ARI Çekirdek, İnovasyon Atölyesi Final Etkinliği 7 Temmuz'da

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve ARI Teknokent’in, inovatif projelerini hayata geçirmek ve şirketlerini kurmak isteyen genç girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ARI Çekirdek projesi kapsamında yapılan ARI Çekirdek Yarışma'sında büyük final 7 Temmuz’da. İTÜ ve ARI Teknokent’in, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi birçok değerli kurumun desteğiyle gerçekleştirdiği “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi” projesi kapsamında yapılan Çekirdek Yarışması’nda, kazanan projeler 7 Temmuz’da yapılacak final sunumu sonrası belli olacak. Detaylar haberimizde..

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve ARI Teknokent’in, inovatif projelerini hayata geçirmek ve şirketlerini kurmak isteyen genç girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ARI Çekirdek projesi kapsamında yapılan ARI Çekirdek Yarışma'sında büyük final 7 Temmuz’da.

İTÜ ve ARI Teknokent’in, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi birçok değerli kurumun desteğiyle gerçekleştirdiği “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi” projesi kapsamında yapılan Çekirdek Yarışması’nda, kazanan projeler 7 Temmuz’da yapılacak final sunumu sonrası belli olacak. İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek final programı, inovatif projelerle ilgilenen meraklılara ve bir sonraki dönem ARI Çekirdek'e başvurmak isteyen tüm katılımcılara açık. Yapılacak final sunumu sonrası yarışmaya katılmaya hak kazanan 15 proje sahibi arasından jüri üyelerinin oylarıyla birinci seçilecek kişi 100.000 TL’lik büyük ödülün ve ARI Teknokent’te 1 yıllık ücretsiz ofisin sahibi olacak.

Toplam 500 girişimci arasından yapılan ön eleme sonrası hazırladıkları projeler ile yarışmaya katılmaya hak kazanan girişimciler, öncelikle projeye özel olarak kurulan “Çekirdek MERKEZ” çatısı altında araştırmalarını yaptıkları laboratuar, ofis ve bilgisayar gibi fiziksel olanaklardan yararlandılar. Fikirden projeye giden süreçte “Çekirdek KAMP” aracılığıyla; kendilerine eğitim, öğrenim, danışmanlık ve koçluk imkânları verilen girişimciler 7 Temmuz’da hazırladıkları projelerini akademisyenler, iş adamları, danışmanlar ve yatırımcılardan oluşan büyük jürinin değerlendirmesine sunacaklar. Jürinin verdiği oylar ile 1. olmayı hak eden proje sahibi Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak belirlenen 100.000 TL’lik ödülün sahibi olacak. 2. seçilen proje sahibi 50.000 TL’lik, 3.seçilen proje sahibi de 25.000 TL’lik ödül TÜBİSAD Ödülünü almaya hak kazanacak. Yarışmada ayrıca Akademi Özel Ödülü olarak 10.000 TL, ARI Teknokent’te 1 yıl ücretsiz ofis imkânı ve daha birçok sürpriz ödül başarılı girişimcilere verilecek.

Girişimcilerden hiçbir ücret veya hisse talep etmeksizin, toplumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayat bulan “ARI Çekirdek”e katılmaya hak kazanan projeler arasında; kimyadan elektroniğe, savuma sanayinden yazılıma, mobil uygulamalardan oyun yazılımına kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birbirinden yaratıcı projeler bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 7 Temmuz Cumartesi saat 13:00’de başlayacak final programı projeler ile ilgilenen tüm meraklılara ve önümüzdeki dönem ARI Çekirdek projesine başvurmak ve proje kapsamında bilgi sahibi olmak isteyen tüm katılımcılara ve halka ücretsiz olarak açık olacak.

Final Programı Detayları:

13:00-13:30      Proje Stant ziyaretleri
13:30-14:00      Tanıtım Filmi ve Açılış Konuşmaları (Prof.Dr.Muhammed Şahin, Rektör, İTÜ)
14:00-15:20      Yarışmacıların 4’er dakikalık projelerini tanıtıcı sunumları
15:50-16:20      ARI Çekirdek Ödül Töreni

ARI Çekirdek Projesi Nedir?

ARI Çekirdek Projesi, kendi teknolojisini geliştirebilen bir ekosisteme sahip olmadıkça ‘bağımsız bir ülke’ de olunamayacağı gerçeğinden hareketle, tam bir ‘sosyal sorumluluk’ anlayışı ile genç girişimcilere yönelik olarak modellenmiş bir girişimci destek ekosistemi.

Girişimcileri işin mutfağından yetiştirmeyi hedefleyen ARI Çekirdek,

  • Bir fikrin projeye/ürüne/hizmete dönüşebilmesi için genç girişimcilere öncelikle araştırmalarını yapabilecekleri altyapı ve üstyapı olanaklarını bir MERKEZ bünyesinde temin etmekte;
  • Fikirden projeye giden süreçte genç girişimcilere kimi zaman başarılı birer mühendis kimi zamansa yetenekli birer iş adamı olmayı öğreten eğitim ve öğrenim imkânlarını bir KAMP süresince sunmakta;
  • Projelerini hayata geçirilebilmek için genç girişimcilerin ihtiyacı olan finansal destekleri rekabet koşulları altında, sinerji ve işbirliği olanaklarını kullanarak elde edebilecekleri bir YARIŞMA modeli ile sağlamakta.

ARI Çekirdek Proje Süreci ( Resmi büyütmek için üzerine tıklayın )

ARI Teknokent ve ARI Çekirdek hakkında daha fazla bilgi için www.ariteknokent.com.tr ve www.aricekirdek.com.tr adreslerini inceleyebilir, etkinliğin eventbrite adresi olan aricekirdek2012.eventbrite.com'dan kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi inovatif projelerle ilgilenen meraklılar ve bir sonraki dönem ARI Çekirdek'e başvurmak isteyen girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 13.856 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, İnovasyon, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor