Modern Dünyanın Akıllı Tüketicileri Kuponista'da Buluşuyor!

"Modern dünyanın akıllı tüketicilerine merhaba!" sloganıyla yola çıkan Kuponista’nın ruhu ve dinamizmi, İngiltere’de “Couponista”; hesabını bilen ve kaliteyi ucuza almayı seven kişilere verilen bir terimden ve bu terimin tam da karşılığı olan iki girişimci kadından; Deniz Turan ve Funda Şen'den geliyor. Şirketin genel yapısına baktığımızda İngiltere ve Türkiye ayağı ile çok uluslu bir yapıya sahip ve bununda sektöre farklı bakış açıları getireceğini düşünüyoruz. Detaylar haberimizde..

"Modern dünyanın akıllı tüketicilerine merhaba!" sloganıyla yola çıkan Kuponista’nın ruhu ve dinamizmi, İngiltere’de “Couponista”; hesabını bilen ve kaliteyi ucuza almayı seven kişilere verilen bir terimden ve bu terimin tam da karşılığı olan iki girişimci kadından; Deniz Turan ve Funda Şen'den geliyor.

Şirketin genel yapısına baktığımızda İngiltere ve Türkiye ayağı ile çok uluslu bir yapıya sahip ve bununda sektöre farklı bakış açıları getireceğini düşünüyoruz.

Birbiri ardınca açılan alışveriş siteleri, alışveriş kulüpleri, fırsat siteleri bu sektörü aktif olarak kullanan hedef kitlenin hayatını gittikçe zorlaştırmakta. Bu sitelerin sunduğu fırsatları takip etmek her geçen gün kullanıcılar için güçleşmeye başlamışken; Kuponista'nın sektörel boşluğu görüp değerlendiren bir yapısı var. Kurucu ortaklardan Funda Şen "Tüm fırsatları, indirimleri, alışveriş kulüplerini ve indirim kuponlarını bir arada kullanıcıya sunarken; bir taraftan da güncel konularda oluşturduğu blog ve forum yapısıyla da kullanıcıyı desteklemeyi hedefliyoruz." diyor.

Siteyi incelediğimizde kullanıcıların birbirini takip edebildikleri sosyal bir platform olması ve favori ürün ekleme alanları oldukça dikkatimizi çekti. Kuponista ekibi ilerleyen dönemlerde bu profillerin indirim bulmak için ilk adres olacağını da söylüyor. Fırsat sekmesi altında bulunan detaylı arama modülünde ise marka,ürün,fiyat ve yüzde bazlı arama yapabildiğiniz gibi beğendiğiniz indirim ve fırsatları paylaşabiliyorsunuz. İlerleyen dönemlerde bu paylaşımlarınızdan topladığınız puanlarınızı fırsat ve indirim olarak kullanabilme imkanınız da olabilecekmiş.

Ayrıca kullanıcıların son dönemde en büyük şikayeti olan spam e-mail uygulamasını da dikkate alan Kuponista kullanıcılarına ancak istedikleri takdirde ve ilgi alanlarına göre mail gönderme seçeneği ile de ön plana çıkmak istiyor.

Kuponista'nın Kurucu Ortağı Funda Şen'e kuponistanın üyelerine sunduğu ayrıcalıkları sorduk. Funda Şen, Kuponista’nın sunduğu ayrıcalıkları şöyle maddelendiriyor;

  1. Diğer sitelerden farklı olarak üye olma zorunluluğu olmadan kullanıcılarımıza siteyi gezme imkanı sağlıyoruz. Üye olmanız sadece içerik girme ya da ürün/web sitesi takip etmek istediğinizde gerekiyor.
  2. Hiçbir marka ürün ya da site ile bağlantı kurmadan günün en yüksek indirimli ürünlerini görebilir ve sadece fiyat odaklı bir müşteri iseniz bu sayede aklınızda olmayan birçok fırsatı kolayca yakalayabilirsiniz.
  3. Dilerseniz fiyat ya da indirim aralığı seçenekleriyle sadece belli bir oranda olan fırsatlara kolayca ulaşabilirsiniz.
  4. Ana sayfasında editörlerin seçtiği ve diğer kullanıcılarımız arasında en popular olan fırsat, kampanya, indirim ve kuponları bir araya getirerek seçimizi kolaylaştırmaya yardımcı oluyoruz.
  5. Sevdiğiniz ürünün sayfasında eger o siteye ait bir ekstra indirim kuponu varsa Kuponista olarak bunu öne çıkarıp ekstra tasarruf etmenize yardımcı oluyoruz.
  6. Çok yakında; ilgi duyduğunuz sitelerin ya da markaların o sırada bir kampanyası mevcut değil ise bunu kullanıcı panelinizden ayarlayıp Kuponista.com’da aktif olduğu anda e-posta gönderisi olarak alabileceksiniz. Bu sayede ilgi duymadığınız hiçbir indirim haberini almak zorunda kalmayacaksınız.
  7. Kullanıcılarımız beğendikleri indirimleri ve web sitelerini favorilerine ekleyebiliyorlar. Aynı zamanda birbirlerini takip edip profillerine ekledikleri favori ürünleri ve siteleri de etkileşimli bir şekilde görebiliyorlar. Yakın zamanda kullanıcılarımız bu favori ürünleri paylaşabilecekler ve kendi favorilerine de ekleyebilecekler.
  8. Kullanıcılarına özel KUPONİSTA FAN CLUB alanı sayesinde siteye üye olan kullanıcılarımız birbirleriyle indirim kampanya ve ürün yorumlarını paylaşabiliyor ve soru görüş ve önerilerini paylaştıkları Lider Tablosunda ilk sıralarda yer alabiliyorlar. Kullanıcılarımız forum içeriği girmek haricinde site içinde yer almayan fırsatlar ve kuponları da paylaşarak puan kazanabiliyorlar. Kuponista olarak sadece kullanıcıların eklediği fırsatları görmeniz içinde bir seçenek düşünmüş oluyoruz.
  9. İlerleyen günlerde Kuponista olarak puanları özel hediyelere ve sürprizlere dönüştürebilmeyi hedefliyoruz..

Funda Hanım'ın aktardığı ayrıcalıklara baktığımızda, "Modern dünyanın akıllı tüketicileri" sloganının yerinde bir slogan olduğunu söylemek gerekiyor. Girişim Haber olarak kadın girişimcilerimiz Deniz Turan ve Funda Şen'e başarılar diliyor, siz değerli okurlarımızın www.kuponista.com'u ziyaret edip fırsatları incelemeye davet ediyoruz.

Haberimizi internet üzerinden fırsat, indirim ve kupon kovalayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor