Avrupa'daki Türk Girişimcilerin Yıllık Cirosu 62,8 Milyar Euro!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bulunan ve sayıları 150 bini bulan Türk girişimcilerin yıllık ciroları 62.8 milyar euroya ulaştı. Bu rakam AB bütçesinin yarısına yakın. Türk girişimciler Avrupa Birliği'nde (AB) taht kurdu... AB ülkelerinde bulunan ve sayıları 150 bini bulan Türk girişimcilerin yıllık ciroları 62.8 milyar euroya ulaştı. Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) 2012 yılında AB'de yaşayan ve iş yapan Türk girişimcilerin konumunu araştırdı. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bulunan ve sayıları 150 bini bulan Türk girişimcilerin yıllık ciroları 62.8 milyar euroya ulaştı. Bu rakam AB bütçesinin yarısına yakın.

Türk girişimciler Avrupa Birliği'nde (AB) taht kurdu... AB ülkelerinde bulunan ve sayıları 150 bini bulan Türk girişimcilerin yıllık ciroları 62.8 milyar euroya ulaştı. Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) 2012 yılında AB'de yaşayan ve iş yapan Türk girişimcilerin konumunu araştırdı.

AB Nüfusunun Yüzde 1'i

Vakfın tespitlerine göre 2013 itibariyle Türkiye'den göç etmiş 6.8 milyon kişi muhtelif ülkelerde yaşıyor. Bunların 5.2 milyonu AB ülkelerinde bulunuyor ve birliğin nüfusunun yüzde 1'ini oluşturuyor. Üstelik önemli bir kısmı da işveren konumunda.

AB Bütçesinin Yarısı

AB'nin ilk 15 ülkesinde bağımsız çalışarak geçimlerini temin eden girişimcilerin sayısı 118 bin ve ciroları 62.8 milyar euroya ulaşmış durumda. AB bütçesinin 146 milyar euro olduğu dikkate alındığında, rakamın büyüklüğü ortaya çıkıyor.

3 Kişiden 2'si Almanya'da

AB'de yaşayan Türk girişimcilerin yüzde 68’i Almanya'da ikamet ediyor. Ardından Fransa ve Hollanda'da yaşayanlar geliyor. Diğer yandan birliğin yeni üyeleri Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan da bünyesinde sayısal olarak önemli miktarda Türk işletmesi barındırıyor.

2020'de 200 Bini Aşacak

2007 başında birliğe katılan Bulgaristan ve Romanya'daki Türk girişimciler de göz önüne alındığında sayıya 27 bin 500 kişi daha ekleniyor. Böylece toplam girişimci sayısı 150 bine yaklaşırken, yatırım hacmi 16.3 milyar euroya, toplam ciroları da 62.8 milyar euroya ulaşıyor. TAVAK, 2020 yılında AB’deki Türk girişimci sayısının 200 bini aşacağını öngörüyor.

TAVAK ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.tavak-de.com web adresini ziyaret edebilir, raporun özet dokümanına buradan erişebilirsiniz. Raporu bizimle paylaşan TAVAK yetkilisi Faruk Şen beye teşekkür ediyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 10.297 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor