"Fikrine Güvenen Girişimciler" Dizayn Grup Sizleri Bekliyor!

Dizayn Grup, bu yıl 9.su düzenlenen kampanya ile “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi kapsamında yeni buluş ve projeleri değerlendirmeye başlıyor. Dizayn Grup, endüstriye dönüşebilecek nitelikteki projeleri ekonomiye kazandırmak amacıyla proje, buluş ve yeni fikirleri destekleyen “Beyin Göçüne Karşı, Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi ile 9.yılında yine, “Fikrine Güvenen Gelsin” diyor. Detaylar haberimizde..

Dizayn Grup, bu yıl 9.su düzenlenen kampanya ile  “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi kapsamında yeni buluş ve projeleri değerlendirmeye başlıyor.

Dizayn Grup, endüstriye dönüşebilecek nitelikteki projeleri ekonomiye kazandırmak amacıyla proje, buluş ve yeni fikirleri destekleyen “Beyin Göçüne Karşı, Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi ile 9.yılında yine, “Fikrine Güvenen Gelsin” diyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve birçok fikri ve beyni ülkemize kazandıran proje, Türk insanının beyin gücünün ve ürettiklerinin farkına varılarak hak ettiği değeri görmesini sağlamayı da amaçlıyor.

Üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyanın son başvuru tarihi Haziran 2013 sonu olarak açıklandı.

Bu yıl, kampanya kapsamında değerlendirilecek proje konuları artırıldı ve öncelik kapsamına alındı. Bunlar, plastik ekleme teknolojileri, kompozit malzemeler ve üretim teknolojileri, akışkanların ekonomik olarak taşınmasına yönelik teknolojiler, yenilenebilir enerjiye yönelik teknolojiler (rüzgar, güneş, jeotermal vb.), sıfıra yakın fosil yakıt ile ısınma ve serinleme teknolojileri, tarım ve tıp sektörüne yönelik tanı ve analiz teknolojileri (mikro sensör, bio sensör vb) olarak belirtildi.

Katılacak projelerde, projenin kampanya konularından en az biriyle örtüşmesi, özgün-patentleşebilir olması, müellifinin muhakkak süreçte yer alması, müellifin projenin çıktıları ile motive olma hedefinin olması ve projenin endüstriye uygulanabilir olması şartları aranıyor.

Projelerin değerlendirme süreci şu şekilde yürütülecek. Kampanya duyurusu (basın, reklam ve poster) sonrası, başvurular internetten alınarak, ön değerlendirme ve ek bilgi talebi yapılacak. Daha sonra finale kalanlarla yüz yüze görüşmelerde bulunulacak. Sonuç bildirimi sonrasında, iş birliği modeli görüşmeleri ve sözleşmenin oluşturulması ile süreç sonlanacak.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar, bilimsel kriterlerle uyuşmadığı için devridaim makineleri şeklinde tarif edebilecek icatların ve eksik bilgi gönderimi ile gelen projelerin kabul edilemeyeceği olarak belirtildi. Başvuru sahiplerinin mümkünse daha önce bir patent ofisine müracaat edip, kanuni güvence alarak sonrasında firmayla temasa geçmesinin tercih edildiği belirtildi. Projenin desteklenip desteklenmemesine bakılmaksızın patent ofisi müracaat masraflarını Dizayn Grup’un üstleneceği bildirildi.

MİR Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları;

“Sadece kendi teknolojilerini üreten ülkelerin bağımsız olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin dışa bağımlılığı azalıyor ve biz de bu sürece destek vermekten, bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

MİR Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, kampanya ile öncelikle mümkün olduğunca fazla proje elde ederek beyin göçüne engel olmak ve farklı projeleri endüstriye kazandırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Aynı zamanda Uluslararası Teknoloji Birliği (UTB)’nin başkanlığını yürüten Mirmahmutoğulları; kampanyaya ilişkin olarak, Dizayn Grup’un teknoloji geliştiren ve yenilikler üreten AR-GE temelli karakteri ile örtüşen bu kampanya ile bugüne dek onlarca proje için patent alındığını ve birçoğunun endüstriye kazandırıldığını söyledi.

Mirmahmutoğulları, “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz kampanyası ile Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedefliyoruz. Katılan projeleri konularında uzman, seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubumuzun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirerek, önce ki kampanyalar da olduğu gibi, proje, buluş ve yeni fikirlere destek sağlayacağız, endüstriyel ürün haline dönüştürülmelerine imkân vereceğiz. Bugüne kadar toplam endüstriye dönüşüm maliyeti 33 milyon Liranın üstünde olan 30 proje desteklendi. Sadece kendi teknolojilerini üreten ülkelerin bağımsız olduğuna inanıyoruz ve Türkiye dışa bağımlılığı azaltıyor ve biz bu sürecin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." açıklamasını yaptı.

Dizayn Grup Hakkında

Dizayn Grup; 1987 yılında ısıtma ve sıhhi tesisat sektöründe proje geliştirmek ve uygulamak amacıyla kurulan Dizayn Grup, 1992 yılında yerden ısıtma borularıyla üretim hayatına başlamıştır. Bugün Dizayn Grup; yüksek basınçlı, düşük basınçlı 23 ayrı sistemde, 4 bini aşkın boru ve ek parçaları üretiyor.

Ar-Ge çalışmalarına verdiği önem sonucu, dünyada alternatifi olmayan teknolojilerle üretilen Dizayn ürünleri, sahip olduğu uluslararası kalite belgeleriyle, 80’in üzerinde ülkeye ihraç edilmekte.  Ayrıca Dizayn Grup, 100’ün üzerinde patentiyle Türkiye’de en çok teknoloji üreten iki firmadan biri olup, Türk Patent Enstitüsü tarafından ödüllendirilmiş.

Ulusal ve uluslararası yatırımlarla her geçen gün biraz daha büyüyen ve gelişen Dizayn Grup şu ana kadar;

Palmiye Adaları, Old Tower Burj Dubai, Nil Nehri Sualtı Geçiş Projesi, Hong Kong Adalar arası Bağlantı Projesi gibi birçok projenin ve “Miracle” gibi birçok yatırım projesinin altına imzasını atmış. Dizayn Grup Kurucu Başkanı ve Mir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, 2002 yılında Filipinler’de düzenlenen Dünya Genç Girişimci İşadamı yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve yarışmada Büyük Ödülün sahibi olmuştur. Aynı zamanda kendisi Uluslararası Teknoloji Birliği (UTB)’nin kurucu üyesi ve başkanıdır.

Mir Teknoloji Holding A.Ş.; 50`den fazla AR-GE Mühendisi ve 25 Akademisyen ile “endüstriye dönüşmüş” patent sayısında Türkiye lideridir ve bugün itibarı ile %70’i endüstriye dönüşmüş 100`den fazla patente sahip. Her yıl 8-10 adet doktora talebesini, tez konularında teknik ve mali açıdan desteklemektedir. Her yıl 7-8 adet scientific index’e referans olmuş dergilerde makaleleri yayınlanmakta. Yurtdışı satışları, toplam satışlarının %46’sını oluşturuyor.

Dizayn Grup'un ilgili yetkilileri keşke bu proje için bir web sitesi aç(tır)ıp proje ile ilgili tüm detayları o web adresi üzerinden paylaşıp, başvuruları da o adres üzerinden alsalarmış. Online mecrada konumlanmak tüm projeler için zaten önemli, ama böylesi projeler için çok daha önemli.

Güncelleme: Başvurular 2013 Haziran sonuna kadar online bir başvuru formu ile alınıyor. Detaylı bilgi için grupun ilgili sayfasını inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber olarak yeni fikir ve projeleri olan girişimcilerimize, Dizayn Grup'un bu "Fikrine Güvenen Gelsin!" çağrısına kulak vermesini tavsiye ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

cem yıldız
cem yıldız
Sayın Yöneticiler,7.5.2013,
Yönetim üzerine yaptığım araştırmalarla, yeni bir büyüme teorisi
kurduğuma inanmaktayım, özeti aşağıdadır. Yarışmanıza katılmak
istiyorum, hangi adresi tercih etmeliyim? saygılar.
cem yıldız.
araştırmamın özeti (Büyüme Teorisi):
İçsel motivasyon, bir anlamda yenilikçiliğin itici gücüdür.
Bu nedenle, içsel motivasyonla bilginin sentezi veya kombinasyonu
sağlanırsa, ekonomik büyüme ve istihdam kendiliğinden artar.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor