CYEA 2012 Finalistleri Açıklandı, En Başarılı Girişimci Berna İlter!

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) ile Para Dergisi'nin düzenlediği Genç Yaratıcı Girişimci ( CYEA 2012 ) Ödülü'nün finalistleri belli oldu. BRN Yatak'ın kurucusu Berna İlter en başarılı genç girişimci oldu. BRN Yatak'ın 250 çalışanıyla 50 ülkeye ihracat yaptığını anlatan İlter, 2011'de 20 milyon dolarlık yatak ve uyku ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti. CYEA'da ikincilik ödülünü ise enerji geri kazanım sistemleri firması Türevmak'ın kurucusu Onur Kayapınar kazandı. Üçüncülük ödülünü alan dağcılık ekipmanları şirketi Alpin'in patronu Yusuf Emre Çelebioğlu da geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle pazar lideri olduklarını ifade etti. Detaylar haberimizde..

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) ile Para Dergisi'nin düzenlediği Genç Yaratıcı Girişimci Ödülü'nün ( CYEA 2012 ) finalistleri belli oldu.BRN Yatak'ın kurucusu Berna İlter en başarılı genç girişimci oldu.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Türkiye tarafından, Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom desteğiyle üçüncüsü gerçekleştirilen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) "Yaratıcı Genç Girişimci Ödülü" 2012 finalistleri arasında 2012 Türkiye birincisi BRN Yatak ve Uyku Ürünleri firmasının kurucusu Berna İlter oldu.

Ödüller Yeni Fikirlere Geliyor

BRN Yatak'ın 250 çalışanıyla 50 ülkeye ihracat yaptığını anlatan İlter, 2011'de 20 milyon dolarlık yatak ve uyku ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti. CYEA'da ikincilik ödülünü ise enerji geri kazanım sistemleri firması Türevmak'ın kurucusu Onur Kayapınar kazandı. Üçüncülük ödülünü alan dağcılık ekipmanları şirketi Alpin'in patronu Yusuf Emre Çelebioğlu da geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle pazar lideri olduklarını ifade etti.

Firmasını Ürünleriyle Dünyaya Taşıdı

Berna İlter yenilikçi ürünleri ve yurt dışı pazarlara açılmayı sağlayan yapısı ile 2001 yılında kurduğu BRN Yatak firmasını üst sıralara taşımayı başardı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan BRN Yatak 250’ye ulaşan çalışan sayısı ile 50 ülkeye ihracat yapıyor. 2011 yılında 20 milyon dolarlık yatak ve uyku ürünleri ihracatı gerçekleştirerek “sektörünün ihracat şampiyonu” olan firma, dünyada 5 kıtada 500’den fazla satış noktasında yer alıyor. BRN markalı ürünlerin tüm dünyada ilgi görmesinin ardındaki sır, her ülkenin uyku kültürüne ve her bir kullanıcının ihtiyaçlarına uygun olarak “kişiye özel” tasarlanıyor olması. BRN Yatak, yatağın preslenip ihraç edilmesiyle, yatak ihracatında çok önemli bir konu olan navlun sorununu aşmış bulunuyor. Sektörde çok önemli iki yeniliğe daha imza atarak paketlenmesi ve depolanması çok kolay olan roll-pack (vakumlu paket yatakları) üreten BNP, kargo kolaylığı sağlayan bu ürün sayesinde sektörde internetten ilk yatak satışını da gerçekleştirdi.

20 Milyon m3 Doğalgaz Tasarrufu Sağladı

CYEA’da ikincilik ödülünü enerji geri kazanım sistemleri firması Türevmak’ın kurucusu Onur Kayapınar kazandı. Tüvemak son 3 yılda çimento ve seramik fabrikalarına uyguladığı projelerle yıllık 20.000.000 metreküp doğal gaz tasarrufu sağladı ve bir o kadar karbondioksit salınımı da azalttı.

Dağcılık Telnolojisini Yükseklerde Çalışmaya Taşıdı

Üçüncülük ödülünün sahibi olan Yusuf Emre Çelebioğlu kurucusu olduğu Alpin Endüstriyel Dağcılık ile teknolojik, emniyetli ve kaliteli iple erişim çözümleri sunuyor. Alpin, geliştirdiği teknikler, sistemler ve kullandığı araçlar sayesinde inşaat, enerji, sanayi, maden ve hizmet sektöründe iple hızlı erişim alanında pazar lideri. Arazi ve zeminin kısıtlayıcılığını ortadan kaldıran, riske maruz kalan personel sayısı azaltan, mobil platformlara göre % 40’a yakın maliyet tasarrufu sağlayan sistem ile işe hızlı başlangıç ve daha kısa çalışma süresi sunuluyor.

JCI Yaratıcı Genç Girişimci Ödülü jüri ekibinde bu yıl da iddialı isimler yer aldı. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Koton Kurucusu Gülden Yılmaz, Simit Sarayı Kurucusu Haluk Okutur, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Direktörü İsmail Beyazıt, JCI Türkiye 2012 Başkanı Volkan Öztürk, Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir jüride görev alarak başvuruları değerlendirdi.

Sırada Tayvan'daki Final Var

Point Hotel Barbaros’da düzenlenen ödül töreninde açıklanan JCI Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) - Yaratıcı Genç Girişimci Ödülü Türkiye finalistleri 18 - 23 Kasım 2012'de Tayvan'da düzenlenecek JCI Dünya Kongresi’nde Türkiye’ye temsil edecek ve ödül almak için yarışacaklar.

Finalist olan ve yarışmaya katılan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor