Üniversite Sanayi İşbirliği VI. Ulusal Kongresi Yapıldı

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu(ÜSİMP) tarafından organize edilen “Üniversite Sanayi İşbirliği VI. Ulusal Kongresi” 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. "Üniversite Sanayi İşbirliğinin Toplumsal Yararı” teması ile düzenlenen 2 gün süreli Kongre’nin ilk günü gerçekleştirilen Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın yaptığı “Teknoloji Transferi Süreçlerinden Ulusal ve Uluslararası Beklentiler” başlıklı oturumda konuk olan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ile KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN katılımcılara konuyla ilgili önemli bilgiler aktararak görüşlerini paylaştılar. Detaylar haberimizde..

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu(ÜSİMP) tarafından organize edilen “Üniversite Sanayi İşbirliği VI. Ulusal Kongresi” 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

"Üniversite Sanayi İşbirliğinin Toplumsal Yararı” teması ile düzenlenen 2 gün süreli Kongre’ nin ilk günü gerçekleştirilen Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın yaptığı “Teknoloji Transferi Süreçlerinden Ulusal ve Uluslararası Beklentiler” başlıklı oturumda konuk olan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ile KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN katılımcılara konuyla ilgili önemli bilgiler aktararak görüşlerini paylaştılar.

TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, konuşmasında Teknoloji Transferi ve Sınai Mülkiyet Hakları ilişkisinden söz ederek, Türk Patent Enstitüsünün rolü hakkında bilgiler verdi. Fikri sermaye ve ekonomi ilişkisine dikkat çekerek, sınai mülkiyet sistemi, bu sistemi oluşturan unsurlar ve ekonomiye olan etkilerinden bahsetti. Prof. Dr. Habip ASAN, sınai mülkiyet sisteminde patentlerin sınırsız bir bilgi kaynağı olduğunu vurgulayarak, yayımlanmış 70 milyonun üzerinde patent dokümanı bulunduğunu, dünyadaki teknik bilginin %80’inin de patent dokümanlarında yer aldığını belirtti. Üniversitelerin bu hazır bilgi kaynağını değerlendirmeleri halinde kolayca ve masrafsız bir şekilde ihtiyaç duydukları bilgilere patent dokümanlarından ulaşabileceklerini ifade etti. Parayı bilgiye dönüştürdüğü gibi, bilgiyi de paraya dönüştüren üniversitelerin daha iyi olacağını söyledi.

KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN ise üniversite ve sanayi işbirliği konusunda yapılan çalışmalara değinerek, bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişim için üniversitelerin mevcut imkanları ile sanayinin mevcut imkanlarının birleştirilmesinin öneminden söz ederek, KOSGEB’in girişimcilik ve üniversitelerde girişimciliği destekleme konusunda önemli bir model ortaya çıkardığını söyledi.

Çok sayıda akademisyen, sanayici / iş adamıı ve bürokratın katılım sağladığı Kongrenin diğer ana başlıklarını, USİMP 2013 Ulusal Kongresinde Hizmet Birimleri Olarak Üniversite TTO'larından Üniversitelerin ve Sanayinin Beklentileri, TTO'ların Sağlayacağı Toplumsal Yarar ile TTO Sistemi konuları oluşturdu.

Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu hakkında detaylı bilgi için www.usimp.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz. TPE kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor