İstanbul Trafiğine Yeni Bir Çözüm Girişimi: Yolyola!

İstanbul’da, yepyeni bir ulaşım fikriyle yola çıkan yolyola.com, her gün aynı yolu gidip gelen milyonlarca İstanbulluyu bir araya getiriyor. Detaylar haberimizde...

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yarattığı yakıt ve zaman maliyetinin sadece bir senede 3 milyar 120 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Sadece bir otomobil ise yaptığı kilometre başına 250 gram karbon salımı gerçekleştiriyor.

İstanbul’da, yepyeni bir ulaşım fikriyle yola çıkan yolyola.com, her gün aynı yolu gidip gelen milyonlarca İstanbulluyu bir araya getiriyor.

Büyük şehirlerdeki karbonmonoksit salımının en az %70’i, azotoksit salımının en az %40’ı, hidrokarbon salımının tam %50’si ve kurşun salımının tamamı motorlu taşıtlar tarafından üretiliyor.  Trafikte geçen hayatların yanı sıra çevreye verilen zararları da göz önünde bulunduran bir yolculuk paylaşım platformu olan yolyola.com, İstanbul trafiğine çare olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili 17 Eylül 2013 günü Yeşil İş Konferansı’nda konuşan ve projenin lansmanını yapan Barış Akbaş, “Yurtdışında yıllardır kullanılan yolculuk paylaşım sisteminin artık Türkiye'de kurulmasının zamanı gelmişti. yolyola.com, çevre dostu, yoğun trafik düşmanı, ekonomik, pratik, paylaşımcı ve tüm bunların birleştiricisi olarak sürdürülebilir kavramlarını misyon ediniyor. Yolların boşalması için önce arabaların dolması lazım” dedi.

İnternet üzerinden hizmet veren bir yolculuk paylaşım sitesi olan yolyola.com, İstanbul’da bir yerden bir yere giderken birbirine yakın yolları kullananları aynı adreste buluşturuyor. Sürücüler yolyola.com’da öncelikle yaptıkları yolculuğu tanımlıyor ve kendilerine uygun olan yolculuklara rezervasyon yapıyorlar. Anlaşan yolcular beraber yolculuk yaparak Ekopuan kazanıyorlar ve puanlarını kullanarak çevre dostu markalardan indirim ve hediyeler alıyorlar. Her gün araçlarında tek başına yolculuk yapanları tek araçta birleştiren yolyola.com, böylece trafik sorununa da alternatif çözümlerden birisi olmayı hedefliyor.

Bu yeni ve inovatif ulaşım fikri ve icraatçı girişimlerinden dolayı Barış Akbaş ve ekibi tebrik ediyor, www.yolyola.com'a başarılar diliyoruz.

Haberimizi İstanbul'da yaşayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

Diza
Diza
Daha saçma projelerle karşımıza çıksın bence. Bu tutmaz. Ne kadar saçma o kadar iyi olmadığını anlatsın biri arkadaşa
İdris Cin
İdris Cin
@Diza: bir proje için saçma ve tutmaz demek eleştiri için yeterli değil. Eleştiri yaparken projeyi küçümsemek yerine gerekçelerinizi de söylerseniz daha yapıcı olursunuz.
murat özkılınç
murat özkılınç
Bence Projenin tutmayacak olmasının nedeni  İnsanların birbirine güvenmemesi . Güvenmediğim , tanımadığım birimi arabama nasıl alayım ki Frown
Hasan Polat
Hasan Polat
Inanmayan arkadaşlar senelerdir işleyen www.ucuzagidelim.com adresine baksınlar
Feyiz Polat
Feyiz Polat
Istanbulda aynı mahallede oturanlar birbirine güvenir.
Şehirler arasında çok başarılı işleyen bir site var zaten:
www.ucuzagidelim.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor