Liseli Genç Girişimciler, İzmirde Girişimcilik Akademisi Açtırıyor!

Lise öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç'ın fikir babası olduğu "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi" İzmir Konak Belediyesinin desteğiyle açılıyor. Akademi ile akademisyenlerin koordinatörlüğünde lise ve üniversite öğrencilerinin projelerine patent alınacak. Konak Belediyesi, lise öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Belediyenin gençlere armağan edeceği "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi"nde akademisyenlerden oluşacak koordinatörler, gençlerin hazırladığı ve hazırlayacağı projeler için danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verecek. Böylece lise ve üniversite öğrencileri projelerini belediye aracılığıyla Türkiye'ye pazarlama fırsatı yakalayacaklar. Detaylar haberimizde..

Lise öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç'ın fikir babası olduğu "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi" İzmir Konak Belediyesinin desteğiyle açılıyor. Akademi ile akademisyenlerin koordinatörlüğünde lise ve üniversite öğrencilerinin projelerine patent alınacak. İş adamları ile buluşturulacak gençler, hayallerini gerçekleştirecek.

Konak Belediyesi,  lise öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Belediyenin gençlere armağan edeceği "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi"nde akademisyenlerden oluşacak koordinatörler, gençlerin hazırladığı ve hazırlayacağı projeler için danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verecek. Böylece lise ve üniversite öğrencileri projelerini belediye aracılığıyla Türkiye'ye pazarlama fırsatı yakalayacaklar.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği katkılarıyla düzenlenen "Youth Entrepreneurship and Innovation Project ( Genç İnovatif Girişimcilik Projesi)"nde Ege bölge birincisi, Türkiye ikincisi olan İzmir Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç'ın hayalleri gerçekleşiyor. Bugüne kadar pek çok projede ödül alan ancak projelerini değerlendirme fırsatı bulamayan gençler, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın kapısını çaldı. Gençlerin kendilerine hem projelerini geliştirebilecek hem de bu projeleri pazarlama fırsatı bulacakları bir merkez talep etmesi üzerine Başkan Tartan harekete geçti. Alsancak'taki Merbel Şirketinin bir katı "Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi"ne dönüştürüldü.

Sadece Geleceğin Değil, Bugünün Liderleri Olmak İstiyoruz

Projenin fikir babalarından Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi Uğur Can Emiroğlu ise İzmir'de genç girişimcilerin bir araya geleceği bir merkezin kendileri için büyük yarar getireceğine inandıklarını belirterek, "Biz geleceğin değil, bugünün liderleri olmak istiyoruz. Calışmalarımızın iş dünyası ile bağlantısının kurulacak olması bizim için çok önemli.Bize bu fırsatı sunan Başkan Tartan'a teşekkür ederiz." diye konuştu.

Projenin eş kurucusu ve fikir babalarından Yamaç Kılıç, günümüzdeki önemli eksikliklerden birisinin girişimcilerin rahatça çalışabilecekleri teknolojik ortamlar bulamaması olduğunu belirterek, "Artık yönetim toplumundan girişim toplumuna geçiyoruz. Önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'de girişimcilik tahmin edemeyeceğimiz kadar gelişecek. Bu değişime öncü olduğumuz için mutluyuz, Başkan Tartan'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

İlk ve Uzay Üssü Gibi

Bu merkezi adeta bir uzay üssü gibi yapacaklarını belirten Başkan Tartan, "Geçtiğimiz günlerde gelen öğrencilerimizin talebi üzerine bu projeyi geliştirdik. Çocuklar Türkiye ikincisi olmuş ancak onlara sahip çıkan olmamış. Buradan lise ve üniversitede eğitim gören gençler yararlanabilecek. Bu merkezde gençlerimizin Dünya ile bağlantısı sağlanacak. Teknik ekip projeleri inceledikten sonra kullanabileceklerimizi belediyede hayata geçireceğiz, kullanamadıklarımızı ise sanayi ve ticaret odaları, iş adamları ile temasa geçerek değerlendireceğiz. Bu çocukların geliştirdiği projelerin büyük çoğunluğu müthiş beyinlerin ürünü. Dünya çapında ses getirecek projeler yapıyorlar. Bazılarının ise maddi imkansızlıklar nedeniyle evinde çalışacak bilgisayarı bile yok. Bu gençlerimiz merkeze gelecek ve uzmanlar eşliğinde gönüllerince çalışma fırsatı bulacaklar." diye konuştu.

Ayda Bir Toplanacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Küçüközmen'in projenin danışmanı olacağını kaydeden Başkan Tartan, "Türkiye'ye önemli projeler sunulacak.Kendi içlerinde ayda bir kez Prof. Dr. Türkan Saylan Sanat Merkezi'nde danışma toplantısı yapacaklar. Projelerini, fikirlerini çakıştıracaklar. İstekli tüm gençlerimiz adına projelerine patent alacağız. İl genelinde herkese kapımız açık olacak. Buradan Türkiye'nin yeni Sabancı'ları, Koç'ları, Özyeğin'leri çıkacak..." diye konuştu.

Genç girişimciler Uğur Can Emiroğlu ve Yamaç Kılıç'ı vizyonları ve girişikenlikleri için, yetkilileri de destekleri için tebrik ediyor, haberimizi genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.504 kişi okudu.
Kategori: Genç Girişimciler, STK

Yorumlar

Rıza Akbaş
Rıza Akbaş
Gençleri bu başarılı girişimlerinden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin böyle güvenli ellerde olduğunu görmek de pek ala!

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor