Girişimciler, TÜBİTAK'ın Bu Destek Programı Webinarını Kaçırmayın!

TÜBİTAK'ın girişimcilere yönelik başlattığı 1512-Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı'nın webinarı 25 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. Webinarda programa dair tanıtım sunumunun yanı sıra canlı chat üzerinden girişimcilerin soruları da yanıtlanacak. 25 Temmuz günü saat 15:00'da yapılacak olan Webinara TÜBİTAK'ın Webinar Takvimi sayfasından kayıt olabilirsiniz. Ayrıca diğer Webinarları da bu sayfadan takip edebilirsiniz. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK'ın girişimcilere yönelik başlattığı 1512-Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı'nın webinarı 25 Temmuz Çarşamba günü saat 15:00'da yapılacak. Webinarda programa dair tanıtım sunumunun yanı sıra canlı chat üzerinden girişimcilerin soruları da yanıtlanacak.

25 Temmuz günü saat 15:00'da yapılacak olan Webinara TÜBİTAK'ın Webinar Takvimi sayfasından kayıt olabilirsiniz. Ayrıca diğer Webinarları da bu sayfadan takip edebilirsiniz.

1512 - BİREYSEL GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK PROGRAMI Hakkında

Programla bireysel girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen Ar-Ge yoğun başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmıştır.

Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır.

Program, yenilikçi iş fikirlerinin aşamalı olarak ticari ürüne/sürece dönüştürülmesine yönelik olarak aşağıda belirtilen 4 aşamadan oluşmaktadır:

  • Aşama 1; bireysel girişimcinin iş fikri başvurusunu sunduğu ve bu fikrin olumlu değerlendirilmesi durumunda girişimciye bu fikri bir girişim planı ile projelendirmesi için isteğe bağlı olarak eğitim ve rehber desteği sağlanabilen aşamadır.
  • Aşama 2; girişimcinin kuracağı sermaye şirketine geri ödemesiz teknogirişim sermaye desteği sağlanarak girişim planı çerçevesinde rehber desteği ile kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknolojik doğrulama (ön prototip, demo, benzetim, yazılım algoritması vb) çalışmalarının gerçekleştirildiği aşamadır.
  • Aşama 3; ikinci aşamada geliştirilen çıktı üzerinde daha fazla Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyulduğu durumlarda, kuruluşun detay tasarım, ticari prototipin geliştirilmesi, denemeler ve saha testleri gibi faaliyetlerinin TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklendiği aşamadır. Bu aşamadan 5746 sayılı kanun kapsamında diğer kamu kurumlarından teknogirişim sermaye desteği almış firmalar da faydalanabilir.
  • Aşama 4; kuruluşun talebi üzerine TÜBİTAK’ın girişim sermayesi firmalarına mektup göndererek, kuruluşa veya proje çıktısına ortak olmaya davet ettiği ve/veya çıktıların satışını kolaylaştırmak üzere belirli aralıklarla proje pazarları düzenlediği/desteklediği aşamadır.

Programa Kimler Başvurabilir ?

Programdan örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış kişiler yararlanabilir.

1512-Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı hakkındaki Sıkça Sorulan Sorular sayfasını incelemenizi,  Program sayfasındaki 1512 Program Sunumunu izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyor, gelişmeleri de program sayfasından takip etmenizi öneriyoruz.

Bu Webinar haberimizi TÜBİTAK destekleyile ilgilenen girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor