Baybars Altuntaş Çırağı Olacak Girişimcileri Arıyor!

Girişimcilik konferanslarıyla tanınan ve eğitim alanında faaliyet gösteren Deulcom International'in kurucusu Baybars Altuntaş "Çırak Girişimci" projesiyle tecrübesini paraya çevirecek gibi görünüyor. Altuntaş, kendisine 6 ay çıraklık yapmak isteyenlerden 10Bin Dolar+KDV talep ediyor. İşte detaylar..

Girişimcilik konferanslarıyla tanınan ve eğitim alanında faaliyet gösteren Deulcom International'in kurucusu Baybars Altuntaş "Çırak Girişimci" projesiyle tecrübesini paraya çevirecek gibi görünüyor. Altuntaş, kendisine 6 ay çıraklık yapmak isteyenlerden 10Bin Dolar+KDV talep ediyor.

ABD Başkanı Obama'nın 2010 yılında Beyaz Saray'da düzenlediği Girişimciler Zirvesi'ne davet edilen 150 kişi arasında yer alan Altuntaş, tecrübesini ve bilgi birikimini böylece paraya da çevirmeyi arzuluyor. Kendi web sitesinden yaptığı duyuruda "Çırağım olacak girişimciler arıyorum" diyen Altuntaş şöyle devam ediyor;

“Çırağım olacak girişimcileri arıyorum. Geleceğin girişimcilerini hem teorik hem de pratik anlamda eğitiyor, bizzat kendim yetiştiriyorum."

  • “Program boyunca benim hem yurtiçi hem de yurtdışındaki tüm toplantılarıma ‘çırak’ olarak siz de katılacaksınız.”
  • “Hem Türkiye çapında hem de dünya çapında çok önemli bir network sahibi olacaksınız.”
  • “İş toplantıları, dernek toplantıları, medya toplantıları, seminer ve konferanslar, yayınevi ile toplantılar, franchise toplantıları, hepsinde benim yanında olacaksınız.”
  • “Söz konusu iş gezileri; yurtdışındaki toplantı ve iş görüşmelerini de içerdiği için, iyi düzeyde İngilizce dil bilgisi çok önemli bir şart. Ayrıca, girişimcilik ruhunuzu da mutlaka bana hissettirmeniz gerekiyor.”

Yüksek Girişimci Ruhu Şart

Programa katılmanın şartları var tabii ki: Üniversite öğrencisi veya mezunu olmak, yüksek girişimcilik ruhu, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlere uyum sağlamak, orta seviyenin üstünde İngilizce bilgisine sahip olmak.

Ve Sıra Rakamlara Geliyor:

Çıraklık programının süresi 6 ay. Kontenjan 5 kişi. Girişimcinin başvurusu kabul edildiğinde cebinden çıkarması gereken tutar 10Bin Dolar+KDV. Seyahat masrafları vs derken 25 Bin dolar civarında bir tutarı ( buna girişimcilik yatırımı da denebilir ) gözden çıkarmalısınız. 

Proje hakkındaki diğer tüm detayları http://www.baybarsaltuntas.com/cirak.html sayfasından öğrenebilirsiniz.

Altuntaş'ın 'çırak' olmak isteyenlere sunduğu bu teklifi şimdiden sosyal medyanın tartışma konusu oldu bile. Kişisel görüşüme gelince; yatırımcı pozisyonundaki Baybars Altuntaş'ın cin fikirli girişimciliğini gösterdiği, çırak girişimcileri adeta yatırımcılığa soyundurduğu bu ilginç projesi ile projelerini hayata geçirmek noktasına maddiyat sorunu olmayan girişimcileri hedef aldığını düşünüyorum. "Global ve üst düzey bir network kazanmak isteyen, büyük oynamayı düşününen, halihazırdaki bir girişimini daha da büyütmek isteyen, hedefleri doğrultusunda üst düzey girişimcilik kültürüne ihtiyaç duyan" girişimciler için bulunmaz bir fırsat olabilir Altuntaş'ın projesi. Diğer bir açıdan bakarsak elbette pek çok girişimcinin girişim fikrini hayat geçirebilmesi adına yeterli bir yatırım olabilir istenilen tutar.

Çırak Girişimci projesini yukarıdaki açıklamama uyan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.812 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Yarışma, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Zahid
Zahid
Girişimci adam her türlü gelir elde etmeyi akıl ediyor işte.
genç girişimci gözüyle bakacak olursak maddi imkan varsa aslında bu bulunmaz bir nimet.
Girişim Haber
Girişim Haber
Zahid Bey yorumlarınız için teşekkür ediyor ve bu yorumunuza aynen katılıyoruz.
esra
esra
Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez...HZ MEVLANA
internet girişimciliği
internet girişimciliği
Ben bu adama hakikaten hayranım.İlk defa dragon's türkiye de tanımıştım.Eğer bu belirtilen miktarı ödeyecek gücüm olsa hiç düşünmem.Kendisi 400 dolar bir sermaye ile bu kadar büyüdüyse girişimcilik ruhunu düşünemiyorum bile...Bende kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama daha çoook yol katedmem lazım....
Aytac Zeren
Aytac Zeren
Uyanıklığın bu kadarına pes doğrusu. Kariyerine bakıyorum 10.000$'a bakıyorum kafam almıyor. Ya bu adam 10bin$'a tamah ediyor ve karizmasını çizdirmek umurunda değil, ya da 10.000$kendine dokunmayacak para babalarının sermayelerini de bu yolla kullanma niyetinde.
Girişim Haber
Girişim Haber
Merhabalar,

Haberimizde de belirttiğimiz gibi; sosyal medyada ve girişim camiasında oldukça tartışılan, haliyle de ses getiren bir proje oldu bu.

Baybars Altuntaş'ın bu ilginç projesi ile projelerini hayata geçirmek noktasına maddi sorunu olmayan girişimcileri hedef aldığını düşünüyoruz. "Global ve üst düzey bir network kazanmak isteyen, büyük oynamayı düşününen, halihazırdaki bir girişimini daha da büyütmek isteyen, hedefleri doğrultusunda üst düzey girişimcilik kültürüne ihtiyaç duyan" girişimciler için bulunmaz bir fırsat olabilir Altuntaş'ın projesi. Diğer bir açıdan bakarsak elbette pek çok girişimcinin girişim fikrini hayat geçirebilmesi adına yeterli bir yatırım olabilir istenilen tutar.

Değerli okurlarımız; fikir paylaşımlarınız için teşekkür ediyoruz.
Girişim Haber Ekibi
Murat Tuzcu
Murat Tuzcu
Valla böyle ünsanlar dolu piyasada akıllı ( zahmetsizce) birilerini sömürerek geçinenen yüzlerce girişimci var. Geliyorlar firmalara danışmanlık yapıyorlar bakıyorum fikirlerine benim ahmetimin , ayşemin fatmanın fikirlerinden farklı değil ama patronlar işte gidiyorlar onları baz alıyorlar niye amcamlar amerika görmüşler ( yani bu nedemek oluyor medeniyet görmüş , oranın havasını koklamışlar , bizim dilde tercüme ediyorum işin ..puluğu öğrenmişler , adam nasıl ..kilir onu iyice analiz etmişler. Patronlarımızda meraklılar ya bu işlere hemen veriyorlar ) kısacası değil 10000 , 10 kuruş vermem böyle insanlara bunlar işi oyuncağa dökmüşler.

Böyle girişimcilik olmaz olsun.

Diğer başka konulara da bakıyorum örneğin yumurtanın pastörize edilmesi vs vs .. Ya arkadaş benim ülkem de daha düne kadar ne güzel organik tarz yetiştirilen ürünler var iken (monsanto gibi syngenta gibi vs vs)  firmaların ğülke topraklarında kullanılmak üzere yapılmış gübre ilaç vs yüzünden şimdilerde onlara bağımlı hale getirildik. Bir kişi de çıkıp bunları almayalım biz normal yetiştirelim demiyor.İnsanlık nereye gidiyor soran yok. PARA PARA PARA dan başka düşünce yok insanlarda .

Yazıklar olsun
Ali BALCI
Ali BALCI
Baybars Altuntaş Türk girişimciliğinin en büyük talihsizliklerinden biridir. Girişimci sırtından para kazanan bir adamın bunca popüler olması oldukça ilginçtir. Bu gibi ölücü adamların yatırımcı adıyla simsarlık yapmaları gerçekten de çok acı. Birincisi Allah aşkına sen kimsin ki yanına çırak alıp adam yetiştiriyorsun? Haddine mi düşmüş? İkincisi usta-çırak ilişkisi öyle çırağın parası üzerinden işlemez hiç mi bu memleketin ahiliğinden esnaflığından nasiplenmedin be adam?

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor