Akbank 50 Girişimci Kobiye Büyüme Eğitimi Veriyor!

Akbank, Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğü "Akbank Girişimci Geliştirme Programı" kapsamında 50 girişimci kobiye eğitim verecek. Eğitim verilecek kobilerin seçildiği yarışmaya başvuru süresi 10 Eylülde bitiyor. Türkiye’de girişimcilik konusunda çalışmalarıyla ön plana çıkan Endeavor, Inovent ve KAGİDER’in de desteklediği yarışmada 50 girişimciye işletme projeleri için eğitim desteği verilecek. Akbank’ın daha önce 2007 ve 2010 yıllarında düzenlediği bu yılki programa işlerini büyütmek isteyen işletmeler katılabiliyor. Başvuruların www.kobilersizinicin.com interden sitesi üzerinden yapılan yarışmanın sonuçları 17 Eylülde açıklanacak. Detaylar haberimizde..

Akbank, Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğü "Akbank Girişimci Geliştirme Programı" kapsamında 50 girişimci kobiye eğitim verecek. Eğitim verilecek kobilerin seçildiği yarışmaya başvuru süresi 10 Eylülde bitiyor.

Türkiye’de girişimcilik konusunda çalışmalarıyla ön plana çıkan Endeavor, Inovent ve KAGİDER’in de desteklediği yarışmada 50 girişimciye işletme projeleri için eğitim desteği verilecek. Akbank’ın daha önce 2007 ve 2010 yıllarında düzenlediği bu yılki programa işlerini büyütmek isteyen işletmeler katılabiliyor. Başvuruların www.kobilersizinicin.com interden sitesi üzerinden yapılan yarışmanın sonuçları 17 Eylülde açıklanacak.

5 Tam Gün Eğitim Verilecek

Kazanan girişimciler 5 tam gün sürecek programa katılacak. Sabancı Üniversitesi bünyesinde verilecek eğitim programı; girişimciliğe adım atmış, işini büyütmek isteyen girişimcilere büyüme dönemlerinde gerekecek finansal hesaplamaları yapmaları, büyüme stratejileri, farklı iş modelleri, fikri mülkiyet ve pazarlama planları oluşturmaları için destek sağlıyor. Programa katılacak girişimcilere, başta iş planı olmak üzere sağlam bir altyapı sunulacak, gerekli eğitimler verilecek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirilecek.

"Girişimcilere Önem Veriyoruz"

Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile ilgili bir açıklama yapan Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, girişimcilerin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin işsizlik sorununun çözümünde girişimcilerimiz kilit değer taşıyor. Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz" dedi. Gür, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni düşüncelerin yaratılmasında, yeni endüstrilerin doğmasında aktif rol oynayan girişimciler, tüketici ihtiyaçlarını en hızlı ve doğru şekilde analiz ederek, içinde bulundukları ekonomiye dinamizm katıyorlar. Ülkemizde girişimciliğin yaygınlaşmasının uluslararası pazarlardaki gücümüzün ve rekabetçiliğimizin artmasındaki rolünün çok büyük olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle Akbank olarak girişimcilerimizi desteklemek için ürün ve hizmetler geliştirmeye, sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz. Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Bu projemizle girişimcilerimize çok yönlü bir destek sağlıyoruz. Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de girişimcilerimize eğitimler veriyoruz."

"Şirketleri Büyüyen Bir Kurum Haline Getirmeliyiz"

Program ile ilgili açıklama yapan Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi üyesi Prof. Dr. Dilek Çetindamar ise "Girişimcilik ölçütü 'kendi kendine yeterlik' sağlayacak bir geliri kazanmak ise OECD ülkeleri içinde Türkiye oldukça girişimci olarak görülebilir. Her dört kişiden biri bu tanıma göre gelir kazandığını beyan etmektedir. Oysa girişimciliği yeni kurulan ve büyüyerek ekonomiye katkı sağlayan şirketler diye tanımlarsak Türkiye başarılı performans göstermiyor. Özellikle mevcut şirketlerin neredeyse çok büyük çoğunluğunda istihdam 9 veya daha az kişiden oluşmaktadır. Bu da gösteriyor ki şirketler kurulduktan sonra büyüyememektedir. Şirket kurmak girişimciliğin sadece ilk adımıdır, önemli olan kurulan şirketi büyüyen bir şirket haline dönüştürmek ve sürdürülebilir hale getirmektir. Akbank ile ortak gerçekleştireceğiniz projenin amacı kurulduktan sonra sıçrama aşamasına gelmiş şirketlerin büyüme yolunda karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlanmalarına destek olmak ve lig atlamalarına yardım etmektir" dedi.

Son Başvuru 10 Eylül'de

Başvuruların www.kobilersizinicin.com üzerinden yapıldığı program için son katılım tarihi 10 Eylül 2012 olarak belirlendi. Jürinin 13 ve 14 Eylül'de yapacağı değerlendirmeler sonucu belirlenecek işlerini büyütmek isteyen 50 işletme 17 Eylül 2012 günü duyurulacak. Jüri tarafından seçilen girişimciler beş tam gün sürecek programa katılacak. Kazanan 50 şirkete Sabancı Üniversitesi bünyesinde verilecek eğitim programı; girişimciliğe adım atmış, işini büyütmek isteyen girişimcilere büyüme dönemlerinde gerekecek finansal hesaplamaları yapmaları, büyüme stratejileri, farklı iş modelleri, fikri mülkiyet ve pazarlama planları oluşturmaları için destek sağlıyor. Programa katılacak girişimcilere, başta iş planı olmak üzere sağlam bir altyapı sunulacak, gerekli eğitimler verilecek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirilecek.

Girişimci Geliştirme Programı hakkında daha fazla bilgiyi www.kobilersizinicin.com adresinden alabilir, programa seçilen 50 Girişimci Kobi'den birisi olmak için başvuru sayfasından başvurunuzu 10 Eylül'e kadar yapabilirsiniz.

Haberimizi işini büyütmek isteyen kobilerde yöneticilik yapan girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor