Girişimciler, Founder Institute İle Fikrinizi 4 Ayda Firmaya Çevirin!

5 kıtada 600’den fazla fikir aşaması teknoloji firmasının hayata geçirilmesini sağlayan Founder Institute artık İstanbul'da. Founder Institute’un İstanbul açılımı WeDecide kurucu ortağı Kutlu Kazanci ve BTS CEO’su Elbruz Yılmaz tarafından yürütülüyor. Programın İstanbul lansmanı için 12 Eylül'de bir etkinlik düzenlendi. Dört ay boyunca haftada bir akşam toplanacak olan İstanbul İnkübasyon Programı, girişim CEO’ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan eğitim ve mentorluk desteğinden ve yatırımcı tanıştırmalarından oluşuyor. Eğer girişim fikrinizi disiplinli bir şekilde hayata geçirmek istiyorsanız bu haberimizi dikkatlice okuyun..

5 kıtada 600’den fazla fikir aşaması teknoloji firmasının hayata geçirilmesini sağlayan Founder Institute artık İstanbul'da. Eğer girişim fikrinizi disiplinli bir şekilde hayata geçirmek ve kazançlı bir firmaya dönüştürmek istiyorsanız bu haberimizi dikkatlice okuyun.

Founder Institute’un İstanbul açılımı WeDecide kurucu ortağı Kutlu Kazanci ve BTS CEO’su Elbruz Yılmaz tarafından yürütülüyor. Programın İstanbul lansmanı için 12 Eylül'de bir etkinlik düzenlendi. Dört ay boyunca haftada bir akşam toplanacak olan İstanbul İnkübasyon Programı, girişim CEO’ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan eğitim ve mentorluk desteğinden ve yatırımcı tanıştırmalarından oluşuyor.

Vizyonu “Silikon Vadisi’ni küreselleştirmek” olan Founder Institute’un İstanbul Inkubasyon Programı’na başvurular alınmaya başladı. Asıl Program 28 Kasım'da başlıyor, şuan açık olan başvurular için en son gün ise 18 Kasım.

Program başlamadan evvel Global Girişimcilik Haftası programı dahilinde 13 Kasım 2012 Salı akşamı bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Yapılacak bu toplantıda startup fikirleri nasıl bulunur, Founder Institute nasıl çalışır konuları işlenecek ve katılmcıların soruları cevaplanacak. Toplantıya programın kurucuları yanısıra, program mentoru Galata Melek Yatırımcısı Ömer Akarca da şahsen katılıyor olacak. Bu akşam ki programa katılmak için etkinlik sayfasından kayıt olmanız yeterli.

28 Kasım’da başlayacak ve dört ay boyunca haftada bir akşam toplanacak olan program, tecrübeli startup CEO’ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan eğitim ve mentorluk desteğinden ve yatırımcı tanıştırmalarından oluşuyor. Programın katkısı projeyi, iş modelini, yol haritası ve girişim kuruluşunu doğru kurgulayarak başarı oranlarını arttırmak. Programa katılma hakkı kazan girişimcilere yönelik 4 aylık program planı ise şöyle;

28 Kasım Çarşamba - Startup A-B-C’si
29 Kasım Perşembe - Startuplar icin Vizyon ve Değerler
05 Aralık Çarşamba - Startuplar için Fikir Bulma ve Geliştirme
12 Aralık Çarşamba - Founder Institute - Startuplar için İsim ve Markalaşma
18 Aralık Çarşamba - Founder Institute - Mentor Fikir Değerlendirme
09 Ocak Çarşamba - Startuplar icin Hukuk ve Fikri Mülkiyet
16 Ocak Çarşamba - Startuplar icin Ortaklık, İşe Alma, Çıkarma
23 Ocak Çarşamba - Startuplar icin Ciro, Masraflar, Kar
30 Ocak Çarşamba - Startuplar icin Ürün Geliştirme
13 Şubat Çarşamba - Mentor Gelişim Değerlendirme
20 Şubat Çarşamba - Startuplar için Outsourcing, İş Ortakları ve Tedarikçiler
27 Şubat Çarşamba - Startuplar icin Satış ve Pazarlama
06 Mart Çarşamba - Startuplar icin Sunum ve PR
13 Mart Çarşamba – Startuplar icin Yatirimci Bulma & Fonlama
20 Mart Çarşamba – Founder Institute – Mezuniyet

Programdan (diğer ülkelerde) mezun olan firmalardan %80’i başarıyla devam ediyor, %40ı da yatırım almış veya gelir kazanmaya başlamış durumda. Mezunlar arasında Udemy (Türk girişimci Eren Bali’nin firması), Getable, Cakehealth, Identifi, Ondango, Zirtual, Neo, Autoreduc, Appota gibi başarılı firmalar yer alıyor.

Founder Institute Hakkında

Founder Institute Inkubasyon Programı, bir fikri olan ancak henüz yola çıkmamış veya fikri olmayan ama bir girişimin kurucu ekibinde olmak isteyen veya yeni yola çıkmış girişimcilerin, tam zamanlı işlerini bırakmadan, hayallerindeki firmayı başlatmalarına destek olmakta. Bir teknoloji şirketi kurmak isteyen herkes başvurabilir: bir fikri olabilir veya olmayabilir, tam zamanlı bir işte çalışıyor veya işsiz olabilir, genç veya yaşlı olabilir, iş deneyimi olabilir veya okuldan yeni mezun olabilir. Teknoloji sektörlerinin geniş bir yelpazesinde destek sunuyoruz: dijital medya, yazılım, biyo-teknoloji, temiz teknoloji, e-ticaret, reklamcılık, tüketici elektroniği ve daha pek çok alanda. Dört ay boyunca haftada bir akşam toplanan program, tecrübeli startup CEO’ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan eğitim ve mentorluk desteğinden ve yatırımcı tanıştırmalarından oluşuyor.

Founder Institute hakkında daha fazla bilgi için FI Hakkında sayfasını ve fi.co web sitesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca Founder Instute İstanbul ayağı için Duygu Eren'in yaptığı röportajı buradan okuyabilirsiniz. Ayrıca Adeo Ressi’nin FI’ya ilişkin sunumuna da göz atmayı da kesinlikle ihmal etmeyin.

Unutmayın, Founder Institute’un İstanbul Inkubasyon Programı’na katılmak, girişim fikirlerinizi hayata geçirmek için fi.co/apply/istanbul adresinden 18 Kasım 2012’e kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu eğitim/etkinlik haberimizi teknolojik iş fikri/fikirleri olan ve bunu disiplinli/bilinçli bir şekilde hayata geçirmek isteyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor