İTÜ'den Girişimciler İçin Kaçırılmayacak "ARI Çekirdek" Projesi!

İTÜ, genç girişimcileri ARI Teknokent’te "ARI Çekirdek" projesiyle teknoloji devine dönüştürecek. Yenilikçi fikri olan başarılı girişimciler bedava laboratuvar, sermaye elde ederken, finans ve patent konusunda da eğitim alacak. Kendi işinizi kurmak ve projenizi hayata geçirmek için ihtiyacınız olan ekosistem ve finansmana ulaşmanın ilk adımı ARI Çekirdek Başvuru'dan geçiyor... Başvuru tarihlerini kaçırmayın!!! İşte detaylar..

İTÜ, genç girişimcileri ARI Teknokent’te "ARI Çekirdek" projesiyle teknoloji devine dönüştürecek. Nasıl mı? Yenilikçi fikri olan başarılı girişimciler bedava laboratuvar, sermaye elde ederken, finans ve patent konusunda da eğitim alacak. İşte detaylar..

Teknolojik girişimcileri bal yapan arıya dönüştürecek “ARI Çekirdek” projesi İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent 3 binasında hayata geçiyor. 40 yaşından genç girişimciler hangi okuldan mezun olduklarına bakılmaksızın İTÜ ARI Teknokent’te hayata geçirilen “Çekirdek ARI” projesiyle teknoloji şirketlerine dönüştürülecek. Proje, fikrini hayata geçirmekte zorlanan başarılı girişimcilere ücretsiz ofis, sermaye desteği ve patent konularında eğitimler verilecek. İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi birçok kurumun da desteklediği bu proje ile kendi teknolojisini geliştirme yetisini ve alışkanlığını edinmiş girişimci nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor. ARI Çekirdek Projesi ile genç girişimcilerin tamamen ücretsiz olan bu merkez bünyesinde proje ve ürün geliştirebilecekleri, eğitim alabilecekleri, rekabet ederek eğlenebilecekleri ve daha da önemlisi gelişebilecekleri, danışmanlıklardan faydalanabilecekleri ve sürecin sonunda da fon ve finansmanlardan faydalanarak kendi şirketlerini kurabilecekleri bir yapı oluşturuluyor. Sadece bu projede 800 metrekare ücretsiz ofis alanı ayrılıyor.

Küresel Rekabete Hazır

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ ARI Teknokent’in ulusal teknolojik kalkınma ve küresel rekabet edilebilirlik düzeyini artırmak vizyonu ile hareket ettiğini ifade ederek, en önemli ve en değerli yatırımın gençlere yapılan yatırım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şahin, ARI Çekirdek Projesinin, tam bir ‘sosyal sorumluluk’ anlayışı ile genç girişimcilere uygun olarak modellendiğini ve bu süreç içinde bir yarışma ile değerlendirme yapılacağını ifade etti. Prof. Şahin; “Ön Kuluçka Merkezi’nde geçirdiği tüm süreci başarıyla tamamlayarak, yarışma finalinde başarısını ispatlamış girişimci gruplar; girişim sermayesi almaya hak kazanacak. Girişimci grupların başarılı girişimci şirketlere dönüşebilmeleri için sağlanan finansal destekler projelerini hayata geçirmeleri için bir başlangıç olacak”dedi.

Kampta 3 Ay Hazırlık

ARI Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker “ARI Çekirdek Projesi oluşturulurken; teknoloji tabanlı yenilikçi fikirlerin hayata geçirilebilmesi ve ekonomik değere dönüşebilmesi için fiziksel imkân, eğitim ve finansman olarak üçlü destek yapısının dengeli bir bütün olarak modellenmesi kararlaştırılmıştır” dedi. Bu temel prensipten yola çıkarak ARI Çekirdek’in, Merkez, Kamp ve Yarışma olarak üç aşamalı tek bir platform şeklinde hayata geçirileceğini iletti. Kampa katılacak girişimci gruplar ortalama 3 ay girişimcilik ve iş planı eğitimleri alacaklardır. Eğitim programı dersleri aksatmamak amacıyla hafta içi akşam ve hafta sonları veriliyor. Katılım şartları ve yarışma ile ilgili www.aricekirdek.com.tr adresinden bilgi alınabiliyor.

Ücretsiz 800 m2 ofis

İTÜ ARI Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisindeki 800 metrekare alan, girişimcilerin ihtiyacı olan tam donanımlı ofis-atölye-toplantı alanı olarak tahsis ediliyor. Girişimcilere tahsis edilen ARI Çekirdek Merkez içerisinde, Ön Kuluçka Merkezi (fikir aşamasında şirketleşmemiş girişimciler) ve Kuluçka Merkezi (proje aşamasında şirketleşmiş girişimciler) olarak iki ayrı bölüm yer alıyor. Merkez içerisindeki tüm mekânlar ve projelerini geliştirirken kullanılacak olanaklar girişimci gruplar için ücretsiz olarak sunuluyor. Ön-Kuluçka aşamasını başarıyla tamamlayan ve gerek ödül, gerek yatırım aracılığıyla elde ettiği finansman sayesinde şirket kuran girişimci gruplar tarafından 1 yıl süresince ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Yerli tank, uydu ve helikopter

İTÜ’de İstanbul Teknik Üniversitesi içinde hem fakültelerde hem de ARI Teknokent’te yerli teknolojilerle hayata geçirilmeyi bekleyen tank, helikopter ve uydu projeleri bulunuyor. İTÜ, hem devlet kurumları hem de özel kurumlarla yaptığı işbirliği ile yerli üretim katkısını artırmayı hedefliyor. Bu çalışmalarla yerli helikopter, tank ve uydu projeleri yürütülüyor. Girişimcilere temin edilen Ar-Ge fonu aracılığıyla yarışma öncesi projelerin prototipini oluşturma imkanı; ayrıca merkez bünyesindeki laboratuvar olanakları ARI Çekirdek’i girişimciler için çekici hale getiriyor. Süreç sonundaki Çekirdek yarışma kapsamında Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak belirlenen 100 bin TL, 2′ncilik ödülü olan 50 bin TL, 3′ünlük ödülü olan 25 bin TL, ARI Teknokent’te 1 yıl ücretsiz ofis imkânı ve daha birçok sürpriz başarılı girişimcileri bekliyor.

Başvurular Başladı, Son Gün 13 Ocak 2012!

Kendi işinizi kurmak ve projenizi hayata geçirmek için ihtiyacınız olan ekosistem ve finansmana ulaşmanın ilk adımı ARI Çekirdek Başvuru'dan geçiyor...
Başvuru tarihlerini kaçırmayın!!!

Başvuru Başlangıç:  14 Kasım 2011
Başvuru Bitiş:         13 Ocak  2012

Başvuru formu için tıklayınız..

Girişim Haber olarak fikir aşamasından hayata geçene kadar a'dan z'ye bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, darısı diğer üniversitelerimizin başına diyoruz. Bu moralimize moral katan harika haberi teknoloji girişimcileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Lütfen haberimizi paylaşarak bu projeden etrafınızdaki herkesin haberdar olmasını sağlayın. İstirham ediyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Zahid
Zahid
ITU den güzel bir destek haberi. Girişim habere teşekkürler.
dogruhediye
dogruhediye
Paylasım için teşekkürler Smile))

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor