Etohum, 2013'de Yatırım Yapılacak 15 Girişimi Açıkladı!

Yeni ekonomiyle ilgili olan girişimciler ile bu konuda yatırım yapabilecek yatırımcıları ve yatırım şirketlerini buluşturan Etohum, 2013 yılının potansiyeli yüksek 15 girişimini açıkladı. Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde duyurulan 15 girişimcinin arasında bulunan isimler şunlardan oluşuyor: Etkitakip, Clover Games, Obilet, Mortaki, Otoredi, Ehil.com, İşkolig, Stajyeri.com, iyiuygulama.com, Kidomini, Cizgitsin, Sharebugg, abcde, Gani Para ve Picus Güvenlik. 2013 yılı içinde Etohum tarafından destek verilecek ve yatırım yapılacak girişimler Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde açıklandı. Gelen başvurular arasından seçilen (bir önceki haberinizde sizinle paylaştığımız) 40 girişim içinden ilk 15'e seçilen girişimler bu haberimizde..

Yeni ekonomiyle ilgili olan girişimciler ile bu konuda yatırım yapabilecek yatırımcıları ve yatırım şirketlerini buluşturan Etohum, 2013 yılının potansiyeli yüksek 15 girişimini açıkladı. Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde duyurulan 15 girişim şu isimlerden oluşuyor: Etkitakip, Clover Games, Obilet, Mortaki, Otoredi, Ehil.com, İşkolig, Stajyeri.com, iyiuygulama.com, Kidomini, Cizgitsin, Sharebugg, abcde, Gani Para ve Picus Güvenlik.

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, girişimcileri desteklemek, internet ekosisteminin yaratılması ve gelişmesi adına girişimcilerle yatırımcılar için ticari bir pazar yeri oluşturmak doğrultusunda kurulan Etohum’un düzenlediği “Etohum Girişimcilik Zirvesi” 26 Ocak tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Bu zirvede, 2013 yılının potansiyeli yüksek girişimlerinden oluşmuş Etohum 15 listesi açıklandı. Ayrıca, Hürriyet Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, Marjinal Porter Novelli Ajans Başkanı Asuman Bayrak, Novida Stratejik Yönetim Hizmetleri Kurucusu Işık Aydın Deliorman, Endeavor’dan Aslı Kurul, Girişim Fabrikası’ndan Ozan Sönmez, Citus Data’dan Umur Çubukçu ve 10.000 Kadın Girişimci Programı’ndan İmge Kaya Sabancı da zirveye konuşmacı olarak katıldı.

Zirvede açıklanan girişimciler, yatırım görüşmelerine başladı. Bu yıl seçilen Etohum 15 girişim, Antalya Rixos Downtown Oteli’nde pek çok yabancı ve yerli yatırımcının katılımıyla 15-17 Şubat tarihleri arasında yapılacak 3 günlük “Startup TurkeyEtohum Kampı’na da katılacak.

Etohum, 15 listesini oluşturmak ve yatırım yapılacak internet girişimcilerini belirlemek için detaylı bir çalışma gerçekleştirmiş. Etohum’da 2012 yılında 50’nin üzerinde toplantı yapılmış ve bu toplantılara 10.000’e yakın girişimci katılmış. Yeni ekonomiyle ilgili 1500’e yakın girişimin başvurduğu Etohum, ilk aşamada belirlenen 300 adayla yüz yüze görüşmeler yaparak 40 girişimlik bir ön liste oluşturulmuş. Bu kısa listedeki girişimciler, ocak ayı içinde Etohum seçim ekibi ve yatırımcılarına çeşitli sunumlar yapılmış.

Başarılı girişimcileri yatırımcılarla buluşturarak yeni ekonominin hareketlenmesinde aktif rol oynayan Etohum, 2013 yılında, Etohum Yatırım A.Ş. ile Etohum 40'a seçilen girişimlere şubat ve mart ayı içerisinde yatırımlar yapacak.

İşte Etohum 15 Listesini Oluşturan Girişimler:

Çiz Gitsin: Murat Deligöz tarafından kurulan Angelfish Games sosyal ve mobil oyunlar geliştirmeye odaklanmış bir oyun şirketi. Tanınmış mobil oyunu “Draw Something”in Türkçe uyarlaması olan “Çiz Gitsin”i üretmiş. “Çiz Gitsin” Türkiye’de Apple Appstore’da 1 numaraya oturarak hit olmuştur. 3 aylık sürede Çiz Gitsin” 250.000 kere indirilmiş.

Ehil.Com: Cenk Duran ve Burak Keskik tarafından kurulan Ehil.com tüketicilerin ev geliştirme ihtiyaçları için işinde ehil ve lokal hizmet sağlayıcılara zahmetsizce ulaştığı, hizmet sağlayıcıların da daha az pazarlama bütçesiyle hedefledikleri müşterilere erişebildiği bir internet platformu.

MorTakı: Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun Emir Uluğ tarafından kurulan Mortaki.com kişiselleştirilmiş takı ve mücevher üreticisi bir e-ticaret sitesi. Müşterilerin 24.000'e yakın kombinasyon seçeneği arasından diledikleri tarzda, diledikleri metal ve taşla kendi takı ve mücevherlerini tasarlamaları fikri üzerine oluşturulmuş.

ShareBugg: Tolga Canözkan, Ozan Küçük ve Baturay Tok tarafından kurulan ShareBugg, kullanıcılarının gerçek hayatta yaşadıkları deneyimleri sosyal medya üzerinden yakınları ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan, yeni bir akıllı telefon uygulaması. Markalar, ShareBugg’ın sosyal medya üzerindeki kulaktan kulağa yayılma etkisini kullanarak marka elçileri yaratabilmekte ve müşterilerinin bağlılığını artırabilmekte.

StajYeri.Com: Stajyeri, Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri Onat Benli ve Kemal Aydın tarafından kurulmuş. Site, staj yapan öğrencilerin meslek liseleri ve işletmeler tarafından doldurulması gereken standart raporlarını SAAS olarak girmelerini sağlayan bir internet iş modeli.

ABCDE: Taylan Özdere tarafından kurulan ABCDE bir online üniversite hazırlık hizmeti. En iyi test materyallerini algoritmalar yardımıyla kişiselleştirerek sunar ve öğrencinin zayıf olduğu noktaları iyileştirmeyi hedefleyerek, üniversiteye girişte adaylara net bir rekabet avantajı sağlayabilir.

Gani Para: Bora Ünal ve Berkay Ünal tarafından kurulan Ganipara şirketlerin veya bireysel kullanıcıların birkaç dakika içinde sanal mağazalarını açmalarını sağlayan bir e-ticaret platformu. Ganipara ile ücretsiz, kendinize ait sanal mağazanızı anında açabilir, ürünlerinizi Ganipara mağaza arayüzünden, var olan web sitenizden, hatta Facebook ve sosyal ağlardan satabiliyorsunuz.

Clover Game Studio: Yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun Metin Bayram, Murat Uğur Kurt ve Yiğit Türkeri tarafından kurulmuş. Bu kapsamda, ilk oyunları “Reveal The Maze”le Apple Store’da 1.000.000’dan fazla indirilme rakamına ulaşmışlar.

İyi Uygulama: Erdi Maden ve Ender Ayna tarafından kurulan İyiuygulama kullanıcı deneyimi ve etkileşimleri ile zenginleşen ve üyelerine en doğru ve en avantajlı mobil uygulamaları sunan sosyal bir uygulama platformu. İyiuygulama öneri motoru, üyelerin halihazırda kullandıkları uygulamaları, sosyal alışkanlıklarını ve davranış modellerini, aynı zamanda arkadaşlarının deneyimlerini de baz alarak sürekli öğrenen bir yapıda çalışıyor.

EtkiTakip.Com: ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışmış dört yüksek bilgisayar mühendisi Gencay K. Evirgen, Umut Eroğul, Çağatay Çallı ve Can Eroğul tarafından kurulmuş, Türkçe içerik analizi konusunda çalışan bir mühendislik girişimi. Etkitakip bu konuda yaptığı çalışmaları gerçek zamanlı ve otomatik sosyal medya takibi ve analizi konusunda bir ürün haline getirmiş.

Picus Security: Bilişim güvenliği ürünlerinin analiz ve denetimi alanında yenilikçi yöntem ve teknolojiler geliştiren Picus Security, Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulmuş. Kurucu ekibin bilgi güvenliği ve yazılım geliştirme alanında 10 yılı aşkın tecrübeleri yanında, bilişim sistemleri alanında ODTÜ’de devam etmekte olan bir doktora çalışmaları da bulunmakta.

oBilet.com: 60'ın üzerinde otobüs firmasının biletini tek bir platformda toplamakta. Sistem, firmaları bir araya getirip kullanıcıya istediği zaman aralığındaki en uygun fiyat seçeneğini sunmakta. Bilkentli Endüstri Mühendisleri Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından kurulan oBilet, Prof. İhsan Sabuncuoğlu’nun da danışmanlığında “Bilkent Cyberpark” bünyesinde kurulmuş.

Otoredi: H. Gürkan Gürsoy ve Yiğit Nalkıran tarafından kurulan Otoredi.com müşterilerine online araç kiralama hizmeti sunan bir platform. Araç kiralama ihtiyacı olan müşterilere, geniş araç seçenekleri arasından en uygun fiyatlı, isteklerine en uygun özelliklere sahip aracı seçip kolayca rezervasyon yapmalarını sağlamakta.

İşkolig: Barış Bilgiç tarafından kurulan İşkolig, çalışanların şirketler ve işler hakkında kimlik belirtmeden (anonim olarak) bilgi paylaşabildiği ve bilgi alabildiği, şirketlere içeriden bakış sağlayan, ücretsiz bir kariyer topluluğu.

Kidomini: Memet Baygün tarafından kurulan Kidomini “yeni gibi” olan dünya markası çocuk ürünlerini yüzde 80’e varan indirimlerle sunmakta. Kidomini, çocukların hızla büyümesi sebebiyle kullanım ömürleri çok kısa olan bu ürünleri, nakit ödemeye, hediye çeklerine veya sosyal sorumluluk projelerine yapılacak bağışlara dönüştüren bir e-ticaret projesi.

Etohum kaynaklı haberimizi Girişim Haber ekibi olarak desteklenmek ve yatırım yapılmak üzere seçilen ilk 15 girişimin girişimcilerini tebrik ediyor, girişimleri ve girişimcileri ilgi ve bilginize sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor