Türk Geliştiricilerden Sıradışı Bir Facebook Uygulaması

Türk geliştiricilerinin yarattığı Facebook uygulaması WHO, Türkiye kullanıcılarına açıldı. WHO kısa bir süre sonra ABD ve İngilitere’deki Facebook kullanıcılarına da açılacak. WHO uygulaması gerçek hayatta yapmanızın mümkün olmadığı şeyleri Facebook’ta dakikalar içinde gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Türk yazılımcıların geliştirdiği Facebook uygulaması WHO, Türkiye kullanıcılarına açıldı. WHO kısa bir süre sonra ABD ve İngilitere’deki Facebook kullanıcılarına da açılacak.

WHO uygulaması gerçek hayatta yapmanızın mümkün olmadığı şeyleri Facebook’ta dakikalar içinde gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. (Kişiliğinizin ve yaşam tarzınızın analiz edilmesi, sizinle duygusal, sosyal ve kişilik özellikleri uyumlu kullanıcıların bulunması, onlarla hangi konularda ne kadar uyumlu olduğunuzu öğrenmek ve onlarla Facebook’ta tanışabilmek…)

WHO, tamamen yeni bir ölçüm sistemiyle geliştirilmiş, kullanıcıların kişiliğini ve yaşam tarzlarını analiz eden “WHO Analizi” ile önce sizi analiz ediyor sonra sizinle en uyumlu kişileri buluyor ve onlarla Facebook’ta tanışmanızı sağlıyor.

Uygulamada bulduğunuz sizinle yüksek duygusal, sosyal ve kişilik uyumlarına sahip kullanıcıları Facebook’ta arkadaş ekleyebiliyor, Facebook profillerini ve fotoğraflarını inceleyebiliyor ve onlara WHO uygulaması üzerinden uyum bildirimi ve mesaj gönderebiliyorsunuz.

WHO Analizi

İletişim uzmanları ve WHO ekibi tarafından geliştirilmiş bir analizdir. WHO analizi 39 görsel sorudan oluşur, kullanıcıların kişiliğini ve yaşam tarzlarını detaylı olarak analiz eder ve yüzdesel sonuçlar verir. Analiz tamamen yeni bir ölçüm sistemine sahiptir.

Detaylı Uyum Profili Ekranı

Analiz sonunda kişiliğiniz ve yaşam tarzınızla ilgili 26 özelliğinize ulaşılır. Ne kadar sosyal olduğunuz, hayata bakış açınız, önem verdiğiniz konular, ne kadar hırslı veya ne kadarduygusal olduğunuz yüzdesel değerlerle belirlenir.

Analiz sonunda sonuçlarınızı inceleyip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

WHO Arama Yapısı

WHO, 4 ana arama bölümüne sahip: Kişilik Uyumu, Sosyal Uyum, Duygusal Uyum ve Genel Uyum. Ayrıca aradığınız sizinle uyumlu kişilerin şehrini, cinsiyetini ve yaşını belirlenebilirsiniz.

WHO Uygulaması : http://apps.facebook.com/whosearch

WHO ile ilgili gelişmeleri WHO blog adresinden http://insidewho.com takip edebilirsiniz.

Nova Yazılıma WHO Search uygulamasında başarılar diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 6.653 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

Utku
Utku
Hemen deniyorum Smile
Türk yazılımcılar gerçekten başarılı bir işe imza atmışlar.
Yürekten tebrik ediyorum.Çok ilgi çekici olmuş, facebooktaki eksik yönleri güzel yakalamışlar.
Haber için teşekkürler.
Fatih karabulut
Fatih karabulut
Merhaba,

Uygulamadan haberiniz sayesinde bilgim oldu. Bir sorum olacak, Uygulamayı geliştirirken herhangi bir kurumdan veya yatırımcıdan (Kosgeb, melek yatırımcı) destek almışlar mı? Yoksa tamamen desteksiz kendi imkanları ile geliştirdikleri bir uygulama mı? Bu soruyu sormam da ki amacım; destek aldılarsa yatırımcıların bu tarz projelere nasıl yaklaştıklarını öğrenmek.

Teşekkürler.
Erkan Uslu
Erkan Uslu
Merhaba, uygulamayı geliştirirken destek almadık, kendi finansmanımızla geliştirdik. Yatırımcılar nasıl bakıyor dersek benim gördüklerimin çoğu erken aşama işlere çok girmek istemiyor daha garanti, para kazandırmaya başlamış projelerde yer almak istiyor. Tabii para kazandırmaya başlamışken niye yatırım alasın o da ayrı bir konu.

Ama bir projeniz varsa en azından fikirlerini almak adına bazı melek yatırımcılarla görüşmenizi öneririm, yatırım yapma ihtimalleri zor ama fikirler verebilirler.

WHO / Nova yazılım ve web hizmetleri kurucu ortağı.
Fatih karabulut
Fatih karabulut
Cevabınız için teşekkürler Erkan bey.

Şu anda uygulamayı kullanamadığım için içerik ve fonksiyonlar ile ilgili yorum yapamıyorum. Kısmetse akşam deneyeceğim Smile

Uygulamanız ile ilgili sorulara dönüş yapmanızda beni ayrıca mutlu etti.

Teşekkürler.
Erkan Uslu
Erkan Uslu
Rica ederim. Uygulamayla ilgili veya bu alandaki başka konularda sorularınız varsa bizim ekibe destek@whoapps.com adresinden ulaşabilirsiniz. Elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışırız.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor