Elmalarını Güldüren Girişimci Satışlarını Katlamayı Başardı

Vişne, kiraz ve elma üretimiyle ünlü Sultandağı'nda firmalar, satışları artırıp tüketicilerin dikkatini çekebilmek amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunlardan birisine girişimci Mehmet Top elmayı güldürerek imza atmış. Yılda yaklaşık 10 bin ton elmanın piyasaya sürüldüğü ilçede bir firma, kırmızı renkli elmalara ''gülen yüz'' simgesi yerleştirdi. Detaylar haberimizde..

Vişne, kiraz ve elma üretimiyle ünlü Sultandağı'nda firmalar, satışları artırıp tüketicilerin dikkatini çekebilmek amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruyor. Yılda yaklaşık 10 bin ton elmanın piyasaya sürüldüğü ilçede bir firma, kırmızı renkli elmalara ''gülen yüz'' simgesi yerleştirdi. Özellikle çocukların ilgisini çeken ''gülen yüzlü elmalar'', alışveriş merkezlerinden yoğun siparişler alıyor.

Firma sorumlusu Mehmet Top, elma satışlarını artırabilmek için çeşitli yöntemlere başvurduklarını ve özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çeken gülen yüzlü elmaları piyasaya sürdüklerini söyledi.

Bu elmaları, alışveriş merkezlerinin isteği üzerine yetiştirdiklerini belirten Top, şöyle konuştu:

''Gülen yüzlü elmalar, satışlarımızı artırdı. Özellikle alışveriş merkezlerinden yoğun siparişler geliyor. Alışveriş merkezlerinin manav reyonlarında gülen yüzlü elmaların bir albenisi, cazibesi oluyor. Ailece gidildiğinde çocukların yanı sıra biz bile 'Bu nasıl bir elmadır?' deyip alabiliyoruz. Elmaların üzerine yaptığımız 'gülen yüz' uygulamasında elmanın fiyatı değişmiyor. Fiyatları, elmanın kalitesine göre belirliyoruz.''

''Gülen Yüzlü Elma'' Nasıl Yapılıyor?

Gülen yüzlü elma yapımına ilişkin bilgi veren firma sahibi Mehmet Top, elmalar henüz olgunlaşmamışken kadın işçiler tarafından bir haftada ''gülen yüz'' simgelerinin ürünlere yapıştırıldığını, meyve olgunlaştıktan sonra da şeklinin açıkça görülebildiğini bildirdi.

Top, istenen bir isim ya da şekli elmalara uygulamanın mümkün olabildiğine işaret ederek, bu sayede elmaların daha çok dikkati çektiğini kaydetti.

Soğuk hava deposunda beklettikleri gülen yüzlü elmaları, siparişler üzerine müşterilere gönderdiklerini ifade eden Top, ellerinde az sayıda gülen yüzlü elma kaldığını ve yeniden üretmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu başarı getiren ilginç inovasyon fikri için girişimci Mehmet Top'u tebrik ediyor, Haber7 kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

Hasan
Hasan
Farkı bir girişim. Böyle ilginç girişimler zaten iş yapıyor.
ümit umut
ümit umut
Yurt dışında yaşamak ve ortak iş düzeni  kurmak  …
Orta Asya da Kırgızistan merkezli ve aynı zamanda Özbekistan ve Kazakistan da açılabileceğimiz altyapısını hazırladığım bir iş projem adına az bir sermaye koyarak hem çalışma izni hem de oturma izni ve şirket ortağım olacaksınız bu yüzden az sermayesi olan bir ortak arayışındayım ilgilenirseniz tanışmak isterim. Büyük risklere girmeden hayırlısı ile başaracağız ben kendimden ve projemden eminim.
Saygılarımla…
nemesis.73@outlook.com
Skype :    nemesis.73_1

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor