TÜSİAD'dan Genç Girişimcilere Proje Yarışması

TÜSİAD, üniversite öğrencilerini girişimcilik ve yenilikçilik konularında teşvik etmek amacıyla 2011 yılında “Bu Gençlikte İŞ Var!” başlıklı bir proje başlattı. “Bu Gençlikte İŞ Var!” Projesi kapsamında pilot olarak seçilen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Bilkent Üniversitesi öğrenci topluluklarının katkılarıyla, iyi iş fikirlerinin yarıştığı bir yarışma da gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği ve girişimciliği desteklemeyi hedefleyen proje, farklı üniversitelerden gelen talep üzerine bu yıl Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açılıyor. "2012 yılında İstihdam ve Sürdürülebilirlik" temasının işleneceği projeye başvurular 10 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek.

TÜSİAD, üniversite öğrencilerini girişimcilik ve yenilikçilik konularında teşvik etmek amacıyla 2011 yılında “Bu Gençlikte İŞ Var!” başlıklı bir proje başlattı. “Bu Gençlikte İŞ Var!” Projesi kapsamında pilot olarak seçilen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Bilkent Üniversitesi öğrenci topluluklarının katkılarıyla, iyi iş fikirlerinin yarıştığı bir yarışma da gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği ve girişimciliği desteklemeyi hedefleyen proje, farklı üniversitelerden gelen talep üzerine bu yıl Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açılıyor. "2012 yılında İstihdam ve Sürdürülebilirlik" temasının işleneceği projeye başvurular 10 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek.

Ön elemeyi geçen proje grupları, son değerlendirme öncesinde TÜSİAD üyesi olan rehberler ile iş planlarını geliştirme imkanı bulacak. Proje yarışmasında başarılı olarak dereceye giren gençlere iş hayatına yönelik eğitimler ve TÜSİAD Üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanlar sağlanacak. Projeye başvuran öğrencilere TÜSİAD üyesi şirketlerde staj yapmak için özel başvuru imkanı sunulacak. Ayrıca, TÜSİAD üyelerinin ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek sağlaması da mümkün olacak. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.bugenclikteisvar.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Nedir?

TÜSİAD’ın girişimleriyle, üniversite öğrenci topluluklarının katkılarıyla organize edilen, öğrencilerin gruplar halinde katıldığı, iyi iş fikirlerinin yarıştığı bir platformdur.

Amaç

Amacımız geleceğin liderleri, siyasileri, yatırımcıları ve yöneticileri olacak üniversite gençliğinin yenilikçi projelerini desteklemek ve genç girişimciliği teşvik etmek.

Tema

Bu yıl yarışma sürecinde iyi iş fikirlerine paralel olarak, istihdam ve sürdürülebilirlik ilişkisi üzerinde durulacak.

Rehber

Yarışma süresince öğrenciler, iş dünyası ile daha yakın temas halinde çalışacak, iş dünyasının önemli simaları ile birlikte iş fikirlerini birlikte hazırlayıp, değerlendirme fırsatı bulacaklar. Elemeyi geçen her grup bir TÜSİAD Rehberi ile yakın temas halinde olacak, hem tecrübelerinden, hem de bilgi ağlarından yararlanacak.

Eğitim

Ön elemeyi geçen gruplara konusunda uzman akademisyenler ve iş hayatının gurularından; iş plan geliştirme, girişimcilik ve fikir haklarının korunmasıyla ilgili eğitimler verilecek.

Ödüller

Proje yarışmasında başarılı olarak dereceye giren gençlere iş hayatına yönelik eğitimler, staj imkanları ve TÜSİAD Üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanlar sağlanacak. Ayrıca, TÜSİAD üyeleri ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek sağlayacak.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye buradan erişebilirsiniz. Haberimizi başta girişimci öğrencilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine sunuyor, yarışmaya katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 7.015 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, STK, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor