2023'e Doğru: Ekonomik Atılım ve Gelecek İçin Bilişim Konferansı!

TÜBİSAD’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Bilişim Konferansı 9 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. 2023'e Doğru “Atılım için Bilişim” başlığını taşıyan konferansta "Büyüme Politikaları, İnovasyon, Verimlilik" konuları ele alınacak. Bilişim ve ekonomiye yön veren dünyaca ünlü uzmanların konuşmacı olarak katılacağı konferansta “Uluslararası Örnekler”, “2023’e Doğru Türkiye” ve “Özel Sektör Perspektifi" başlıklı üç panel düzenlenecek. Detaylar haberimizde..

TÜBİSAD’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Bilişim Konferansı 9 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

2023'e Doğru “Atılım için Bilişim” başlığını taşıyan konferansta "Büyüme Politikaları,  İnovasyon, Verimlilik" konuları ele alınacak. Bilişim ve ekonomiye yön veren dünyaca ünlü uzmanların konuşmacı olarak katılacağı konferansta “Uluslararası Örnekler”, “2023’e Doğru Türkiye” ve “Özel Sektör Perspektifi" başlıklı üç panel düzenlenecek.

2013 Ekonomik Hedeflerine Ulaşmak İçin Bilişimin Stratejik Önemi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek kamu ve özel sektör kurumlarının ortak hedefi haline gelmiş durumda. Türkiye son 50 yılda ortalama % 4,5 büyüdü. Büyüme hızı 2001-2007 arasında% 6.5 oldu. 2023 yılında en büyük 10 ekonomiden biri olmak için büyüme hızının % 8,5'e yükselmesi gerekiyor.

Böylesine iddialı bir büyüme hızını yakalamak ise ancak Türkiye'nin dış pazarlarda rekabet üstünlüğü kurması ile mümkün görünüyor. Rekabet gücünün üstünlüğü ise katma değeri yüksek ürün ve hizmet miktarının artışını gerektiriyor.

Sonuç itibarı ile sürdürülebilir büyüme ve Sosyo ekonomik gelişme için bilim ve teknolojinin kullanılması, yenilik yapma yeteneğinin yaygınlaştırılması, kilit stratejiler olarak karşımıza çıkıyor.
Ancak bu şekilde orta ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracat içindeki payının artırılması, düşük teknolojili sektörlerde katma değeri yüksek ürünlerde geçişin sağlanması ve becerilmesini sürekli geliştirebilen şirketlerin ekonomideki ağırlığının arttırılması mümkün görünüyor.

Konferans Amaç ve Hedefleri

  • Türkiye'nin kalkınmasında stratejik bir öneme sahip olan Bilişim Sektörü'nün gelişiminin enin geleceği için kritik öneme sahip olduğu konusunda farkındalık yaratmak.
  • Dünyadaki başarılı örnekleri ortaya koyarak Türkiye'de sektörü ileri taşıyacak formülleri tartışmak ve sektörün güçlendirilmesi için çözüm önerileri geliştirmek. 
  • Bilişim sektörüne yönelik destek politikalarının gelişmiş ülkelerde ve yükselen pazarlarda yarattığı önemli ilerlemeleri ele alarak Türkiye'de benzer uygulamaların getireceği sonuçları ortaya koymak.
  • Türkiye ve dünyadaki başarılı uygulamaları incelemek, bölgede bilişim alanındaki potansiyeli ortaya koymak, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek.

Konferansın katılım koşulları ve diğer detayları belli oldukça haberimizi güncelliyor olacağız. Konferansın web sitesini www.atilimicinbilisim.org adresinden ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİSAD kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor