20 Sosyal Girişimci Dünyayı Değiştirmek İçin Yola Çıktı!

Her sene 20 Genç Sosyal Girişimcinin seçildiği ve desteklendiği Küresel Liderler programına bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliği yaptı ve 20 Küresel Genç Sosyal Girişimci Lider Dünyayı değiştirmek için yola çıktı. Büyük düşünmekten korkmayan, alışılmışın dışında bakış açısına sahip, dünyanın sorunlarına samimi bir kaygıyla çözüm üreten 16 ülkeden 20 genç lider deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul’daydı. Her sene 20 Genç Sosyal Girişimcinin seçildiği ve desteklendiği Küresel Liderler programına bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

Son 10 yıldır Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından küresel olarak düzenlenen ve Sylvan Laureate Vakfı (SLF) tarafından desteklenen GLOBAL FELLOWS (Küresel Liderler) programı dünyanın dört bir yanından genç sosyal girişimcilere destek vermeye devam ediyor.

Büyük düşünmekten korkmayan, alışılmışın dışında bakış açısına sahip, dünyanın sorunlarına samimi bir kaygıyla çözüm üreten 16 ülkeden 20 genç lider deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul’daydı. Her sene 20 Genç Sosyal Girişimcinin seçildiği ve desteklendiği Küresel Liderler programına bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Son 2 yıldır, Bilgi Genç Sosyal Girişimciler Ödülleri adı altında Türkiye’de de düzenlenen ve ülkemizdeki eğitimleri Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından verilen programın küresel ayağı bu yıl İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genç Sosyal Girişimciler önce 4-11 Ekim tarihlerinde bir hafta süresince liderlik, iletişim, iş planı, vizyonerlik başlıklarında eğitim gördüler. 10 Ekim’de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde ise Amerika, Kosova, İspanya, Hindistan, Lübnan, Kamboçya, Peru, Nijerya, Uganda, Meksika, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’den toplam 20 genç lider sosyal girişimcilik alanında yarattıkları özel projelerle ödül aldı.

Bu yıl Bilgi Genç Sosyal Girişimciler Ödülleri’ne layık görülen 10 genç sosyal girişimciden biri olan ve Annemin Kilimleri’nin kurucusu olan 21 yaşındaki İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Gökden İpek Yosunlu da ödül alan liderler arasında yer alıyor. Annemin Kilimleri projesi çalışma hayatında yer alamayan köylü kadınların aile ekonomilerine gelir sağlaması yönünde kolay ve anlaşılır bir model öneriyor. Projede ayrıca çöp olarak atılan birçok maddenin aslında dönüştürülebilir hammaddeler olduğu bilincinin kazandırılması da amaçlanıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ödül törenine ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi ve: “2012 Küresel Sosyal Liderler’i Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yoksulluktan eğitime erişme ve çevre sorunlarına kadar acil konulara eğilmiş olan bu yenilikçi gençlerin, Türkiye’de ve dünyada yaşıtlarıyla paylaşacak çok şeyleri var” dedi.

Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı Başkanı ve CEO’su Douglas L. Becker ise: “Liderlikleri ve yarattıkları modellerle her biri yaşıtlarına ve topluma ilham veren bu gençleri kutluyorum. Bu gençler ürettikleri projelerle gelişkin toplumlar için vazgeçilmez olan hizmet ve sivil katılım ahlakını güçlendiriyor” diye konuştu.

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) Başkanı ve CEO’su William S. Reese: “İstanbul Bilgi Üniversitesi evsahipliğinde 16 ülkeden 20 küresel genç lideri bu eğitim çalışmasında biraraya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu gençler tek başlarına başaracaklarından çok daha fazlasını biraraya gelerek becerecekler, buna inanıyoruz.” dedi.

Laureate Küresel Liderler Programı, toplamda 1,2 milyondan fazla insanın hayatını etkileyen, 71 ülkede 650’den fazla genç sosyal girişimciden oluşan bir topluluk. Daha fazla bilgi için: www.bilgiggo.org ve www.youthactionnet.org adreslerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca ödüle layık görülen 10 genç sosyal girişimcinin listesine ilgili Bilgi GGO ve Youth Action Net sayfalarından erişebilirsiniz.

SİM kaynaklı haberimizi üniversite öğrencilerimiz ve sosyal girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor