Teknogirişimciler İçin Silikon Vadisi Başvurularında Son Gün!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık olarak 100 bin lira hibe desteği verdikleri 10 teknogirişimci genci 3 aylık süreyle Silikon Vadisi'ne göndereceklerini belirterek, ''Başvurular için son gün yarın'' dedi. Ergün, Bakanlık tarafından verilen Teknogirişim Sermaye Desteği programından yararlanan teknogirişimci gençler arasından bazılarını 10'arlı gruplar halinde 3'er aylık periyotlarla ABD'deki Silikon Vadisi'ne göndermeye bu yıl başlayacaklarını açıkladı. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık olarak 100 bin lira hibe desteği verdikleri 10 teknogirişimci genci 3 aylık süreyle Silikon Vadisi'ne göndereceklerini belirterek, ''Başvurular için son gün yarın'' dedi.

Ergün, Bakanlık tarafından verilen Teknogirişim Sermaye Desteği programından yararlanan teknogirişimci gençler arasından bazılarını 10'arlı gruplar halinde 3'er aylık periyotlarla ABD'deki Silikon Vadisi'ne göndermeye bu yıl başlayacaklarını açıkladı.

Bakan Ergün, programa başvurmak isteyenler için son günün yarın olduğunu belirterek, TÜBİTAK tarafından girişimcilik ve yenilikçilik etkinliklerini desteklemek amacıyla uygulamaya konulan Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı kapsamında, Bakanlığın Teknogirişim Sermaye Desteği'nden yararlanmış girişimciler arasından 10 kişinin seçileceğini söyledi.

Tüm Masraflar Karşılanacak

Teknogirişimci gençlerin 3 ay boyunca Silikon Vadisi'nde kalacaklarını ve diğer ülkelerden gelen teknogirişimcilerle buluşacaklarını ifade eden Ergün, söz konusu girişimcilerin tüm masraflarını karşılayacaklarını kaydetti.

Ergün, kişi başına 30 bin lira destek vereceklerini ifade ederek, ''Silikon Vadisi'nde yazılımlarını geliştirip dünya pazarlarına açılmak için büyük bir fırsatı yakalamış olacaklar'' dedi.

Bakan Ergün, 2009 yılında 78, 2010 yılında 102, 2011 yılında 272, 2012 yılında 296 olmak üzere toplam 748 teknogirişimciyi desteklediklerini ifade etti.

Teknolojik fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençlere 100 bin lira hibe desteği verdiklerini ve teknoparklarda yer tahsis ettiklerini hatırlatan Ergün, ''Bunların çoğu teknoloji alanında yeni ürünler ortaya çıkarırken, kimisi yurt dışına dahi ihracat yapmaya başladı'' dedi.

Ergün, Silikon Vadisi'nin teknogirişimciler için önemli bir fırsat olacağını vurgulayarak, ''Dünyada milyar dolar seviyesinde değeri olan şirketler, cesur ve fırsatları avantaja çevirme yeteneği olan genç girişimciler tarafından kuruldu. Bu ülkenin gençlerinden bir Bill Gates neden çıkmasın  Apple gibi küresel firmaları niçin olmasın '' diye konuştu.

Kimler Başvurabilecek?

Bu yıl ilk defa uygulanacak programa, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Enformasyon ve Elektromekanik/Elektrik alanlarında Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'ndan yararlanmış kişiler başvurabilecek.

Yurt dışına gönderilecek girişimcilerin ön elemesi YÖK, TOBB, TÜBİTAK, TTGV, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, KOSGEB, TPE yetkililerinden oluşan bir jüri tarafından gerçekleştirilecek.

Ön elemeyi geçen 40 girişimci içerisinden 10 kişi TÜBİTAK tarafından seçilerek yurtdışına gönderilecek.

Programa başvurmak isteyen kişilerin başvuru dokümanını, 24 Eylül 2012 tarihi mesai bitimine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 'teknogirisim@sanayi.gov.tr' e-posta adresine göndermesi gerekiyor.

Ntvmsnbc kaynaklı haberimizi teknogirişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor