TESK’den İş Kurmak İsteyen Girişimcilere Kredi Desteği!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) girişimcilere yönelik eğitimine katılan kursiyerler, kendi işini kurmak isterse 30 bin lira yeni girişimci kredisi alabilecek. Ayrıca teminat karşılığı geri ödemeli de 70 bin lira kredi verilecek. Tesk’in, KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde yeni girişimcilere yönelik girişimcilik eğitimine Ankara Tesk Otel’de başladı. Kendi işini kurmak isteyen 30 girişimcinin katıldığı programda, katılımcılara girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında 70 saatlik ‘uygulamalı girişimcilik’ dersi verilecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) girişimcilere yönelik eğitimine katılan kursiyerler, kendi işini kurmak isterse 30 bin lira yeni girişimci kredisi alabilecek. Ayrıca teminat karşılığı geri ödemeli de 70 bin lira kredi verilecek.

Tesk’in, KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde yeni girişimcilere yönelik girişimcilik eğitimine Ankara Tesk Otel’de başladı. Kendi işini kurmak isteyen 30 girişimcinin katıldığı programda, katılımcılara girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında 70 saatlik ‘uygulamalı girişimcilik’ dersi verilecek. Proje için Ankara Üniversitesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile Tesk arasında işbirliği ve danışmanlık protokolü imzalandı.

Tesk Başkanı Bendevi Palandöken, projeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; Bu eğitim sayesinde, eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler 30 bin TL’lik KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini kullanabilecektir. Ayrıca, desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin TL üst limitli Sabit Yatırım Desteğinden de yararlanabilecektir. Eğitime katılmak isteyen girişimcilerin Tesk’e başvurarak başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Şu an için Tesk tarafından bir eğitim sınıfı açılmış olup, gelen talepler doğrultusunda yeni eğitimlerin düzenlenmesi planlanmaktadır. dedi.

Haberimizi iş kurma aşamasında olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor