1994 yılında kurulmuş. Bebe Çeyiz Sarayı Türkiye’de ilkleri yaşayan ve yaşatan bir girişim, şöyle ki: geçmiş tarihlerde, Bebe çeyizi Tekstil mağazalarının bir köşesinde az çeşitle sunulur vaziyette iken firma bebe malzemelerinin sadece bir çatı altında toplanmasını sağlamış, 0-3 yaş arası Beşikten-Emziğe kadar yaklaşık 3,700 zengin çeşitleriyle Türkiye de yeni bir çığır açmış ve bunun da öncülüğünü yapmış. Bebe Çeyiz Sarayı Yakın tarihe kadar hiç isimlerini duymadığımız yeni bebe kavramlarını dilimize kazandırmış: Hastane çıkışı, Ana kucağı, Bakım seti ,Kozmetik Set, Alt açma,Taşıma çantası, Malzeme çantası…gibi.

Bebe Çeyiz Sarayı, Dünyanın neresinde olursa olsun, yeter ki kaliteli, güvenli, Hijyenik, sağlık normlarına uygun; Bebe Araç gereç, kozmetik, Aksesuar..vs ne varsa üreticilerle, ithalatçılarla el ele verip tüm ürünleri bir çatı altında toplayıp pazarlamasını ve üretimini yapan bir firma. 20 Yıllık tecrübesiyle, deneyimli kadrosuyla hem Toptan hem de Perakende mağazalara sahip olup
yaklaşık 3.000m2 alanda her zaman daha iyisini yapmak için gayret sarf etmekte. Sebi isimli firmalarının ürettiği % 100 Yerli Bebe Tekstili markasıdır. Sebi Arapça bir kelime olup “Sabi” den türetilmiştir. Manası: Bebek, Çocuk. Karadeniz’de Sabi değil de “Sebi” olarak telaffuz edilir.

Hızır Albayrak’ın girişimi Bebe Çeyiz Sarayı hakkında daha fazla bilgi almak ve ürünlerini incelemek için www.bebeceyizsarayi.com web adresini inceleyebilirsiniz.

İştenHaber kaynaklı bu başarı hikayesi haberimizi siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2011 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Bu içeriği 11.599 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Hikayeleri, İş Fikirleri
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor