EY'nin "Yılın Girişimcisi" Ödülü Dr. Şükrü Bozluolçay'ın!

Ernst & Young’ın dünya çapında gerçekleştirdiği ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen “Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. 21 Şubat’ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesinde, “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Dr. Şükrü Bozluolçay, Monte Carlo’daki dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek… Detaylar haberimizde..

Ernst & Young’ın dünya çapında gerçekleştirdiği ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen “Yılın Girişimcisi”  yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. 21 Şubat’ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesinde, “Yılın Girişimcisi”  ödülünü alan Dr. Şükrü Bozluolçay, Monte Carlo’daki dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek…

Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young ve Hürriyet Gazetesi tarafından bu yıl Türkiye’de sekizinci kez düzenlenen “Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi” yarışmasının birincisi Çırağan Sarayı’nda düzenlenen görkemli gala gecesinde açıklandı. “Yılın GirişimcisiBozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay ödülünü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün elinden aldı. Dr. Şükrü Bozluolçay, 6-9 Haziran 2013 tarihleri arasında Monte Carlo’da düzenlenecek “World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Ernst & Young Türkiye’nin, Hürriyet Gazetesi ile birlikte, Endeavor Türkiye ve CNN TÜRK’ün katkılarıyla düzenlediği organizasyonda, “Yılın GirişimcisiDr. Şükrü Bozluolçay, medya, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan yarışma jürisi tarafından girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda birinci seçildi.

Türkiye’yi Monte Carlo’da temsil edecek olan“Yılın GirişimcisiBozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay, “Türk insanının girişimcilik ruhunu bu güzel organizasyonla ödüllendiren Ernst & Young’a ve başarımızın arkasında bulunan tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm finalistleri de özverili çalışmalarından dolayı ayrıca kutluyorum” dedi.

Büyük Ekonominin Yolu Daha Fazla Girişimci Çıkarmaktan Geçiyor

Girişimciliğin ve girişimciliğe sağlanan desteğin önemine dikkat çeken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “ Ernst & Young yaklaşık 50 ülkede düzenlediği bu organizasyonla fark yaratarak girişimcileri dünya sahnesine taşıyor. Türkiye’de 8 senedir gerçekleştirilen ‘Yılın Girişimcisi Yarışması’nda seçilen girişimcilere baktığımızda ne kadar isabetli kararlar verildiğini anlayabiliyoruz. Hükümet olarak hedefimiz, 5 bin genci girişimcilik konusunda cesaretlendirmek ve Türkiye’nin 100’üncü yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almasını sağlamak. Bu hedef doğrultusunda birçok girişimci ortaya çıkacaktır. Türk toplumu Avrupa’ya göre daha fazla risk almayı seviyor. Eğer biz bu yanımızı girişimcilikle birleştirirsek, bu topraklardan nice girişimciler dünyaya açılacaktır.” dedi.

Ülkemizdeki Girişimcilerin Daha Fazla Desteğe İhtiyaçları Var

Ödül töreninde bir konuşma yapan Ernst & Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, bu organizasyonla 26 yıl içerisinde dünyanın en başarılı ve en yenilikçi yüzlerce girişimcisine ödül verildiğini, NASDAQ’ın ilk 100 şirketinin yarısından fazlasının Ernst & Young Yılın Girişimcisi Yarışması’nı kazandığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bu güne kadar Dell Computer, Amazon.com, Starbucks, Sun Microsystems, Time Warner Telecom, America Online, gibi dünya devi şirketler bu prestijli ödülün sahibi oldu. Türk markalarının dünya markalarıyla rekabet edebilmesi için girişimcilerimizin daha fazla desteklenmesi gerekiyor. 2023 yılı hedeflerimiz içerisinde yer alan ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olma isteğimizin yolu da girişimcilikten ve küresel markalar oluşturmaktan geçiyor. Yılın Girişimcisi programı, Türk markalarının ve girişimcilerinin dünya platformuna geçebilmesine olanak sağlıyor. Finalistlerimiz küresel Entreprenur of The Year  ağının bir parçası olacak ve dünya çapında iş bağlantıları kurma, pazardaki diğer firmalara model oluşturma olanaklarına kavuşacak.

Ödülün tek bir başarıya verilmediğini, girişimcilik ruhunu ve cesaretini desteklediklerini belirten Jüri başkanı Doğan Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Ernst & Young’ın bu projesiyle ilk karşılaştığımda çok heyecanlandım ve ülke olarak böyle bir projeye ihtiyacımız olduğunu düşündüm. Bu projelere destek vererek toplum içerisinde girişimciliği özendirmeye çalışıyor, Türkiye’de var olan girişimcilik ruhunu daha da arttırmaya çalışıyoruz. Ernst&Young'a bu yarışmayı Türkiye'ye getirerek yaptığı değerli hizmeti için tüm girişimcilerimiz adına takdirlerimi sunuyorum ” dedi.

“World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi" Hakkında

İş yaşamında başarılara imza atan girişimcileri ödüllendirmek ve dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek için 1986 yılında ABD’de başlatılan ve bugün 50’nin üzerinde ülkede 140’dan fazla şehirde düzenlenen “Yılın Girişimcisi” yarışması, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli ödül programı olarak kabul ediliyor. Son 2 yılda girişimcilik yarışması birincileri, %18’lik bir büyüme ile 51 ülkede 304.000’in üzerinde bir istihdam sağladı.

2013 Yılın Girişimcisi Finalistleri Kimlerdi?

Arzum Elektrikli Ev Aletleri San ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Kolbaşı, Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay, E- Bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, Erbak-Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakkı Erbak ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ömer Kızıl ile Tiryaki Agro Gıda San. Tic. A. Ş. Genel Müdürü Süleyman Tiryakioğlu.

Yılın Girişimcisi” Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay Hakkında

Samsun 1958 doğumlu Dr. Şükrü Bozluolçay lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İhtisasını yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nükleer Tıp üzerine yaptı. 1989-90 yılında ilk şirketi MNT’yi kuran Bozluolçay, yaklaşık 20 yıldır  ağırlıklı olarak sağlık sektöründe hizmet sağlayıcılığı içeren, imalatçı ve servis veren şirketleriyle Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine  devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası Bozluolçay, halen TÜSİAD’ın "Sağlık Çalışma Grubu"nun başkanlığını yapıyor.

2013 Yılın Girişimcisi Jürisi Kimlerden Oluştu?

Doğan Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in başkanlık yaptığı jüride, CNN TÜRK Genel Müdürü Barış Tünay, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Borak, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ertuna, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bayazıt Danışmanlık Kurucusu Tayfun Bayazıt ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yer aldı.

“Dünya Yılın Girişimcisi" Organizasyonunda Türkiye’yi Daha Önce Kimler Temsil Etti?

Monte Carlo’da düzenlenen “World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasında Türkiye’yi; 2010’da Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, 2009’da Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, 2008’de ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2007’de Mavi Giyim CEO’su Ersin Akarlılar, 2006’da Goldaş CEO’su Sedat Yalınkaya, 2005’de Alara Tarım CEO’su Kerim Taner, 2004’te ise Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu temsil etmişti.

Başarısından dolayı Dr. Şükrü Bozluolçay'ı tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor