İş Bulamayan Eski Hükümlü, KOSGEB Hibesiyle Patron Oldu

Eski bir hükümlü olduğu için yaklaşık 5 yıl boyunca çevresinde çalmadık kapı bırakmadığı halde iş bulamadığını söyleyen Barış Satılmış, KOSGEB kredisiyle işinin patronu oldu. Detaylar haberimizde..

Eski bir hükümlü olduğu için yaklaşık 5 yıl boyunca çevresinde çalmadık kapı bırakmadığı halde iş bulamadığını söyleyen Barış Satılmış, KOSGEB kredisiyle işinin patronu oldu. Aldığı hibe desteğiyle buharlı oto temizlik işine giren eski hükümlü, üçüncü şubesini açmaya hazırlanıyor. Yanında çalışan işçilerin maaş ve sigorta giderleri de KOSGEB tarafından karşılanan Satılmış, Türkiye genelinde yayılmayı hedefliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (İŞKUR) girişimcilik eğitim kursuna geçen yıl katılarak, aldığı hibe desteğiyle kendi işini kuran eski hükümlü, üçüncü şubesini açmaya hazırlanıyor. İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü’nce geçen yıl aralık ayında açılan girişimcilik kursuna katılarak aldığı krediyle kendi işini kuran Barış Satılmış, kısa bir süre cezaevinde yattığı için yaklaşık 5 yıldır iş aradığını, ancak bütün kapıların kendisine kapandığını söyledi. KOSGEB ve İŞKUR sitelerini takip ettiğini anlatan Satılmış, 72 saat süren KOSGEB-İŞKUR Uygulamaları Girişimcilik Eğitim Kursuna katılanların başarılı olması halinde iş kurmak için hibe desteği sağlanacağını öğrendiğini bildirdi. İŞKUR Çankaya İlçe Müdürlüğü’ne başvurduğunu ifade eden Satılmış, 72 saat süren kursun ardından ‘buharlı oto temizlik’ projesini KOSGEB’e sunduğunu ve projesinin kabul edildiğini kaydederek, “İnternette yaptığım araştırmada, Türkiye’de az sayıda olan buharlı oto yıkama tesisi kurmaya karar verdim. Bu konuyla ilgili hazırladığım proje onaylandıktan sonra KOSGEB ile işi kuracağıma dair taahhütname imzaladım. İlk olarak işyeri kurabilmek için 5 bin lira aldım ve bu parayla işyerimi açtım. 10 bin lira makine teçhizat desteği için hibe aldım.” dedi.

Her iki kurumun yetkilileri tarafından işyeri kuruluş aşamasının adım adım incelendiğini ifade eden Satılmış, işyerinin elektrik, su, ısınma, sabit telefon ve internet faturalarının KOSGEB tarafından ödendiğini söyledi. Satılmış, 3 yıl boyunca hibe desteğinin parça parça süreceğini kaydetti. Uzun süre işletmecilik yaptığını anlatan Satılmış, “Yaklaşık 5 yıl boyunca ailemin desteği ve gündelik işlerden kazandığım ufak miktardaki paralarla geçinmeye çalıştım. Çok sıkıntı çektim. 5 yılın ardından kendi işimin patronu olduğum için çok mutluyum.” diye konuştu. İş bulamazken yanında eleman çalıştıran patron olmanın sevincini her oto yıkadığında hissettiğini anlatan Satılmış, “Bana bu fırsatı veren tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok zor bir 5 yıl geçirdim. İşsiz olmak çok zor. Hem maddi hem de manevi olarak insanı yıpratıyor.” dedi. Haftanın her günü açık olduklarını bildiren Satılmış, aylık 10 bin lira civarında para kazandığını söyledi.

KOSGEB desteğiyle 1 ay önce Ankara’nın Polatlı ilçesinde ve İzmir’in Bornova ilçesinde 2 şube açtığını ifade eden Satılmış, 1 ay sonra da Bursa merkezde üçüncü şubesini açacağını bildirdi. Satılmış, “Ankara’daki Hoşdere Caddesi’ndeki merkez işyerimde 2 kişi, Polatlı ilçesindeki şubede 3 kişi, İzmir Bornova’daki şubede 4 kişi çalışıyor. Yanımda çalışan işçilerin maaş ve sigorta giderleri KOSGEB tarafından karşılanıyor.” dedi. Türkiye’de buharlı oto yıkama sektörünü yaygınlaştırarak, bu sektörün patronu olmayı amaçladığını anlatan Satılmış, “Şubelerini artırdıktan sonra iş alanlarını da genişletmek istiyorum. Sadece araçları değil, halı, koltuk, ofis temizliği gibi işleri de buharla yapmak istiyorum.” diye konuştu.

Barış Satılmış beyin gıpta edilecek derecede güzel bir örnek olan bu başarı hikayesini siz değerli girişimci ve girişimci adayı okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2011 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Bu içeriği 13.322 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Ömer
Ömer
Bu haberi hem gurur duyarak hem de biraz üzülerek okudum açıkcası. Gurur duydum çünkü,üniversitelerde okuyan ve kariyerine yön vermek için bir ışık bekleyen arkadaşlara anlatılacak kadar örnek bir başarı hikayesi ! ama bir yandan da, toplum olarak önyargılarımızdan kurtulamıyor olmamız ürkütücü.
Barış Bey'in nice girişimci arkadaşlara ilham verdiğini umut ediyorum, ben de dahilSmile
Sizlerin de kalemine sağlık,selamlar.
gökmen
gökmen
beni duyan olurmu bilmiyorum ama çok zordayım ben 13 ay önce tahliye oldum 3.5 sene yatdım  ve ailemle aram açıldı 1 yıldır görüşmüyorum onlar ist da ben antalyada çalışıyodum işten çıkarıldım okadar kötü günler yaşıyorumki tek kalınca hep ağlıyorum pansiyonda kalıyorum ve günlük vermem lazım  benimde çok güzel projem var civciv yetiştiriciligi üzerine nolur bana yardım edin ALLAH'rızası için kosgep ten tlf ve yardım bekliyorum ve aynı zamanda ceza evine girmeden önce dükkanım vardı onun vergi borcunuda ödemeye çalışıyorum nolursunuz unutmayınki dün oldugu gibi bugünde aç yatıcak biri var abartmıyorum inanın
gökmen
gökmen
beni ararsanız eyer numaram 05336245784

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor