Girişimciler Güçlerini Ucuz Enerji İçin Birleştiriyor!

Enerji sektöründeki girişimciler su, rüzgar, güneş gibi yerli enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak ve üyelerine ucuz elektrik sağlamak amacıyla 'enerji kooperatifleri' kuruyor. Türkiye'de de enerjide tekelleşmeyi önlemek, bölgesel kalkınmayı sağlamak ve enerjiden herkesi eşit düzeyde ve yeterince faydalandırmak amacıyla Türkiye'de henüz bir örneği bulunmayan enerji kooperatifçiliğiyle ilgili gerekli Ar-Ge, örnek ana sözleşme ve mevzuat çalışmalarının yapıldığını belirtti. Detaylar haberimizde..

Enerji sektöründeki girişimciler su, rüzgar, güneş gibi yerli enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak ve üyelerine ucuz elektrik sağlamak amacıyla 'enerji kooperatifleri' kuruyor.

Enerji kooperatifleri, öncelikle kendi üyelerine ucuz enerji sağlamak için faaliyet gösterecek. Ancak, ihtiyaç fazlası enerji, kamu ve özel kuruluşlara satılabilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yurtdışında başarılı örneklerden hareketle Türkiye'de de enerjide tekelleşmeyi önlemek, bölgesel kalkınmayı sağlamak ve enerjiden herkesi eşit düzeyde ve yeterince faydalandırmak amacıyla Türkiye'de henüz bir örneği bulunmayan enerji kooperatifçiliğiyle ilgili gerekli Ar-Ge, örnek ana sözleşme ve mevzuat çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Enerji kooperatifçiliği Türkiye için yeni bir yapılanma. Yurtdışında ise çok örneği var. Yabancı ülkelerde çoğu kooperatifin dev enerji santralleri mevcut. Bu işi yapan yatırım kooperatifleri de bulunuyor. Ancak dünyada enerji konusunda genel eğilim bu tür kooperatiflerin dolaylı olarak yatırım kooperatifleri aracılığıyla değil, doğrudan "enerji kooperatifi" başlığı altında işletilmesi yönünde. Türkiye'de de enerji alanında yapılacak olan yatırımların enerji kooperatifi çatısı altında gerçekleştirilmesinin daha başarılı kooperatif işletmeleri oluşmasını sağlayacağı belirtiliyor.

EkoAyrıntı kaynaklı haberimizi enerji sektöründe faaliyet gösteren yatırımcı ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Ragip Özel
Ragip Özel
Sayin
'enerji kooperatifleri'
Yetkilileri
solarmotor baslikli icadim var bu icat venerji verimliliginde dünyada en iyi motor kalorinin tamamini elektirek enerjisini ceviriyor. lütfen ilgilenin ve bana ulasin konusalim
Saygilarimla

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor