EY, Türkiye'de Yılın Girişimcisini Seçiyor, Dünyaya Sunuyor!

Ernst & Young’ın dünya çapında gerçekleştirdiği “Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. 13 Şubat’ta yapılan jüri toplantısının ardından, birçok aday arasından son beşe kalan finalistlerden biri “Yılın Girişimcisi” seçildi. Monte Carlo’daki dünya finalinde, Türkiye’yi temsil edecek olan “Yılın Girişimcisi”, 21 Şubat’ta açıklanacak. Yarışma, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor. Detaylar haberimizde..

Ernst & Young’ın dünya çapında gerçekleştirdiği “Yılın Girişimcisi”  yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. 13 Şubat’ta yapılan jüri toplantısının ardından, birçok aday arasından son beşe kalan finalistlerden biri “Yılın Girişimcisi” seçildi.

Monte Carlo’daki dünya finalinde, Türkiye’yi temsil edecek olan “Yılın Girişimcisi”,  21 Şubat’ta açıklanacak. Yarışma, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor.

Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın Türkiye’de sekizincisini, Hürriyet Gazetesi’yle birlikte, Endeavor Türkiye ve CNN TÜRK’ün katkılarıyla düzenlediği Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi yarışmasında son aşamaya gelindi. 13 Şubat’ta yapılan jüri toplantısında ön elemeyi geçerek son beşe kalan finalistler; Arzum Elektrikli Ev Aletleri San ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Kolbaşı, Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay, Tiryaki Agro Gıda San. Tic. A. Ş. Genel Müdürü Süleyman Tiryakioğlu, Erbak-Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakkı Erbak, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ömer Kızıl ve E- Bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş girişimcilik öykülerini jüriyle paylaştılar.

Medya, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri, finalistlerde, girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterleri değerlendirdi.

21 Şubat 2013 tarihinde açıklanacak olan “Yılın Girişimcisi”, 6-9 Haziran 2013 tarihlerinde Monte Carlo’da düzenlenecek “World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

İş yaşamında başarılara imza atan girişimcileri ödüllendirmek ve dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek için 1986 yılında ABD’de başlatılan ve bugün 50 ülkede 140’dan fazla şehirde düzenlenen “Yılın Girişimcisi” yarışması, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor.

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in başkanlık yaptığı jüride, CNN TÜRK Genel Müdürü Barış Tünay, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Borak, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ertuna, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bayazıt Danışmanlık Kurucusu Tayfun Bayazıt ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yer alıyor.

Bir önceki “World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasında Türkiye’yi Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu temsil etmişti.

Yılın Girişimcisi Yarışması 2012 Finalistleri

1. Finalist: Murat Kolbaşı / Arzum Elektrikli Ev Aletleri San ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü

1966 İstanbul doğumlu olan Murat Kolbaşı, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Öğrenciliğinin ilk iki yılında o zamanki adıyla Güney İthalat olan Arzum’da İzmir bölge satış temsilcisi olarak çalışmaya başladı ve ilk ticari tecrübelerini bu şekilde kazandı ve sonrasında iş geliştirme, dış ticaret birimlerini yönetti.

1996 yılında şirket Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmesiyle satış ve pazarlama stratejileri geliştirerek, ARZUM markasının ülke çapında büyümesine ve yayılmasına profesyonel katkıda bulundu.

2008 yılı itibariyle Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Aynı yıl dünyanın önde gelen İngiliz yatırım firmalarından “Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş.” ile ortaklık kurulmasında önderlik ederek ARZUM’un, sektöründe dünya çapında tanınan öncü bir firma olması yolunda ilerlemesine katkıda bulundu. DEİK İş Adamları Konseyi Üyesi, İTO Meclis Üyesi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi.

2. Finalist: Dr. Şükrü Bozluolçay / Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Samsun 1958 doğumlu Dr. Şükrü Bozluolçay lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İhtisasını yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nükleer Tıp üzerine yaptı. 1989-90 yılında ilk şirketi MNT’yi kuran Bozluolçay, yaklaşık 20 yıldır  ağırlıklı olarak sağlık sektöründe hizmet sağlayıcılığı içeren, imalatçı ve servis veren şirketleriyle Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine  devam etmekte. Evli ve 2 çocuk babası Bozluolçay, halen TÜSİAD’ın "Sağlık Çalışma Grubu"nun başkanlığını yapıyor.

 

3. Finalist: Süleyman Tiryakioğlu / Tiryaki Agro Gıda San. Tic. A.Ş.  Genel Müdürü

Tiryaki Agro Gıda, 1980 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep'te kurulan ve genel merkezi İstanbul'da bulunan şirket, 80 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye'nin önde gelen tarım ve tedarik zinciri şirketlerinden biri haline gelen Tiryaki AŞ, 1 milyar 20 milyon dolar cirosu ile Türkiye'nin tarımsal ürünler sektöründeki en büyük özel şirketi ve aynı zamanda 2010 yılı Fortune 500 araştırmasına göre Türkiye'nin en büyük 65. firması konumunda bulunuyor. Tiryaki, uluslararası portföy yönetim şirketi Investcorp Türkiye'ye ilk yatırımını Tiryaki ile yaparak 2010 yılında şirket ortağı olmuş. Bunun yanında 2012 yılının başında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ilave ortaklık yapılmış.

4.Finalist: Halil Erdoğmuş / E-Bebek Genel Müdürü

1969 Uşak doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Halil Erdoğmuş; İstanbul Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. Halil Erdoğmuş, 1991 yılında İstanbul da Türk Mitsui Bank A.Ş Operasyon bölümünde kariyerine başladı.  Sonrasında Genel Müdür yardımcısı pozisyonunda kariyerine devam eden Erdoğmuş; 8 milyon $ iş hacmi olan tekstil sektörünün önde kuruluşu Erteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketinde bütçe ve finansal planlamasının yürütülmesi ve Genel Koordinatörlük görevlerinde rol aldı.  1992 yılında Uşak ilinde ilk ve Türkiye’nin 6. özel radyosu olan Uşak Radyo TV. A.Ş yi kurdu. 2000 yılı Mayıs ayı itibari ile kurduğu “En Ucuz Pazarlama ve Telekomünikasyon Şirketi”nin bünyesinde hayata geçen, yılda 20 milyon USD üzerinde iş hacmine sahip E-bebek ve ilk kişisel işletme girişimi olan Er sigorta’nın, CEO ve kurucusu.

5.Finalist: Mehmet Hakkı Erbak & Mehmet Ömer Kızıl / Erbak-Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Hakkı Erbak, 1950 yılında Bursa'da doğdu. Lise 2'ye kadar Saint Joseph Lisesi'nde okudu. Daha sonra Bursa İktisadi Ticari İlimler Akademisi'den mezun oldu. Nancy lUT'de Gıda Teknolojisi’nin bitirdi. Erbak-Uludağ meşrubatlarının kurucusu Mehmet Hakkı Erbak'ın torunu ve 3. kuşak olan Nuri Erbak Bey'in çocuğu.  Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Hakkı Erbak, halen Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte.

Mehmet Ömer Kızıl, efsane Uludağ Gazoz’un formülünü bulan dede Nuri Erbak’ın torunu, Nuran Kızıl’ın oğlu ve Uludağ Limonata’nın mucidi. 1971 doğumlu Mehmet Ömer Kızıl, Bursa Anadolu Lisesi’nden sonra Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirip, Sabancı Üniversitesi’nde MBA yaptı. Kendisini hayal gücü gelişmiş, hataları görebilme konusunda çok dikkatli, pazarlama konusunda uzman bir yönetici olarak gören Mehmet Ömer Kızıl, halen Uludağ İçecek A.Ş.’nin satış ve pazarlamalarından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapmakta.

Ernst & Young Hakkında

Ernst & Young, denetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetlerinde global bir lider. 167.000 Ernst & Young çalışanı ortak değerleri ve kaliteye olan sarsılmaz inançları doğrultusunda hizmet vermekteler. Ernst & Young; çalışanlarının, müşterilerinin ve içinde bulunduğu geniş çevrelerin potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olarak fark yaratmakta. Ernst & Young, her biri ayrı birer tüzel kişiliğe sahip Ernst & Young Global Limited’e üye firmalardan oluşan global bir organizasyon olup, tüm hizmetlerini bu üye firmalar tarafından sunmakta. Ernst & Young Global Limited, sınırlı sorumlu bir Birleşik Krallık şirketi olup, müşteri hizmeti sunmamakta. Organizasyon hakkında daha detaylı bilgi için, lütfen www.ey.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ernst & Young kaynaklı alıntı habermizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor