Avrupalı Yatırım Fonu Bancroft TatilSepeti'ne Yatırım Yaptı!

Tatilsepeti.com, Londra merkezli yatırım fonu Bancroft Private Equity’den yatırım alarak, online turizm alanında yabancı yatırımı alan ilk Türk şirketi oldu. Yatırımın ardından yönetimde herhangi bir değişiklik ya da yapısal farklılaşma olmayacağını belirten Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Bancroft işbirliğinin kendilerini önce ulusal turizm şirketleri arasında liderliğe taşıyacağına, daha sonra ise uluslararası turizm portalları arasında ilk sıralarda yer almalarını sağlayacağına inandıklarını söyledi. Detaylar haberimizde..

Tatilsepeti.com, Londra merkezli yatırım fonu Bancroft Private Equity’den yatırım alarak, online turizm alanında yabancı yatırımı alan ilk Türk şirketi oldu. Yatırımın ardından yönetimde herhangi bir değişiklik ya da yapısal farklılaşma olmayacağını belirten Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Bancroft işbirliğinin kendilerini önce ulusal turizm şirketleri arasında liderliğe taşıyacağına, daha sonra ise uluslararası turizm portalları arasında ilk sıralarda yer almalarını sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Yatırımla birlikte Bancroft, üç hissedarlı Tatilsepeti.com’un dördüncü hissedarı olurken, şirket yönetiminin, kurucu ortakların kontrolünde kalmaya devam edeceği belirtildi. Yatırım sürecinin finansal boyutu Ventura Partners, hukuki boyutu ise Gemicioğlu Hukuk Bürosu tarafından yönetildi.

Türk İnternet Sektöründe Bir İlk

Bancroft yatırımının Türkiye’de bir turizm portalının aldığı ilk yabancı yatırım olduğuna dikkat çeken Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “10 milyonu tekil olmak üzere, yıllık 18 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayımız ile Türkiye’nin lider turizm portalı olma özelliğini taşıyoruz. Bancroft ile gerçekleştirdiğimiz stratejik işbirliğinin, Tatilsepeti.com markasını uluslararası turizm portalları arasında önemli bir oyuncu konumuna getireceğine inanıyoruz. Yönetimimizde herhangi bir değişiklik ya da yapısal farklılaşma olmayacak, zaten güçlü olan finansal yapımız daha da güçlenmiş olacak” şeklinde konuştu.

Çalışmalarını Orta ve Doğu Avrupa odağında sürdüren Bancroft’un Türkiye’de internet alanında gerçekleştirdiği ilk yatırımının Tatilsepeti.com olduğunu vurgulayan Karayal, “1996 yılından bu yana Avrupa’da birçok önemli ortaklığa imza atan Bancroft’un Türkiye’de bir ilk olarak Tatilsepeti.com’u tercih etmesi, doğru yolda ilerlediğimiz konusunda bizi daha da cesaretlendiriyor. Yatırım sürecinde deneyimleri ile bizi yönlendirerek desteklerini esirgemeyen, kendi alanının en deneyimli şirketlerinden Ventura Partners’dan Şenol Aktüre ve Gemicioğlu Hukuk Bürosu’ndan Avukat Bora Gemicioğlu’nun sürece pozitif anlamda çok katkısı oldu” dedi.

Tatilsepeti.com’un, kuruluşundan itibaren 250 milyon Euro büyüklüğündeki fonları yöneten Bancroft’un Standard Profil, Kayalar Kimya, Eko Finans Faktoring ve Graniser’in ardından Türkiye’deki beşinci yatırımı olduğuna değinen Bancroft Türkiye Sorumlusu Levent Aydınoğlu, “Türkiye’deki tatilcilerin yüzde 80’i tatil araştırmasını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Araştırmalar, kullanıcıların aklına gelen ilk tatil portalının Tatilsepeti.com olduğunu gösteriyor. Gerçekleştirdiğimiz yatırımın böylesi büyük ve önemli bir potansiyele sahip bir portalı daha da ileri taşıyacağına inanıyoruz” diye konuştu. Yaptıkları yatırımın sadece şirkete değil, mevcut yönetime ve çalışan kadrosuna da olduğunu belirten Aydınoğlu, şirketteki ahengin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Tatilsepeti.com Hakkında

Temelleri 2002 yılında atılan Tatilsepeti.com, 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalı. Tatilsepeti.com, yıllık 10 milyonu tekil olmakla beraber toplamda 18 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin lider turizm portalı olma özelliğine de sahip. Yurtiçi online satışta sektör lideri olan Tatilsepeti.com, 2009 yılında dünyanın en büyük online seyahat portallarından Expedia ile anlaşarak yurtdışı tatil satışına başlamış.

Tatilsepeti.com, en geniş ürün seçeneği, en doğru bilgi, en uygun ödeme koşulları ve müşteri odaklı satış öncesi-sonrası hizmetiyle misafirlerine bir tatil sitesinden beklediklerinin de ötesinde bir tatil alışverişi deneyimi sunma misyonuyla hareket etmekte. Bu nedenle Tatilsepeti.com, bugün Türkiye’nin en saygın tur operatörlerini, 1.500’ü aşkın yurtiçi ve 100.000’den fazla yurtdışı oteli, yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı turu ve binlerce uçak bileti destinasyonunu bir arada sunmakta. Daha detaylı bilgi için www.tatilsepeti.com'u inceleyebilirsiniz.

Bancroft Private Equity Hakkında

Bancroft, Orta ve Doğu Avrupa’ya odaklanmış ve orta ölçekteki firmalara yatırım yapan bölgenin önde gelen özel sermaye fon yönetim şirketlerinden biri. 1996 yılında kurduğu ilk yatırım fonundan itibaren toplam 19 farklı şirkete yatırım yapmış ve bu şirketlerin 13 tanesinden başarıyla çıkmış. Standard Profil’in 2013’de satışı sonrasında Bancroft’un, Tatilsepeti.com, Kayalar Kimya, Eko Finans Faktoring ve Graniser olmak üzere Türkiye’de 4 yatırımı bulunmakta. Kuruluşundan itibaren 250 milyon Avro büyüklüğündeki fonları yöneten Bancroft, hali hazırda yatırımlarına Bancroft 3 LP fonu ile devam etmekte. Daha detaylı bilgi için www.bancroftgroup.com'u inceleyebilirsiniz.

Yatırım haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor