ETohum, 2012'de Yatırım Yapacağı 15 Girişimi Açıkladı!

2012 yılı içinde Etohum tarafından destek verilecek ve yatırım yapılan girişimleri Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde duyuruldu. 3.000 girişimci ve 1.500 girişim başvurusu arasından seçilen (bir önceki haberinizde sizinle paylaştığımız) 40 girişim içinden ilk 15'e seçilen girişimler de açıklandı. Bu yıl seçilen Etohum 15 Girişimin kurucuları Şubat ayında Antalya Rixos Downtown Otelinde yapılacak pek çok yabancı ve yerli yatırımcının davet edildiği 5 günlük ‘Startup Turkey‘ Etohum kampına katılacaklar.

2012 yılı içinde Etohum tarafından destek verilecek ve yatırım yapılan/yapılacak girişimler Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde duyuruldu. 3.000 girişimci ve 1.500 girişim başvurusu arasından seçilen (bir önceki haberinizde sizinle paylaştığımız) 40 girişim içinden ilk 15'e seçilen girişimler de açıklandı.

Bu yıl seçilen Etohum 15 Girişimin kurucuları Şubat ayında Antalya Rixos Downtown Otelinde yapılacak pek çok yabancı ve yerli yatırımcının davet edildiği 5 günlük ‘Startup Turkey‘ Etohum kampına katılacaklar.

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, girişimcileri desteklemek, internet ekosisteminin oluşması ve gelişmesi için girişimcilerle yatırımcılar için ticari bir pazaryeri oluşturmak amacıyla kurulan Etohum, yatırım yapılacak internet girişimcilerini belirlemek için detaylı bir çalışma yapıldı. 2011 yılında 3.000 internet girişimcisinin, 1.500 girişimle başvurduğu Etohum, ilk aşamada belirlenen 300 adayla yüz yüze görüşmeler yaparak 40 girişimlik bir ön liste oluşturdu. Bu kısa listedeki girişimciler Ocak ayı içinde Etohum seçim ekibi ve yatırımcılarına sunum yaptılar.

Yeni ekonomiyle ilgili girişim sahibi olan girişimcilerle bu konuda yatırım yapabilecekleri buluşturan etohum, 2012 yılında Etohum Yatırım AŞ’le Etohum 40′a seçilen girişimlere Şubat ve Mart ayı içinde yatırımlar yapacak.

İşte 2012 yılında seçilen Etohum 15 Girişimi ve Girişimcileri

Infodif: 2007 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun, sektörel tecrübeleri bulunan Kerem Çalışkan ve Salih Eren Parlakgümüş tarafından kurulan Infodif, Görüntü işleme ve video analizi yazılımları geliştirmekte. Askeri ve sivil güvenlik, perakende, endüstriyel otomasyon ve medikal görüntüleme ürün ve çözümler ürettiği başlıca sektörler. Ar-Ge yoğunluklu çalışan bir firma olarak bütün sektörlerin kullanabileceği gerçek zamanlı çalışan yazılım altyapıları geliştirmekte. Girişimin web sitesini Infodif.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Minder: ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden 2006 yılında mezun 3 arkadaş Çağrı Karahan, Uğur Acar, Ahmet Engin Bayrak tarafından 2009 yılında ODTÜ Teknokent’te kurulan Minder Bilişim Yüz ifadeleri ile bilgisayar kontrolü (Mimik Projesi), Beyin dalgaları ile bilgisayara komut verme ve akıllı kontrol sistemleri (P300 Projesi), Yüz ifadeleri ve beyin dalgaları ile oynanan oyunlar, Beyin dalgaları temelli beynin 3D görüntü oluşumu ve yorumlanması (Kahin Projesi), Nöropazarlama, Duygu temelli bilgisayar programları (Affective Computing), Beyin Dalgaları ve Yüz İfadeleri ile Mobil ve Tablet Kontrolü projelerini yürüten girişim. Girişimin web sitesini Minder.com.tr adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Fiyatbilir.com: Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun Talat Uyarer tarafından 2011 yılı için kurulan Fiyatbilir.com üreticileri tarafından paketlenmiş market ürünlerini satan bir eticaret sitesi. Pek çok farklı kategorideki ürünleri doğrudan üreticisinden alarak müşterilerine hem kampanyalı, hem de piyasa koşullarında uygun fiyatla sunmakta. Satın alma esnasında ürün ile ilgili sormuş olduğu tüketim sürelerinin ışığında müşterinin ürünü daha bitmeden hatırlatıyor, marka ve müşteri arasında dinamik bağ kuruyor. Girişimin web sitesini Fiyatbilir.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Alictus: ODTÜ öğrencisi 3 arkadaş olan Arif Emre TAŞ, Ecem BARAN ve Onur Dilek tarafından kurulan Alictus’un ilk projesi GamePho, akıllı telefonların bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı kumanda olarak kullanılmasını sağlayacak. Alictus, GamePho projesi ile konsoldaki rakiplerinin sunduklarını daha fazla kullanıcıya ve daha düşük maliyete sunmayı planlamakta. Çalışmalarına Metutech – ATOM altında devam edilen GamePho sistemini kullanan oyunların internet tarayıcıları üzerinden oynanması planlanmakta. Arif Emre Taş ODTÜ Fizik Bölümü, Ecem Baran ODTÜ Endüstri Mühendisliği, Onur DİLEK ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nde eğitimlerine devam etmekteler. Girişimin web sitesini Alictus.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Akillibaslangic.com: İ.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun Erdem Samut tarafından kurulan Akillibaslangic.com okul öncesi dönemdeki çocuklar için hazırlanmış eğlenceli bir gelişim ve eğitim destek sistemi. Akademik danışmanlık ve çocuk gelişimi psikologları tarafıdan hazırlanan içeriklerin dışında çocuklarının gelişimi ve eğitimi ile ilgili olarak velilere belirli alanlarda ( dikkat, hafıza, dil gelişimi, sanat gelişim vb..) analitik raporlar sunmakta. Girişimin web sitesini Akillibaslangic.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Lastmoongames: Doğuş Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği mezunu Levent Ahmet Sevgili tarafından kurulan Lastmoon Games mobil oyun geliştirme şirketi. Kendi geliştirmiş olduğu yazılım altyapısı ile de kısa sürede hızlı oyun üretme yeteneğine sahip. Geliştirdiği Fizik motoru ve oyun editörüyle beraber yılda 10 mobil platform oyunu geliştirmeyi hedeflemekte. Creatures Mania ilk oyunu. GMO Busters Apple Store’da yayınlanmış. Nisan ayına kadar çıkarılması planlanan 4 oyun hazırlanmış. Girişimin web sitesini Lastmoongames.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Dekoreko.com: 2011 Mayıs ayında Galatasaray Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan A.Elif Coşkunkan ve Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Zeynep Akın kardeşler tarafından kurulan dekoreko.com ev dekorasyon ürünlerine odaklanan kapalı ve dikey özel alışveriş kulübü. Yayına geçtiği 7 aydan bu yana cirosunu çok hızlı arttırarak eticaret sektöründe önemli bir çıkışı yakalamış. Girişimin web sitesini Dekoreko.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Apsiyon.com: SaaS olarak geliştirilmiş, apartman ve site yönetimlerini kolaylaştırması ile birlikte site sakinleri arasında kapalı devre bir sosyal ağ yaratma amacı taşıyan internet girişimi. 2.000 konutta aktif olarak kullanılan site sektörel ve yazılım tecrübeleri bulunan üç ortak Erkan Doğan, Meriç Akdamar ve Kudret Türk tarafından kurulmuş. Meriç Akdamar, Ankara Üniversitesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Kudret Türk, Muğla Üniversitesi Bilgisayar, Erkan Doğan Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu. Girişimin web sitesini Apsiyon.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Mija: 2011 Mayıs ayında İTÜ Bilişim Sistemleri mezunu Dinemis Sabancıoğlu ve Boğaziçi Universitesi Küresel ve Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu Çiçek Çizmeci tarafından kurulan Mija, Türkiye’nin ilk bağımsız internet giyim markası. Çiçek Çizmeci’nin moda konusunda akademik ve sektörel tecrübesi, Dinemis Sabancıoğlu’nun da teknoloji ve yazılım konusunda tecrübeleri bulunmakta. Mija Kendi tasarladığı ve ürettiği ürünleri, kendi web sitesi üzerinden satmakta. Amacı Zara, H&M gibi bir markayı online’da oluşturmak. Girişimin web sitesini Mija.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Connected2.me: Bilkent Üniversitesi Fizik bölümünü mezunu ve aynı bölümde Yüksek Lisanasına devam eden Ozan Yerli tarafından kurulan connected2.me insanların sizinle anonim olarak anlık iletişim kurmasını sağlayan bir web sitesi. 2011 Ağustos ayında kurulan connected2.me 90.000 üyeye ulaşmış. Girişimin web sitesini Connected2.me adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Lamagama: 2009 yılında ODTÜ Teknokent ATOM’da faaliyetlerine başlayan Lamagama Bilkent Üniversitesi İktisat mezunu Nilay Yüce ve ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunu Gökhan Ertem tarafından kurulmuş. Lamagama simülasyon ve oyun teknolojileri konusunda çalışmakta. Hali hazırda IOS, PS3 ve PS Vita platformlarında üretilmekte olan 3 oyunu olan Lamagama, önümüzdeki 3 yıl içinde bu platformlarda tanınmış bir oyun firması olma hedefiyle ilerlemekte. Girişim, son 1.5 senedir Sony Playstation 3’ün resmi içerik sağlayıcıları arasında bulunmakta. Girişimin web sitesini Lamagama.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Udo Games: 2009 yılında Gazi Üniversite Bilgisayar Mühendisliği bölüm arkadaşları Andaç Altak, Gökhan Güngör, Samet Kara ve Türker Karahan tarafından oyun geliştirme amaçlı kurulmuş. 2011 yılı içerisinde ODTÜ Teknokent ATOM bünyesine Eren Albayrak ve Şeref Akyüz takım arkadaşları ile birlikte 4 proje ile kabul edilen Udo Games ekibi oyun geliştirme çalışmalarına ODTÜ Teknokent bünyesinde mobil oyunlar geliştirerek devam ediyor. Başarı mobile firması ile “indiroid” isimli android markete mobil oyunlar geliştiren ekip “Sokak basketbolu” ve “ Hoppara” android tabanlı mobil oyunlarını yayınlamış. Girişimin web sitesini UdoGames.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Gimora.com: dünya markaları ve tasarımcılarını bir araya getiren gimora.com zor bulunan takı ve aksesuar ürünlerinin Türkiye’ye ve yurtdışına online satışını yapmakta. Gimora.com’da tüm dünyadan 50′den fazla marka ve tasarımcının ürünleri sergilenmekte, Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerindeki e-ticaret siteleri üzerinden çeşitli ülkelere gönderim yapılmakta. Gimora.com gemolog Murat Durguner ve IT yöneticisi Aydın Günal tarafından 2010 yılında kurulmuş. Murat Duran Durguner Bilkent Üniversitesi Bankacılık-Finans bölümünden, Aydın Günal Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun. Girişimin web sitesini Gimora.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Buggum: Başkent Üniversitesi Bilgisayar mezunu Burkay Özdemir, Emre Canbazoğlu ve Başkent Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım gölümü mezunu Murat Pak ve tarafından kurulan Buggum, mobil ve sosyal oyunlar geliştiren girişim. Mobil ve sosyal dünyadaki bazı eksikliklerin farkına varıp bunların doldurulması amacıyla yola çıkmışlar. Bu öncelikli hedeflerin dışında Buggum yalnızca oyun değil bir sosyal – mobile entertainment firması olmayı amaçlamakta. Şu anda geliştirdikleri iOS ve sosyal medya oyunları varmış. Girişimin web sitesini Buggum.net adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Drawium: web geliştiricilerine kullanıcılarının dikkatini kanalize edebilme yeteneği sağlayan bir takım çantası. Seçkin Can Şahin ve Özgür Saygın Bican tarafından kurulmuş. Seçkin Can Şahin, ODTÜ Bilgisayar ve Matematik Bölümlerinde son sınıfta okumakta, Özgür Saygın Bican, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okumakta ve Psikoloji yandal programında eğitimini devam ettirmekte. Girişimin web sitesini Drawium.com adresinden, girişim ve girişimci etohum sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber ekibi olarak desteklenmek ve yatırım yapılmak üzere seçilen ilk 15 girişimin girişimcilerini tebrik ediyor, girişimleri ve girişimcileri ilgi ve bilginize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor