TÜBİTAK'tan Girişimcilere FATİH Projesi Kapsamında İki Yeni Çağrı!

Bilindiği üzere, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından kabul edilen "Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi" çerçevesinde "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" ülkemizin öncelikli bilim ve teknoloji alanlarından birisi olarak belirlenmişti. Ülkemizde uygulamaya geçirilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli projelerin destekleneceği "BT0102 - FATİH Projesi Güvenlik ve Mahremiyet Konulu Çağrı" ve "BT0103 - FATİH Projesi İnsan-Bilgisayar Etkileşimi" başlıklı iki yeni çağrı, 19 Temmuz 2013 tarihi itibari ile açıldı. Detaylar haberimizde..

Bilindiği üzere, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından kabul edilen "Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi" çerçevesinde "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" ülkemizin öncelikli bilim ve teknoloji alanlarından birisi olarak belirlenmişti.

Ülkemizde uygulamaya geçirilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesi (Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında küçük ve orta ölçekli projelerin destekleneceği "BT0102 - FATİH Projesi Güvenlik ve Mahremiyet Konulu Çağrı" ve "BT0103 - FATİH Projesi İnsan-Bilgisayar Etkileşimi" başlıklı iki yeni çağrı, 19 Temmuz 2013 tarihi itibari ile açıldı.

Açılan bu çağrı konularının temel amacı, ülkemiz öğrencilerinin daha etkin ve verimli öğrenebilmeleri için yenilikçi eğitim teknolojileri ve yöntemlerinin geliştirilmesi. Bu amaç doğrultusunda açılan iki yeni çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı, yenilikçi ve uygulamaya yönelik hem de orta ve uzun vadede FATİH Projesi'nin etkinliğini ve teknolojik değerini artırmaya yönelik olması hedefleniyor.

Proje başvuruları 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı kapsamında yapılacak olup iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacak. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 25 Ekim 2013 olarak belirlenmiş.

Çağrı metnine ve çağrıya özel hususlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Destek programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye ise www.tubitak.gov.tr/ardeb1003 adresinden, Fatih Projesi hakkında detaylı bilgiye fatihprojesi.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Unutmayın, ilk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 25 Ekim 2013.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi Eğitim Teknolojileri alanında faal olan girişimci ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor