Türk Girişimcisi 2013 Yılına ve Geleceğe Umutla Bakıyor!

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Türkiye Ekonomisi 2012 değerlendirmesi ve 2013 Beklentileri' konulu panel dün İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Konferansa İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erken ve İGİAD Başkanı Şükrü Alkan katılırken, konuşmacılar arasında LC WAİKİKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap KÜÇÜK, Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı ( ANKA Teknoloji Üniversitesi) mütevelli heyeti üyelisi Dr. Cemil Ertem ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren yer aldı. Detaylar haberimizde..

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Türkiye Ekonomisi 2012 değerlendirmesi ve 2013 Beklentileri' konulu panel dün İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşti.

Konferansa İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erken ve İGİAD Başkanı Şükrü Alkan katılırken, konuşmacılar arasında LC WAİKİKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap KÜÇÜK, Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı ( ANKA Teknoloji Üniversitesi) mütevelli heyeti üyelisi Dr. Cemil Ertem ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren yer aldı. Açılış konuşmasını yapan İGİAD Başkanı Şükrü Alkan, Türkiye ekonomisinin gösterdiği ekonomik performansın her geçen gün ivme kazandığını belirterek, Türk girişimcisinin 2013 yılından umutlu olduğunu ifade etti. Hükümetin koyduğu 2023 vizyonu çerçevesinde iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirten Alkan "Bu hedefler doğrultusunda ıskalamamamız gereken en önemli konu 'insanı merkezli olmak. Biz kurulduğumuz günden bu yana girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Başarıya ulaşmak için iş dünyası olarak 'insan merkezli' düşünülmesi gerektiğinin biliyoruz. Bu devamında başarıyı getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Tektil ve İnşaatın Yıldızı Parlayacak

İGİAD'ın 7 tane alt sektör kurulu olduğunu değinen Alkan, bu kurulların Türkiye ekonomisinin gidişatını sentezleme konusunda gösterge niteliği taşıdığını ifade etti. Dernek bünyesinde bulunan Makine ve İnşaat sektörü kurulu ile istişarelerde bulunduklarını belirten Alkan şöyle devam etti: "Kurul toplantılarında Türkiye inşaat ve tekstil sektörünün yıldızının parlayacağı sinyalleri veriliyor. Kentsel dönüşüm ve Kanal İstanbul gibi projeler bizim inşaat sektörü oyuncularımızı oldukça heyecanlandırıyor. Ancak sektörde ciro bazda büyüme konusunda bir yavaşlama olduğu ve kredili satışlarda bazı olumsuz durumlar yaşandığı görülüyor. Bir diğer kurulumuz tekstil sektör kurulu bu sektörün en büyük sorunu ise kalifiye eleman eksikliği. Bir de karşılıksız çek sayısının arttığını görüyoruz. Bunun dışında cirolarda bir artış olsa da karların düştüğü bir gerçek. Ancak genel olarak inşaat ve tekstil sektörün 2013 yılı ile ilgili beklentileri oldukça olumlu.

Alkan ayrıca, Bakanlar Kurulu'na yaptıkları başvuru üzerine dernek isminin başına 'Türkiye' takısının getirildiğini belirterek, bundan sonra İGİAD'ın; Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (TİGİAD) olarak faaliyetlerine devam edeceği bilgisini verdi.

Konfeksiyon Atölyesinden Zirveye Yolculuk

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de girişimciliğin önemine işaret ederek, şirketin gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Başarılı olmak ve devamlılık için işe odaklanmak ile çalışmak gerektiğini söyleyen Küçük, Zeytinburnu’nda konfeksiyon ve fason üretimi yapan bir firma iken LC Waikiki’nin Avrupa’nın en önemli markalarından biri haline geldiğini söyledi. Küçük, Fransız firmanın tüm lisanslarını satın aldıklarını ve markayı dünya markası haline getirdiklerini söyledi. Sektörü çok iyi takip ettiklerini dile getiren Küçük, başarılı ve başarısız sektördeki bütün firmaları incelediklerini söyledi. Bütün bunları kendi başarıları ve süreklilikleri için değerlendirdiklerini ifade eden Küçük, sektördeki bilgi ve tecrübelerden hep faydalandıklarını kaydetti. Kendi bildikleri işin dışında başka bir sektörle ilgilenmediklerini dile getiren Küçük “Sadece işimize markamıza odaklandık. İşletme sermayesi ve nakit akışına nakit yönetimine önem verdik. Değişim ve inovasyondan yana olduk. Sürekli kendimizi işimizi kalitemizi çeşidimizi yenileyecek çalışmalar içinde olduk. Eleman eğitimi ve kalitesine önem verdik. Kendi insan kaynakları eğitim birimimizi kurduk.Dünya konjonktürünü ülke ekonomisini yakından takip ederek tedbirleri önceden almaya çalıştık. Müşteri şikayetlerini önemsedik ve anında cevap verdik. İnsan kalitesine eğitimine önem verdik. Müşteri memnuniyetini önemsedik. Çalışanlarımızın memnuniyeti de bizim için önemli. Kaliteden taviz vermedik. Sabır ve sebatla hep çalıştık ve işimizi severek yaptık yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Ortadoğu'da İyi Konumlanırsa Süper Güç Olur

Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı ( ANKA Teknoloji Üniversitesi) mütevelli heyeti üyelisi Dr. Cemil Ertem ise Avrupa'da yaşanan ekonomik krize karşın Ortadoğu bölgesinde, enerji potansiyelinin vermiş olduğu güç ile yeni bir dünya düzeni kurulduğunu söyleyen Ertem, Suudi Arabistan ve Irak örneğini verdi. Irak'ın ortaya çıkmamış doğalgaz rezervinin Türkiye'nin 300 yıllık enerji tüketimini karşılayabilecek potansiyel sahip olduğunu ifade eden Ertem "Burada çok hızlı bir tüketim toplumu doğacak. Bu Türkiye için çok önemli bir fırsat. Türkiye bu bölgede iyi konumlanıp kartlarını iyi oynarsa dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmaması içten bile değil" dedi. ABD'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmasını 'imkansız' olarak değerlendiren Ertem, önümüzdeki süreçte yeni bir Avrupa Birliği kurulacağını ve kurulan birliğin sırtını Türkiye'ye yaslayacağını söyledi. Yeni olası Avrupa Birliği'nin doğu eksenli olacağına dikkat çeken Ertem, enerji zengini olan ülkelerin yeni dünya düzenine yön vereceğini söyledi.

Avrupa'da Kendi Öz Eleştirimizi Yapar Duruma Geldik

Prof. Dr. Erdoğan ALKİN da Türkiye ekonomisinin gösterdiği ekonomik performans ile hem Türkiye'de hem de dünyada Türkiye'ye bakışın olumlu yönde değiştiğini dile getirdi. Katıldığı konferanslardaki izlenimlerini anlatan Alkin "Avrupa bizden süslü cümlelerle bahsederken, bizim iş adamlarımız ve bürokratlarımız Türkiye ekonomisinin risklerinden söz ediyor. Temkinli davranıyorlar. Bu güzel bir şey. Eskiden olsa yanlışlarımızı örtmek için kılı kırk yarardık. Şimdi kendi öz eleştirimizi yapıyoruz" dedi.

İGİAD ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiyi www.igiad.com web adresinde bulabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor