Yazılım Girişimlerine Emlakçıda Başladılar, Başarsoft Oldular!

Alim Küçükpehlivan, kardeşi ve ortağıyla başladığı ‘harita yazılımları’ işinde Türk Telekom başta olmak üzere sektördeki bütün oyuncularla ‘partner’ oldu. ‘Görme engellilerle konuşan’ yazılım da üreten firma şimdi bunu Ürdün’e de satıyor. Türk gençlerinin yazılım alanındaki başarılarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Denizlili iki kardeş Alim Küçükpehlivan ve Tuncay Küçükpehlivan’ın bir arkadaşlarının emlak ofisinde başladıkları ‘harita yazılımları’ işi telekom sektöründeki tüm şirketlerle çalışan 19.5 milyon lira cirolu bir şirket ortaya çıkardı. Alim Küçükpehlivan son olarak ‘görme engellilerle konuşan’ navigasyon yazılımı üreterek, 5 bin cep telefonuna uyguladıklarını belirtiyor ve bu konuda Ürdün içinde projeye başladıklarını anlatıyor. Detaylar haberimizde..

Alim Küçükpehlivan, kardeşi ve ortağıyla başladığı ‘harita yazılımları’ işinde Türk Telekom başta olmak üzere sektördeki bütün oyuncularla ‘partner’ oldu. ‘Görme engellilerle konuşan’ yazılım da üreten firma şimdi bunu Ürdün’e de satıyor.

Türk gençlerinin yazılım alanındaki başarılarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Denizlili iki kardeş Alim Küçükpehlivan ve Tuncay Küçükpehlivan’ın bir arkadaşlarının emlak ofisinde başladıkları ‘harita yazılımları’ işi telekom sektöründeki tüm şirketlerle çalışan 19.5 milyon lira cirolu bir şirket ortaya çıkardı. Alim Küçükpehlivan son olarak ‘görme engellilerle konuşan’ navigasyon yazılımı üreterek, 5 bin cep telefonuna uyguladıklarını belirtiyor ve bu konuda Ürdün içinde projeye başladıklarını anlatıyor. Küçükpehlivan trafik sıkışıklığını ‘radyo frenkansından’ (internet kullanmadan) navigasyona aktaran sistemin de satışına başladıklarını anlatıyor ve şöyle konuşuyor:

"Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden 1991’de mezun oldum. 1997’ye kadar özel sektörde çalıştım. Kardeşim Tuncay da ODTÜ Elektronik’i bitirdi. Bitirme projesi yapacaktı. Ankara’nın elektrik şebekesinin bilgisayar ortamına aktarılmasıyla ilgili bir proje düşündük. Ben yazılımcı olarak destek verdim. Baktık ki büyük bir boşluk var ve önü çok açık bir iş olabilir. Coğrafi bilgi sistemleri deniyordu ama Türkiye yolun başındaydı. Bir arkadaşımızın emlak ofsinde bir odada işe başladık. ‘Başarsoft’ adı da oradan kalma. Emlakçının adı Başar Emlaktı.

Krizde Medine Kurtardı

2001 krizinde Medine Belediyesi’nin hatira tabanlı kent bilgi sistmini işini aldık ve 2001-2005 arasında Medine’de çalıştık. 150 bin dolarlık pilot projeyle başlamıştık, 5 yılda 2 milyon doları yakın ciro yaptık. Turkcell, Telsim, Aria Aycell gibi kurumlar için coğrafi bilgi sistemleri önemliydi. İstanbul için Mobese’de çalıştık ve Türkiye genelinde Mobese’lerde yazılım ve harita ustası olduk. Altyapı yapan kurumlar müşterimiz oldular."

Görme Engelliye Cevap Veriyor

Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı ‘görme engellilere konuşan telefon’ ihalesinde telefonların ‘konuşan yazılımını’ ürettiklerini Alim Küçükpehlivan şöyle konuşuyor: “Bu yazılım sayesinde görme engelli vatandaşımız cihazıyla konuşabiliyor. Soruyor ve yanıt alıyor. İlk etapta 5 bin cihaza yükledik. Projenin adı ‘gören göz projesi’ydi. 16 bin adetlik android tabanlı yeni bir ihale açılacak, hazırlanıyoruz. Ürdün Kraliyet Harita Birimi de bu konuda bizimle masaya oturdu. Onlara da yapıyoruz.”

Girişimci kardeşlerin kurduğu ve başarıydan başarıya koşturduğu şirketin adı Başarsoft. Başarsoft ve bugünkü çözümleri/hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için www.basarsoft.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yazılımcı girişimcilerimizi tebrik ediyor, Hürriyet kaynaklı bu başarı haberimizi yazılım sektöründeki girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor