BTOS'dan Startup Girişimlere Web Güvenlik ve Zafiyet Testi Fırsatı

Bilişim uzmanı Savaş Doğan ve üç arkadaşı’nın kurduğu BTOS (Bilişim Sistemleri Operasyon Sistemleri), start-up internet girişimlerine web güvenliği ve zafiyet testi fırsatı sunuyor. Detaylar haberimizde..

Bilişim uzmanı Savaş Doğan ve üç arkadaşı’nın kurduğu BTOS (Bilişim Sistemleri Operasyon Sistemleri), start-up internet girişimlerine web güvenliği ve zafiyet testi fırsatı sunuyor.

Bilişim sektöründe yıllardır yöneticilik yapan aynı zamanda kendisi de bir girişimci olan Savaş Doğan, geçtiğimiz ay üç arkadaşıyla beraber BTOS (Bilişim Sistemleri Operasyon Sistemleri) adında şirketleşerek, ülkemiz bilişim sektörüne değer katmak amacıyla yola çıkmışlar.

BTOS’un ana uzmanlık alanlarından biri olan Web Güvenliği ve Zafiyetleri her geçen gün daha da önem kazanmakta. İşte bu doğrultuda BTOS firması yeni kurulmuş Start-up firmalarının ya da kurulum aşamasında bir web girişimi olan girişimcilerin projelerinin sızma ve zafiyet testlerini (Pentest), destek olmak amacıyla kısa bir süreliğine çok uygun bir bedel ile yapacaklarını duyurdular.

Bu fırsattan faydalanmak için ilgilenen girişimcilerin info@btos.net mail adresine başvurmaları yeterli olacak.

Zafiyet Taraması (Vulnerability Assesment) Nedir?

Zafiyet taraması, sistemdeki olası tüm açıkların haritasını çıkarmaya yönelik bir testtir. Test sonucunda sistemin güvenliğine dair genel bir kanıya varılır ve bu kanı rapor halinde yetkiliye/firmaya iletilir.

Pentest (Penetration Testing) Nedir?

Belirli bir sisteme mümkün olan tüm yolları deneyerek sızmaya çalışmaktır. Amaç sadece zafiyet testindeki gibi güvenlik açığını bulmak değil, bulunan açığı exploite dökmek ve yetkili erişimler elde edebilmektir. Teknik olarak zafiyet taramasından sonraki adım olarak kabul edilebilir.

BTOS hakkında detaylı bilgiye www.btos.net web adresinden ulaşabilirsiniz. Haberimizi start-up internet girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor