TÜBİTAK'dan Liseliler İçin Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması!

TÜBİTAK, lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması düzenliyor. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması düzenliyor.

Başvuru sahiplerinden ilgili alanlara ve belirlenen sorunlara ilişkin çözüm üretmeleri bekleniyor.

Bu programın amacı lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmak olarak belirlenmiş.

Bu kapsamda ulaşılması planlanan temel hedefler aşağıdaki gibi belirlenmiş:

a ) Ülkenin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamak
b ) Gençlerin kendilerine hem maddi hem de manevi anlamda tatmin sağlayacak kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak
c ) Kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilere, bu hedeflerine katkı sağlayacak bir “öğrenme ve uygulama” deneyimi sunmak
d ) Ülkemize etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetecek yeni işletmeler kazandırmak

Süreç

Başvurular http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden öğrenci tarafından online olarak yapılacaktır. 2 veya daha fazla öğrenci tarafından hazırlanan projelerde sisteme bir öğrenci giriş yaparak ve diğer öğrencilerin bilgilerini de sisteme girerek gerçekleştirebilecekler. Online başvuruda Proje Özeti (özet 250 kelimeyi geçmemeli) ve Proje Raporu PDF formatında sisteme yüklenmedi gerekmektedir. Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı gruptaki öğrenciler ve her bir öğrencinin okul müdürlüğü tarafından imzalanıp TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine 19 Nisan 2013 mesai bitimine (17:30) kadar kargo yoluyla veya elden teslim edilecek.

Dikkat

Başvurular http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yapıldıktan sonra, sistem tarafından oluşturulacak olan formun pdf çıktısı imzalanıp, 19 Nisan 2013 mesai bitimine (17:30) kadar TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine kargo yoluyla veya elden teslim edilmelidir. Belirtilen gün ve saatte ulaştırılamayan başvuru belgeleri değerlendirmeye alınmayacağı belirtilmiştir.

Yarışma kapsamında öğrencilere yarışma alanlarını ve bu alanlara ilişkin sorunları anlama konusunda yardımcı olacak, fikir geliştirme yöntemleri hakkında bilgilendirecek ve girişimcilik ve yenilikçilik konularında öğrencilere donanım sağlayacak  e-eğitimler başlamış.  Ayrıca öğrenciler, aynı eğitimleri 3 boyutlu sanal sınıf ortamında girişimcilik kampüsünde de alabilecekler..

E-egitimlere; http://girisimcilik.bideb.tubitak.gov.tr/ adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Kimler Başvurabilir?

Bu programa, her düzeyde lise öğrencisi başvuru yapabilir. Başvurular, bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan grup adına grupta yer alan öğrencilerden birisi tarafından yapılabilir.  Öğrenciler Çevre, Sağlık, Ulaşım, Enerji, Gıda ve Turizm alanlarında belirlenmiş sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile en çok 3 alanda başvuru yapabilirler.

Birden fazla alana başvuru yapılması ve birden fazla başvurunun sergilenmeye değer bulunması halinde sadece bir alana ait proje ile sergiye katılabilecekler..

Tematik Alanlara Göre Ödüller:

Birincilik

Öğrenci Ödülü: 3000 TL
Danışman Öğretmen Ödülü: 1500 TL

İkincilik

Öğrenci Ödülü: 2.500 TL
Danışman Öğretmen Ödülü: 1.250 TL

Üçüncülük   

Öğrenci Ödülü: 2.000TL 
Danışman Öğretmen Ödülü: 1.000TL

Sergi sırasında ziyaretçiler tarafından yapılan sanal yatırım sonucunda en fazla yatırım toplayan projeler ödüllendirilecek. 

Daha detaylı bilgi için TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın, başvurular 19 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar! E-egitimlere; http://girisimcilik.bideb.tubitak.gov.tr/ adreslerinden ulaşabilirsiniz. Başvurular internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir.

Habermizi liseli öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor