İGED ve KOSGEB İşbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Bu eğitime katılan girişimci adayları yeni bir iş kurması durumunda KOSGEB tarafından 27.000 TL hibe ve 70.000 TL 2 yıl ödemesiz 3.yılda %50 ve 4.yılda %50 oranında 8 eşit taksitte ödemli 0 faizli kredi sağlanıyor. Eğitime katılacak kursiyerlere şimdiden başarılar diliyor, haberimizi tüm okurumlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

İGED ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne katılan girişimci adayları yeni bir iş kurması durumunda KOSGEB tarafından 27.000 TL hibe ve 70.000 TL 2 yıl ödemesiz 3.yılda %50 ve 4.yılda %50 oranında 8 eşit taksitte ödemli 0 faizli kredi sağlanıyor.

Eğitim İçeriği

a) Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri- 9 (dokuz) saat,

b) Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 18 (on sekiz) saat,

c) Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 24 (yirmi dört) saat,

ç) Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar – 9 (dokuz) saat

A) İşletme Kuruluş Desteği

Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti; İşletme kuruluş giderleri (sicil kaydı, oda kaydı, kuruluşa ilişkin noter masrafları, zorunlu izin ve ruhsat giderleri) için 3.000 (üç bin) TL,

İşletme kurulmadan önce girişimcinin belgelendirmesi kaydı ile, iş kurmaya yönelik olarak aldığı teknik, hukuki, mali, iş planı, etüd, fizibilite çalışması için danışmanlık giderleri için 2.000 (iki bin) TL olmak üzere toplam 5.000 (beş bin) TL dir.

B) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 10.000 (on bin) TL’dir.

C) İşletme Giderleri Desteği

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine (Personel net ücretleri (asgari geçim indirimi net ücrete dahil edilmez), Elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makinelere ait yakıt giderleri) yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir.

D) Sabir Yatırım Desteği (Geri Ödemeli)

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir.

EĞİTİME KATILIM ŞARTLARI

• Eğitime SADECE İGED üyeleri, 4 ay sürecek olan İGED aday üyelik gerçekleştirenler(4 aylık aday üyelik; eğitim programlarından yıllık üyelerimize sunduğumuz şekilde faydalanabileceğiniz eğitim üyeliği şeklinde gerçekleştirilir.) ve bir iş fikri olanlar katılabilir. (inovatif iş fikri olanlar tercih sebebi olacaktır.)

• Eğitim %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır

• Eğitim en az 10 kişi katılımı ile açılır ve katılımcı sayısı en fazla 30 kişi ile sınırlıdır.

• Eğitim, İGED Eğitim salonunda yapılacaktır.

• Eğitmen Talip PINAR.


Eğitime Başvuru için İletişim Bilgileri

İrtibat : Şenol POLAT

İletişim : 0212 246 08 08 — 0530 923 45 32

Adres : Halaskargazi Cad. No: 141 Kat :2 ŞİŞLİ – İSTANBUL

senol@iged.org

Eğitime katılacak kursiyerlere şimdiden başarılar diliyor, haberimizi tüm okurumlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.908 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor