Foreks'ten, Mobil Girişim OtelSonDakika'ya Yatırım

Birinci sınıf otellerin en düşük son dakika fiyatlarını sunan ve anında satın almayı sağlayan ücretsiz akıllı telefon uygulaması OtelSonDakika, Foreks Grubu’ndan aldığı yatırımla mobil dünyaya ve turizm sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Türkiye'nin birinci sınıf otellerinde, en düşük fiyatlarla konaklamayı sağlayan akıllı telefon uygulaması OtelSonDakika, Foreks Grubu’ndan aldığı yatırımla kullanıma sunuldu. Uygulamayı geliştiren yazılım ekibinin başında bulunan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun yazılımcı Ali İbrahim Aksakarya, turizm sektöründeki son dakika fiyatları kavramına yeni bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Foreks Grubu Genel Müdürü Serra Berkol ise OtelSonDakika’nın hem oteller hem de kullanıcılar açısından önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekti. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin birinci sınıf otellerinde, en düşük fiyatlarla konaklamayı sağlayan akıllı telefon uygulaması OtelSonDakika, Foreks Grubu’ndan aldığı yatırımla kullanıma sunuldu. Uygulamayı geliştiren yazılım ekibinin başında bulunan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun yazılımcı Ali İbrahim Aksakarya, turizm sektöründeki son dakika fiyatları kavramına yeni bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Foreks Grubu Genel Müdürü Serra Berkol ise OtelSonDakika’nın hem oteller hem de kullanıcılar açısından önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekti.

Birinci sınıf otellerin en düşük son dakika fiyatlarını sunan ve anında satın almayı sağlayan ücretsiz akıllı telefon uygulaması OtelSonDakika, Foreks Grubu’ndan aldığı yatırımla mobil dünyaya ve turizm sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Şu an iPhone versiyonu bulunan, Ocak ayından itibaren Android cihazlarda da kullanılabilecek uygulama ile üst düzey otellerde en düşük fiyatlarla konaklamak mümkün olabiliyor.

Birinci Sınıf Otellerde En Düşük Fiyatlar

Uygulamayı geliştiren ekibin başında bulunan, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun yazılımcı Ali İbrahim Aksakarya, OtelSonDakika’nın Foreks Grubu’nun finans alanı dışında yatırım yaptığı ilk mobil uygulama olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

Otellerden aynı gece için son dakika fiyatları alarak en ekonomik şekilde konaklamak özellikle ABD’de yaygınlaşmaya başladı. Bu alanda yurtdışında hizmet veren başarılı mobil uygulama örneklerini inceledik ve benzer bir pazara Türkiye’de de ihtiyaç olduğu fikrinden yola çıkarak, yazılımcı arkadaşım Kaan Özdökmeci ile OtelSonDakika’yı geliştirdik. Uygulamanın geliştirme aşamasında anladık ki, aslında turizm sektöründe yepyeni bir pazar yaratıyoruz. Şimdiye kadar sadece aynı geceden başlamak üzere son dakika fiyatlarına odaklanan bir acente yok. Üstelik Türkiye’de sadece mobil platform üzerinde çalışan bir acente de yok. Bu nedenlerle, kurumsal deneyimleri daha fazla, pazarlama bilgisi ve yeteneği kuvvetli olan bir yatırımcı bularak iyi bir ekip oluşturmak istedik. Böylece yatırımcı arayışlarımız, uygulama geliştirme aşamasına paralel başladı. Aynı dönemde küresel bir girişimcilik programı olan Global Entrepreneurship Program’da final aşamasına kadar ilerleme başarısını gösterdik ve Foreks Grubu ile tanıştık. Birkaç görüşmeden sonra projenin tam ihtiyaç duyduğu formu oluşturarak Foreks Grubu ile anlaştık ve acente olabilmek için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden (TÜRSAB) lisansımızı alarak çalışmalara başladık.

Ekip olarak bugüne kadar çok sayıda mobil uygulama geliştirdiklerine değinen Aksakarya, OtelSonDakika için turizm sektörünü tanıyan girişimci arkadaşlarını da ekibe dahil ettiklerini vurguladı. Geçtiğimiz yıllardan başlayarak, mobil uygulama alanında firmalarını güçlendiren, sektöründe pek çok mobil uygulama yazılımı geliştiren Foreks Grubu’ndan yatırım almanın çok önemli olduğunu belirten Aksakarya, Turizmde son dakika fiyatları kavramına yeni bir boyut kazandıran uygulamada, Foreks Grubu’nun desteği sadece maddi olarak değil; bir yol gösterici olarak da bizim için çok değerli. 2013 yılındaki hedefimiz, OtelSonDakika’yı farklı mobil platformlar için geliştirmeye devam etmek ve Türkiye genelindeki otelleri kapsamak diye konuştu.

İş Modeli Foreks Grubu’nun İlgisini Çekti

OtelSonDakika’nın sunumunu izledikleri ilk andan itibaren ilgilerini çektiğini belirten Foreks Grubu Genel Müdürü Serra Berkol, Uygulamanın hem otellerin hem de kullanıcıların kazançlı çıkacağı bir iş modeline sahip olması ve sadece mobil cihazlar için geliştirilmiş olması en çok ilgimizi çeken konular oldu. Oteller o gece için uygun olan odalarını akıllı telefonlar üzerinden satıp kazançlı çıkarken, otel müşterileri de diğer tüm satış kanallarından elde edebilecekleri fiyatlardan çok daha düşük fiyatlar elde ederek kazançlı çıkıyorlar. Tüm bunlara ek olarak, Foreks olarak grubumuz bünyesinde finans alanında çeşitli projelere imza atan güçlü bir mobil proje ekibimiz var. OtelSonDakika ile ilk kez finans dışında bir alana giriş yaparak, ekibimizi diğer alanlarda daha güçlü kılmayı hedefliyoruz. Kısacası, mobil uygulama alanında büyüme hedefimiz doğrultusunda güçlü bir proje ararken, OtelSonDakika’yı ve projenin başarısına odaklanmış genç girişimci arkadaşlarımızı çok beğenerek yatırımcı olmaya karar verdik. OtelSonDakika’nın alanında önemli bir boşluğu başarıyla dolduracağına inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birinci sınıf otellerinde, en düşük fiyatlarla konaklamayı sağlayan OtelSonDakika ile otellerin o gün için uygun olan odaları, özel olarak sunulan son dakika fiyatları kolayca görüntülenebiliyor ve anında satın alınabiliyor. Fiyatların yanı sıra otelin konumu, odaların fotoğrafları ve otelin sunduğu tüm hizmetler de uygulama ile görüntülenebiliyor.

OtelSonDakika hakkında:

Bir Mobtur Yazılım ve Turizm A.Ş. hizmeti olan OtelSonDakika, Türkiye'nin birinci sınıf otellerinde, en düşük fiyatlarla konaklamayı sağlayan bir mobil uygulamadır. OtelSonDakika, birinci sınıf otellerde keyifli bir gece ya da hafta sonu geçirmek isteyenlerin yanı sıra yerli ve yabancı konuklarına, iş adamlarına, romantik çiftlere, şehirde kalmak durumunda olan misafirlerine ve dostlarına sürpriz bir hediye vermek isteyenlere benzersiz fiyatlar sunmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ile otellerin o günkü boş odalarına özel olarak sunulan son dakika fiyatları kolayca görüntülenebilmekte ve satın alınabilmektedir. Fiyatların yanı sıra otelin konumu, odaların fotoğrafları ve otelin sunduğu tüm hizmetler de uygulama ile görüntülenebilmektedir. Sadece birkaç tıklamayla istenen odanın anında satın alınabildiği uygulama sayesinde, otelin doluluk durumuna göre, kullanıcılar dilerlerse sadece aynı gece için değil, 5 geceye kadar odadan yararlanabilirler.

Daha fazla bilgi için www.otelsondakika.com'u inceleyebilirsiniz. Aldıkları yatırım için OtelSonDakika ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor