Sağlıkta Oyunun Kurallarını Değiştiren İş Modelleri Aranıyor!

İlaç firması Boehringer Ingelheim ve sivil toplum kuruluşu Ashoka, "Sağlıkta Dönüşüm: Oyunun Kurallarını Değiştiren İş Modelleri" konusuyla bir yarışma başlatıyor. Sağlık konusunda "fark yaratan" bir projesi olan herkes yarışmaya katılabilecek. Boehringer Ingelheim ve Ashoka, Ashoka Changemakers® online platformunu kullanarak dünyanın dört bir yanından sağlık alanının kilit sorunlarını çözümleyen iş modellerini ortaya çıkarıyor. “Sağlıkta Dönüşüm: Oyunun Kurallarını Değiştiren İş Modelleri” adıyla düzenlenen online Changemakers® yarışmasına 10 Nisan 2013 tarihine kadar tüm birey, grup ve sivil toplum kuruluşları katılabiliyor. Detaylar haberimizde..

Boehringer Ingelheim ve Ashoka, Ashoka Changemakers® online platformunu kullanarak dünyanın dört bir yanından sağlık alanının kilit sorunlarını çözümleyen iş modellerini ortaya çıkarıyor. “Sağlıkta Dönüşüm: Oyunun Kurallarını Değiştiren İş Modelleri” adıyla düzenlenen online Changemakers® yarışmasına 10 Nisan 2013 tarihine kadar tüm birey, grup ve sivil toplum kuruluşları katılabiliyor.

Boehringer Ingelheim Güney Avrupa Başkan Yardımcısı ve Daha Fazla Sağlık Yönetim Kurulu Başkanı Jean Scheftsik de Szolnok, “Özellikle gelişmiş ülkelerdeki geleneksel sağlık sistemlerinde; hizmet verenler, sigorta şirketleri ve kamu kuruluşları gibi temel aktörler birbirinden kopuk bir şekilde, yeterince iletişim ve işbirliği içinde olmadan çalışıyorlar. Bu farklı aktörlerin birbirinden ayrı çalışması, sağlık sistemlerinin hastalar ve toplum için gerçek değerler oluşturmasını engelliyor. Sağlıkta dönüşüm yaratmak için, sağlık sistemlerindeki temel aktörler arasındaki ayrımları aşan, yenilikçi iş modellerine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Sağlıkta Dönüşüm Changemakers® yarışması, gelişmekte olan ülkelerde de sağlık sistemlerini dönüştürmeyi, kaynak sıkıntısı, aktörlerin sağlık sorunlarının çözümüne yönelik irade eksikliği ve sektörler arası (kamu, özel sektör ve sivil toplum) iletişim kopukluğu gibi sorunları ele alan iş modellerini desteklemeyi hedefliyor.

Sağlıkta Dönüşüm Changemakers® yarışması tasarlanırken 2012 yılında düzenlenen Daha Fazla Sağlık Changemakers® yarışmasının bulguların ve ortaya koyduğu sonuçların temel alındığını belirten Ashoka Başkanı Diana Wells, “Geçen yılki Changemakers® yarışması dünyada sağlık sorunlarına sistematik çözümler getiren sosyal girişimcilerin bilgi birikimlerini ortaya koymuştu. Hep birlikte sosyal girişimcilerin özellikle pratisyen hekim ve sağlık personeli eksikliklerini gidermedeki yaratıcı yöntemlerini ve gerek kırsal gerekse kentsel bölgelerde yaşayan düşük gelirli nüfusa yönelik geliştirdiği yenilikçi sağlık hizmetlerini görmüştük. Sağlık alanında yeni çözümleri keşfetmek için bir kez daha Boehringer Ingelheim ile işbirliği yaptığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yarışma kapsamında toplamı 85 bin ABD doları bulan maddi destek ve dereceye giren başvuruların iş modellerini geliştirmelerini sağlamak üzere danışmanlık destekleri verilecek. Dereceye giren başvuru sahipleri ayrıca, bulundukları ülkelerdeki Boehringer Ingelheim ofisleriyle de bir araya gelerek işbirlikleri geliştirme imkanı bulacaklar.

Detaylı bilgi ve katılım için www.changemakers.com/healthbiz adresini ziyaret edebilirsiniz.

Boehringer Ingelheim Hakkında

Boehringer Ingelheim, dünyanın önde gelen 20 ilaç şirketinden biridir. Genel merkezi Almanya’nın Ingelheim kentinde bulunan şirket, dünya genelinde 145 iştiraki ve 44.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Aile şirketi olarak kurulduğu 1885 yılından bu yana kendini insan ve hayvan ilaçları için yüksek tedavi değeri olan yepyeni ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlamasına adamıştır.

Sosyal sorumluluk konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmek Boehringer Ingelheim kültürünün önemli bir parçasıdır. Sosyal projelere olan bağlılık ve tüm çalışanlarını önemseme, saygı, eşit fırsatlar, kariyer ve aile yaşamı arasındaki denge ortak işbirliğinin temelini oluşturmaktadır. Çevre koruması ve sürdürülebilirliği Boehringer Ingelheim’in girişimlerinde her zaman ana odak noktası olmuştur. Boehringer Ingelheim ile iligili daha fazla bilgi için www.boehringer-ingelheim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ashoka ve Changemakers® Yarışmaları Hakkında

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, Changemakers® yarışmaları yoluyla benzer ilgi alanlarından yenilikçi sosyal girişimcileri buluşturuyor ve fikir ve projelerini maddi ve manevi olarak destek destekliyor. Changemakers® şimdiye dek 125 ülkeden 10.000'i aşkın fikir ve projeye 600 milyon ABD dolarından fazla kaynak aktardı. Şu anda ise bünyesinde başta sağlık, kadın ve teknoloji ile yerel ekonomilerin güçlendirilmesi konularında açık yarışmalar ve diğer konularda sayısız fırsat bulunuyor. Detaylı bilgi için www.changemakers.com  (Websitesi İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Almanca, Arapça ve Çince dillerinde yayınlanabilmektedir.)

Haberimizi sağlık sektörü ile ilgilenen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor