Ankara'nın İlk CoWorking Merkezi Olan "İş Kalesi" Açıldı!

Ankara'nın ilk coworking merkezi olan İşkalesi, Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ile Genç Bilişimciler Derneği koordinasyonunda ve Metunet Limited Şirketi'nin ortaklığında Haziran ayında açıldı. Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ile kurulan İşkalesi son 5 yılda tüm dünyada hızla yayılan yeni nesil bir çalışma modelinin Türkiye’deki ilk örneği. Detaylar haberimizde..

Ankara'nın ilk coworking merkezi olan İşkalesi, Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ile Genç Bilişimciler Derneği koordinasyonunda ve Metunet Limited Şirketi'nin ortaklığında Haziran ayında açıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ile kurulan İşkalesi son 5 yılda tüm dünyada hızla yayılan yeni nesil bir çalışma modelinin Türkiye’deki ilk örneği.

Paylaşımlı çalışma anlamına gelen Coworking son 5 yılda tüm dünyada hızla yayılan yeni nesil bir çalışma modeli. Daha çok serbest çalışanlar ve girişimcilerin ilgi gösterdiği bu çalışma modelinde kişiler coworking merkezlerinde birbirlerinden bağımsız ama beraber olarak çalışabiliyorlar. Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile kurulan bu merkezde, üyeler arasında etkileşim sağlanarak yoğun bir sinerji ortaya çıkması ve üyelerin beraberce Ankara da  başarılı ilklere imza atmaları  amaçlanıyor.

İşkalesi, yazılımcılarından, web tasarımcılardan, grafik tasarımcılardan, mimarlardan, yazarlardan, girişimcilerden, e-ticaret sahiplerinden, pazarlama ve halka ilişkiler uzmanlarından, danışmanlardan, akademik kişilerden, sosyal girişimcilerden ve bu kişilerle aynı ortamda bulunmak isteyecek öğrencilerden oluşan ortamıyla dikkat çekecek.

Bir çalışma ortamı olmanın yanında bir yaşam alanı da olmayı hedefleyen İşkalesi, Ankara'nın bilişim ve yenilikçilik yarışında bir adım daha öne geçmesi için isimlerin bir araya geleceği bir kale olacak. İşkalesi,  daha iyi olmak isteyenler için eğitim çözümleri de üretecek. Küçük gruplar halinde çalışmak isteyen kişiler için de mini ofis hizmetinin verileceği  İşkalesi,'nden faydalanmak için merkeze üye olunması yeterli. 

İşkalesi'nin koordinatörü ve  aynı zamanda Genç Bilişimciler Derneği'nin de başkanı olan Kaan Aksay, Bu proje ile Ankara'nın ilk coworking merkezini açmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını,   kendisi de bir başarı hikayesi olan İşkalesi'nin kapılarının yeni başarı hikayeleri yazmak isteyen  tüm serbest çalışanlara ve girişimcilere açık olduğunu, belirtti.

İşkalesi hakkında daha fazla bilgi için www.iskalesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca coworking hakkında daha fazla bilgi için en.wikipedia.org/wiki/Coworking adresini ve ilgili İşkalesi sayfasını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Haberimizi Ankaralı girişimcilerimiz ve alternatif bir çalışma modeli olması sebebiyle ofis arayışındaki tüm girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor