Aile Şirketleri TAİDER Olarak Bir Çatıda Toplanıyor!

Türkiye’nin birçok ilinden 40’ın üzerinde aile şirketi bir araya gelerek Aile İşletmeleri Derneği’ni (TAİDER) kurdu. Aile şirketleri için dinamikleri anlamak ve başarılı yönetilmek, gelişim, organizasyon, kurumsallaşma, sürdürülebilirliği sağlamak gibi konularda bilgi üretmek, en güncel eğitimleri edinmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla faaliyete başlayan TAİDER, 40’ın üzerinde şirketin katılımı ile kuruluş aşamasını tamamladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin birçok ilinden 40’ın üzerinde aile şirketi bir araya gelerek Aile İşletmeleri Derneği’ni (TAİDER) kurdu. Aile şirketleri için dinamikleri anlamak ve başarılı yönetilmek, gelişim, organizasyon, kurumsallaşma, sürdürülebilirliği sağlamak gibi konularda bilgi üretmek, en güncel eğitimleri edinmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla faaliyete başlayan TAİDER, 40’ın üzerinde şirketin katılımı ile kuruluş aşamasını tamamladı.

Türkiye’nin birçok ilinden aile şirketlerinin katılımı ile kurulan dernek, is sahibi aileler arası işbirliği, dayanışma, paylaşım ve iletişim ağı yaratmayı hedefliyor.

İlk Yönetim Kurulu Belirlendi

TAİDER geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirdiği kurucular toplantısında, yönetim kurulunu seçti.  Yönetim Kurulunda, Şerife İnci Eren (İnci Holding), Meral Ekmekçioğlu (Kilsan), Şükrü Ünlütürk (Sun Tekstil), Seyda Akdurak (Söke Değirmencilik), Fahrettin Gülener (Er Metal), İrem Oral (Odak Group), Uğur Paksoy (Turunçgil Ziraat) yer aldı.

TAİDER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Şerife İnci Eren konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bizler ve ortak değerleri paylaştığımız aile şirketi sahibi dostlarımız, ülkemizdeki aile şirketleri arasındaki deneyimlerin paylaşılması için fırsatlar yaratmak üzere gönüllü olduk. Ülkemizde aile şirketlerinin kurumsallaşması ve sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, kalkınmamıza katkıda bulunmayı amaçlamaktayız” dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri ise, girişimin tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir hareketi başlatmasından mutluluk duyduklarını ve 40 kurucu üye ile yola çıkmanın yeni bir dernek için önemli olduğunu belirtti. 20 yeni üye adayı da bulunan dernek kuruluş öncesi “Aile İşletmeleri Platformu” adı altında bugüne kadar İzmir ve İstanbul’da 5 tanışma ve tanıtım toplantısı ile 7 ön çalışma grubu toplantısı gerçekleştirdi.

Özellikle işlerin ikinci ya da üçüncü kuşağa devrinde “sürdürülebilirlik“ ilkelerine odaklanacak olan dernek, aile işletmelerinin profesyonel destek edinmelerine, dünyada bu alanda ortaya konan en güncel bilgi ve deneyimlere ulaşmalarına olanak tanıyacak.

Uluslararası Tanınma Gerçekleşti

TAİDER, kuruluş aşamasını takiben,  Family Business Network (FBN) International’a üye olmak üzere müracatını gerçekleştirdi ve 3 Ekimde Londra'da toplanan genel kurulunda üyeliği resmen kabul edildi. Bu üyelik, TAİDER’in uluslararası aile şirketleri ağı ile ilişki kurarak, dünyadaki deneyimleri ve birikmiş olan bilgileri üyelerine aktarmasına katkı sağlayacak.

TAİDER hakkında daha detaylı bilg için www.taider.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi aile şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.078 kişi okudu.
Kategori: STK, Yeni Girişim, Aile Şirketleri

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor