Global Yatırımcılar Çığır Açacak Teknolojik Girişimleri Türkiye'de Arıyor!

13-14 Kasım 2012 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek Bootcamp Ventures Innovation Xchange: 4iX etkinliği ile Vodafone Ventures, Samsung Ventures, Passion Capital, Atomico, Lakestar, FMO gibi dünyanın en önemli yatırımcıları teknoloji alanında devrim yaratabilecek yeni Türk girişimcisini aramak üzere ilk defa Türkiye’ye geliyor. Bootcamp Ventures ve yerel ortağı WBCons tarafından düzenlenen etkinlik bu sene beşinci yılını kutluyor. Detaylar haberimizde..

13-14 Kasım 2012 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek Bootcamp Ventures Innovation Xchange: 4iX etkinliği ile Vodafone Ventures, Samsung Ventures, Passion Capital, Atomico, Lakestar, FMO gibi dünyanın en önemli yatırımcıları teknoloji alanında devrim yaratabilecek yeni Türk girişimcisini aramak üzere ilk defa Türkiye’ye geliyor. Bootcamp Ventures ve yerel ortağı WBCons tarafından düzenlenen etkinlik bu sene beşinci yılını kutluyor.

13-14 Kasım 2012 tarihinde düzenlenecek etkinlik, yenilikçi fikir sahibi Türk girişimcilerinin 20 farklı ülkeden dünyanın lider yatırımcılarına tanıtılmasına imkan sağlayan bir platform oluşturuyor. Etkinliğe katılacak girişimciler çok ciddi bir ön araştırma ve inceleme sürecinden sonra seçiliyor. Bu seneki etkinliğe, doğru iş modeline sahip ve yurtdışı hedefleri bulunan 20 girişimci şirket katılabilecek. Yüzlerce başvuru arasından seçilecek olan bu girişimler, etkinlik süresince şirketlerini, Avrupa ve Amerika pazarına tanıtmanın yanı sıra stratejik ve finansal ortak bulma şansı da elde edecek.

Etkinlikte şirket sunumu yapması için seçilen 20 şirketin yöneticileri etkinlik öncesi, marka danışmanlığı konusunda ciddi başarılara imza atmış profesyoneller ile birlikte çalışarak şirket sunumlarını hazırlama şansı da elde edecek.

1 Eylül 2012 tarihi itibariyle bu platformda şirketini tanıtmak isteyen girişimciler ön başvuruda bulunabilecek. Girişimcilerin yanı sıra etkinliğe izleyici olarak katılmak isteyenleri de pek çok yabancı yatırımcı ile tanışma fırsatının yanı sıra “Türk girişimciler yabancı yatırımcıların ilgisini nasıl çekebilir?” veya “Gelişmekte Olan Piyasaların 2013 Yılı Değerlendirmesi" gibi farklı oturumlar bekliyor.

Etkinliğin ana konuşmacıları arasında Türkiye’nin önemli başarı hikayelerinden biri olan ve “Silikon Vadisi”nde merkezi bunulan Hip Digital’ın CEO’su Barış Karadoğan, Skype ve Facebook’a erken yatırımları ile dikkati çeken ve 2011’de yılın yatırımcısı seçilen Klaus Hommels yer alıyor. Ekonomist dergisinin Teknoloji Editörü Patrick Lane ise Türkiye’ye ilk ziyaretinde bir oturumu yönetiyor olacak.

Bilgi Üniversite’sinde Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenecek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve resmi havayolu Türk Hava Yolları olan etkinlik, Türkiye’nin girişimci yetenekleri ile Avrupa teknoloji dünyası ve uluslararası yatırımcıları buluşturacak. Etkinlik Türkiye’nin yatırımın yeni merkezi olduğunu göstermeyi amaçlıyor. 

Bootcamp Ventures Hakkında

BootCamp Ventures’ın amacı; küresel yatırımcılar, iş ortakları, müşteriler ve gelecek vaat eden teknoloji şirketlerinin buluşması için benzersiz bir platform oluşturmaktır. Amerikalı profesyoneller tarafından kurulan şirket teknoloji girişimlerine disiplinli bir bakış açısı sunmaktadır. Ortaklar; girişim sermayesi, girişimcilik, pazarlama ve finans konusundaki uzmanlıklarını girişimci şirketlerin değerini arttırmak için kullanmaktadırlar. 2008 yılından beri 5 ülkede Bootcamp Ventures tarafından düzenlenen 18 uluslararası girişimcilik zirvesinde gelişmekte olan teknoloji şirketleri, lider yatırımcılar ve karar vericiler; potansiyel ortaklar, yatırımcılar, müşteriler ve girişimcilerin diyalog kurabildiği benzersiz ve anlaşma odaklı bir platformda buluşmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.bootcampventures.com

WBCONS Hakkında

Bootcamp Ventures Innovation Xchange: 4iX 2012 İstanbul etkinliğinin yetkili Türk firması olan WBCONS, Türkiye-İstanbul ve Kenya-Nairobi de faaliyet göstermektedir. 2009 yılından bu yana müşterilerine yönetim danışmanlığı ve etkinlik hizmetleri sunmaktadır. Uluslararası metodolojileri, değişik sektörlerde elde ettiği deneyimleri ve her biri kendi ihtisas alanında güçlü danışman ekibi ile hizmet vermektedir. WBCONS’un önceliği, iş ortaklarının kültür yapısını dikkate alarak büyüme ve rekabet üstünlüğü için, performanslarını arttıran, nakit yönetimin de etkili, maliyet odaklı  çözümler sağlamaktır. WBCONS, uluslararası iş ortağı Bootcamp Ventures’in gücü ile finansal ve stratejik ortaklık ihtiyaçlarına da çözümler sunarak müşterilerine artı değer katmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.wbcons.com

Bootcamp Ventures Innovation Xchange: 4iX 2012 hakkında daha fazla bilgi için www.istanbulinnovation.com adresini ziyaret edebilir, kayıt için program sayfasını kullanabilirsiniz.

Haberimizi yenilikçi teknoloji girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.159 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İnovasyon, Bilişim / Teknoloji, Yarışma, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor